Algemeen Fibromyalgie

Mijn eerste ervaring floaten

Leestijd: 3 minuten

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders een bon om ergens te gaan floaten. Ik heb er al heel vaak aan gedacht om het eens te proberen. Maar nam nooit de stap. Maar dit verjaardagscadeau was natuurlijk een ultiem moment om het uit te proberen!

Groot ei

Als eerst zag de floatkamer waar ik was er echt super mooi uit. En al vrij snel kom je niet om het grote “ei” heen. Ik noem het een ei, want daar leek het wel een beetje op. Alleen had ik hem niet zo groot verwacht. Ik was er overigens wel blij mee, anders was ik bang dat het misschien wat claustrofobisch zou aanvoelen.

Creëer de sfeer

Als eerst werd me even wat uitgelegd over het floaten en daarna was het tijd om de sfeer te bepalen. Welk licht in het ei? Aan, uit, roulerend? Ik koos voor het laatste. Daarna mocht ik nog achtergrondgeluid kiezen. Of als ik dat wilde kon dat ook uit. Maar ik ben niet altijd even goed met stiltes, dus ik koos voor een muziekje wat zo bij yoga zou passen.

Toen dat klaar was kon ik mij omkleden en wanneer het bad was volgelopen er in ‘duiken’. Al zou ik duiken niet letterlijk aanraden overigens. Zo diep is het namelijk niet.

Even wennen

Het duurde even voordat ik lekker lag. Moest echt even mijn draai vinden in het floatbad. Maar toen ik het eenmaal had gevonden, dreef ik heerlijk. Gedachten komen en gaan. Ik luisterde naar de muziek op de achtergrond. En vooral voelde het alsof ik gedragen werd. Dat is ook precies wat het doet met floaten.

Ik vond het floatbad ook dus niet claustrofobisch. Je kunt zelf bepalen of je hem dicht doet of open laat. Mij werd wel geadviseerd hem wat dicht te doen, omdat het water de temperatuur van de ruimte gaat aannemen en het kouder kon gaan aanvoelen. Door het floatbad dicht te doen, houd ie de temperatuur beter vast. En ik kan het ook zeker aanraden, want als je er wat langer in ligt, wordt het wat fris.

Floaten en fibromyalgie

Zoals je misschien wel weet, heb ik fibromyalgie, dus was ik ook benieuwd naar de uitwerking hiervan. Ik denk dat ik, net als iedereen, er super ontspannen en zen uit kwam. Ik kon zo wel mijn bed in om lekker te gaan slapen. Heel mijn spieren waren rustig en zacht. Dat was heel fijn. Echter kan ik niet zeggen dat ik minder pijn heb. Maar dat kan ook voor iedereen met fibromyalgie weer anders zijn. De ontspanning is het al zeker meer dan waard.

Dikke aanrader

Ik kan niet anders zeggen dat als je nieuwsgierig bent hiernaar, dat je het echt moet gaan proberen. Het heeft mij enorm verrast en een uur vliegt voorbij. Ik zou het eigenlijk omschrijven als dat je een hele dag naar de spa gaat, alleen dan in een uurtje. Dit gaat absoluut bij mij op de ‘dit-moet-ik-vaker-doen’-lijst!

Ik ben trouwens bij Van Der Valk in Gilze geweest. Maar er zijn natuurlijk nog vele andere plekken waar je kunt floaten. (no spon!)

6 gedachten over “Mijn eerste ervaring floaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is beschermd! Het is niet toegestaan deze content te kopiëren.
%d bloggers liken dit: