Gestopt met spinning… | Sportavonturen met fibromyalgie

Foto door Vadim B op Pexels.com

De fiets van de sportschool heb ik weer aan de kant gezet. En eerlijk, ik vind het zo jammer. Want ondanks dat ik er plezier in had, wat ik nog in dit artikel in 2020 schreef, was het niet vol te houden. Ik neem je gewoon even mee in hoe en waarom.

Energie

Dit is wel één van de factoren die bij mij vaak roet in het eten gooide. Mijn energie is beperkt en dat betekent ook dat ik het goed moet verdelen. Soms lijkt het of mijn energie niet op kan, maar ik ken ook dagen en weken dat ik niet aan energie kan komen. Dat is echt heel erg lastig en daardoor kon ik eigenlijk – als ik geluk had – eens per maand.

Pijn

Geen energie hebben komt natuurlijk ook ergens door. En dat was ook voor een deel dat ik tijden weer veel pijn heb (gekend). Bij mij is het gebruikelijk dat ik voornamelijk ’s nachts pijn heb, dus ik kom ook niet echt aan slaap toe. Het gevolg daarvan hoef ik denk ik niet uit te leggen.

Een leuke dagbesteding

Ook heb ik sinds een paar maanden een super leuke dagbesteding één keer per week, namelijk mijn vrijwilligerswerk bij de caviaopvang. Dit valt precies op de dag dat ik ook spinningles zou hebben. Maar twee van die activiteiten bij elkaar is voor mij te veel van het goede. Aangezien ik het mega naar mijn zin heb, wil ik daar niet mee stoppen.

Het is echt wikken en wegen geweest, de keuze vond ik ook niet heel makkelijk. Ik heb er dan ook een tijdje tegen aan gehikt om de knoop door te hakken. Maar ik zag gewoon geen verandering/verbetering. Dus leek het me beter om de spinning maar te stoppen.

Maar ik stop niet met bewegen!

Het positieve aan dit hele verhaal is wel dat ik niet ga stoppen met bewegen. Dat was wel een voorwaarde voor mezelf. Want dat beetje conditie dat ik toch heb opgebouwd, wil ik wel graag houden. Dus ik heb ook nagedacht over een alternatief. En ik ben tot het idee gekomen om te gaan wandelen. Ik heb een gezellig groepje om me heen verzameld waarmee ik eens per week ga wandelen. We hebben allemaal wat, dus we kunnen ook makkelijk rekening houden met elkaar. Ik hoop dat ik dit een beetje vol kan houden.


Doe jij aan sport?

4 comments / Add your comment below

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: