maandoverzicht

In beeld #4 | April

Leestijd: 5 minuten

En of april doet wat ‘ie wil… We hebben het geweten. Maar hopelijk komt mei dan ook écht met de zon en lente. Het is weer de eerste maandag van een nieuwe maand en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe terugblik op afgelopen maand.

Afgelopen maand was een goed gevulde maand voor mijn opslag van mijn telefoon. Ik heb, voor mijn doen, best wel veel foto’s gemaakt. Ik moest zelfs kritisch zijn met wat ik allemaal zou laten zien. Anders zou deze maand alleen maar uit cavia’s bestaan. Maar natuurlijk heb ik niet alleen cavia’s voor je, ik heb nog veel meer voor je. Kijk je snel mee?

Laten we eerst met het positieve beginnen. Vorige maand eindigde ik met het verdrietige nieuws dat Sammie was overleden. Maar Dotje vond al heel snel een lief vriendinnetje. Hier waren ze net bij ons thuis, nog even aan het wennen. Links is Dropje. Zo heette ze al in de opvang en vond het wel een leuke combi, dus we hebben de naam ook zo gehouden.

Manlief wilde de (ik denk?) kwalificatie kijken van de Formule 1. Uiteraard onder genot van een frietje.

De dames waren heel gelukkig samen en al gauw konden ze in hun huis. Zo gezellig om weer twee caafjes te hebben.

En ik kocht ook voor de dames wat verse kruiden om zo af en toe eens te kunnen geven. Ze krijgen al regelmatig gedroogde kruiden in een kruidenmix wat ik op de opvang koop. Maar vers is natuurlijk ook lekker.

De stekjes gingen heel erg goed zoals je hier ziet. Ook de lidcactus krijgt hier al een klein worteltje.

Tijd om Dropje even goed aan jullie te laten zien. Wat een schatje he? Ze is ook echt een kroelert. Super lief!

Dit bloesje kocht ik bij de kringloop. Helemaal blij mee!

Pfff, hier was ik nog helemaal blij met hoever ik was gekomen met deze painting. Maar op deze painting berustte een vloek denk ik. In het begin miste ik al twee kleuren. Deze bestelde ik ergens online, zodat ik het af kon maken. Nou, niet dus. Vrijwel het laatste stuk kwam ik wéér kleur te kort. Ik was er helemaal klaar mee. En ook met die stomme blauwe neus. Ik heb hem in de prullenbak gemikt. En ben uiteraard aan een nieuwe begonnen, die zie je verderop in dit artikel.

Ik wilde ook graag iets met naaldvilten doen. Ik had wat gezien op internet, dat vond ik zo tof. Dus ik wilde dat ook hebben. Ik kocht allerlei benodigdheden en zocht wat afbeeldingen op Pinterest om na te maken. Dit uiltje is het allereerste wat ik heb gemaakt. Ook heb ik nog paaseitjes gemaakt.

Die lelijke kliko is echt een doorn in het oog voor mij. Maar we konden niet echt iets vinden waarmee we hem konden verbergen. Tot we op jacht gingen naar een bloembak, wat er dan uiteindelijk twee werden. De struikjes er in moeten nog flink groeien, maar straks is de kliko bijna niet meer te zien. Hoera!

Dotje wil ook even hallo zeggen en kroelen. Ook zo’n knapperd is ze! <3

En toen waren de wortels ineens groot genoeg om ze in een pot te zetten. Dat ging echt super snel voor mijn gevoel. Nu mogen ze hier nog even groter en vooral ook sterker worden.

Deze foto stuurde ik naar manlief net na het zwemmen. Ik ga nu bijna elke week aquarobics doen. Best leuk!

We gingen een weekendje naar Drenthe, mijn oom en tante wonen daar. Hoewel we maar één nachtje bleven, was het wederom super gezellig. We zijn ook nog even Emmen in geweest. En Indy, hun hond, was heel blij om ons weer te zien.

En ben ik ook begonnen aan een nieuwe painting. Deze heb ik bij Action gekocht. Vond hem wel leuk voor de lente.

Ik vond dat ik een leuke outfit had, dus daar maakte ik even een foto van.

De aardbeien gaan hier als een tierelier!

Na een wandeling met een vriendin zag ik deze mooie bloesem. Ik en bloesems, ik móét er gewoon een foto van maken.

En de caafjes hebben een nieuw huis gekregen. Met verdieping. Al is de verdieping nog geen succes. Hopelijk vinden ze dat over een tijdje wel leuk, want ik heb het er voor nu maar even uit gehaald.

Mijn eerste vilten schilderij is gemaakt! Dit was namelijk wat ik eigenlijk had gezien en graag wilde maken. Ik moet natuurlijk nog heel wat uurtjes oefenen voordat het echt perfect wordt. Maar ik ben heel tevreden voor zo’n eerste keer.

Hmmm, dat is lekker verse kruiden! Ze vielen erg in de smaak 😀

Samen met de vriend van Jessica (die we zo af en toe nog wel eens zien) gingen we gezellig uiteten. We hebben héérlijk gegeten. En ikzelf eigenlijk een beetje te veel. Maar het was echt te lekker.

Nog eventjes kroelen met deze dame. Zo gezellig!

Hoe was jullie maand?

5 gedachten over “In beeld #4 | April

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggers liken dit: