Algemeen Persoonlijk

Wat wil ik graag in 2023?

Leestijd: 4 minuten

Doelen stellen vind ik altijd een ding. Ik heb het jaren gedaan, maar ik was altijd teleurgesteld of boos als iets niet was gelukt. Dus doelen stellen is niet echt mijn ding. Maar er zijn natuurlijk wel dingen die ik graag zou willen doen dit jaar. En die insteek lijkt me dan ook veel leuker om het met jullie te delen.

Geen doelen meer voor 2023

In de intro gaf ik al aan dat doelen stellen niet werkt voor mij. Ik word er eerder teleurgesteld of soms zelfs boos van. Toen ik nog mijn eigen bedrijf had, stelde ik altijd elk jaar een paar doelen. Daar ging ik dan vol goede moed aan werken. Maar het heeft me (te) vaak teleurgesteld.

Nu heb ik geen eigen bedrijf meer, maar toch zie ik veel doelen stellen voor het nieuwe jaar. Ook wanneer ze juist geen eigen bedrijf (meer) hebben. Ik heb besloten dat het beter is om geen doelen te stellen, voor mezelf. Ik kijk liever naar de dingen die ik graag zou willen doen, zonder dat daar een druk op ligt. En dan ben ik aan het eind van het jaar benieuwd wat ik er van heb kunnen doen of wat ik meeneem het volgende jaar in.

Ik denk dat mijn redenen duidelijk genoeg zijn. Dus ik ga nu maar eens beginnen met wat ik dit jaar nou graag wil gaan doen. Let’s go!

Ik wil (meer)….

Fotograferen

Zelf aan het fotograferen

Vorig jaar zomer stopte ik met mijn eigen bedrijf. Dat was niet het enige wat ik kwijt was geraakt, maar ook de lol in fotografie was ik helemaal verloren. In de laatste weken van december begon het pas weer echt te kriebelen. Dat is ruim een half jaar nadat ik stopte met mijn eigen fotografiebedrijf.

Ik heb een nieuwe techniek ontdekt wat helemaal mijn ding is, waar ik zeker meer mee wil doen. En ook wil ik weer macrofotgrafie gaan doen. En nu ook de lente langzaam dichterbij komt, wil ik ook weer een keer vogels gaan fotograferen op mijn geheime plekje.

Wandelen

person stands on brown pathway
Photo by Tobi on Pexels.com

Sinds het overlijden van Budgie is het wandelen drastisch minder geworden. Wel ben ik na zijn overlijden nog een wandelgroepje gestart, maar nu in de wintermaanden is er eigenlijk geen animo voor. Wat ik helemaal begrijp, want deze temperaturen zijn voor mij ook niet per se prettig.

Toch wil ik weer meer gaan wandelen. Het is zelfs prima met mijn bovenste puntje te combineren. Ik heb gewoon gemerkt hoe fijn het is om even een frisse neus te halen. Een blokje om is eigenlijk al voldoende, maar zelfs dat doe ik niet of bijna niet. Redenen genoeg om dat dus vaker te gaan doen.

Sparen

person putting coin in a piggy bank
Photo by maitree rimthong on Pexels.com

Ik heb genoeg wensen, maar voor niks komt de zon op. Dus ik wil ook graag meer sparen. Nu ik een baan in loondienst heb, gaat dat ook nog eens makkelijker. Een super fijne meevaller in dat opzicht.

Cursus volgen

adult blur books close up
Photo by Pixabay on Pexels.com

Het is wel werk gerelateerd, maar ik zou wel graag een cursus willen volgen wat past bij mijn werkzaamheden. Ik heb eigenlijk geen echte scholing gehad richting redactiewerk, maar zou dit wel graag willen.

Sporten

diving board in swimming pool with blue water
Photo by Jonathan Borba on Pexels.com

Vorig jaar ben ik net voor de zomer gestopt na bijna een jaar spinning te hebben gedaan. Maar het ging helaas niet meer. Ik had daarna ook niet meer zoveel zin in een sportschool. Maar nu denk ik er toch weer over om voor meer beweging te gaan zorgen. Binnenkort ga ik iets van aquagym volgen. Ik ben benieuwd hoe me dat bevalt.

Ritje maken in onze trouwauto op onze trouwdag

a vintage mustang parked in a parking lot
Photo by Arina Naomi Jilly on Pexels.com

Deze mag zeker niet ontbreken op het lijstje. Dit jaar zijn we namelijk 5 jaar getrouwd. En het lijkt ons dus helemaal fantastisch om onze trouwauto opnieuw te huren om er even mee te touren. We hadden exact zo’n auto als hierboven.

Op naar een mooi 2023!

Ik denk dat dit hele leuke, mooie en goede dingen zijn die ik wil ondernemen dit jaar. Ik denk dat het wel genoeg puntjes zijn. Ik ben ook benieuwd naar wat jij graag zou willen doen dit jaar. Laat je het weten in de comments?

5 gedachten over “Wat wil ik graag in 2023?

  1. Je hebt mooie dingen opgeschreven. Leuk, dat jullie in de trouwauto willen gaan rijden. Wij zijn dit jaar ook vijf jaar samen en willen er ook wel aandacht aan gaan besteden. Ik weet nog niet hoe. Succes dit jaar met alles wat op je pad komt.

  2. Oeh wat een mooie doelen heb je voor jezelf gesteld. En het klinkt allemaal ook echt heel haalbaar, dat vind ik knap! 🙂 Fijn jaar, Simone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggers liken dit: