Geen categorie

Een groot gemis… | Persoonlijk

Leestijd: 2 minuten

Het is alweer 2,5 maand geleden en ik heb er nog niet eerder een blog aan kunnen wijden. Één van mijn twee beste vriendinnen overleed plotseling. Ik herinner me het telefoongesprek met haar schoonzus nog alsof het een minuut geleden was. Ik kon het gewoon niet geloven.

Geen gehoor

Ik vond het eigenlijk al wel gek, dat ze me die dag niet terug appte. Maar ik zocht er niet iets achter, ondanks dat ik gewend was dat ze altijd wel snel reageerde. Ze had het erg druk op haar werk dus ik dacht dat dat de reden was dat ze nog niet had gereageerd. Ik had haar geappt over onze sushi date die we de volgende dag zouden hebben. Wat keek ik daar naar uit!

Dat ene telefoontje

Ik word wel vaker door een nummer gebeld wat niet in mijn telefoon staat voor mijn werk als fotograaf. Dus ik stond er dan ook niet van te kijken dat ik door een onbekend mobiel nummer gebeld werd. Het ging alleen zo snel dat ik eerst niet door had wie ik aan de telefoon had en alleen de woorden ‘ik moet iets heel ergs vertellen’ hoorde. Dan ben je meteen wakker.

Het was haar schoonzus die me vertelde dat mijn beste vriendin die ochtend niet meer was wakker geworden. Ik geloofde het eerst niet en ze moest het voor me herhalen. En dan ineens zakt de grond en alles om je heen in elkaar…

Niet alleen

Ik was compleet in paniek, over de rooien en van de kaart. Allemaal tegelijk. Ik was wel heel blij dat ik toevallig op dat moment bij mijn ouders zat en niet alleen thuis was. Mijn ouders kende haar ook goed en konden het ook helemaal niet geloven. Sterker nog, ik zat ze kort daarvoor nog te vertellen over onze sushi date…

Leegte…

Nog steeds kan ik het niet geloven. Het is zo raar dat ze er niet meer is. Het klopt gewoon niet. Het meest levendige, vrolijke, gezellige vriendinnetje wat zomaar ineens uit het leven word gerukt.
Het heeft 6 weken voor mij geduurd voor het kwartje een beetje viel. En nu voel ik leegte. Een hele grote leegte. Ik mis haar, ik mis de gezellige en de gekke gesprekken. Ik mis de leuke concerten samen met haar. Ik mis haar onvoorwaardelijke steun.
Ze komt niet terug, hoe graag ik ook wil. En niemand kan deze leegte vervullen. Ze is niet te vervangen.

Herinneringen voor het leven

Gelukkig heb ik genoeg mooie herinneringen met haar gemaakt. Zoals het concert van Ed Sheeran en Three Doors Down. Of die keren bij Guus Meeuwis. Onze liefde voor sushi. Onze spa dates. Dat ze ceremoniemeester was op onze mooiste dag. En nog vele andere grote en kleine herinneringen.

Ze is er misschien niet meer, maar de herinneringen aan haar draag ik altijd bij me. Ik ben in elk geval blij dat ik 10 jaar met haar heb kunnen lachen, huilen, praten, gieren, brullen en gek doen. Al had ik liever gehad dat we dit nog veel langer konden doen…

8 gedachten over “Een groot gemis… | Persoonlijk

  1. Na tientallen keren deze comment opnieuw te typen vond ik toch de juiste woorden. Ze laat dan wel een gigantische leegte in je leven, de herinneringen die je met je vriendin hebt zal je voor eeuwig in je hart koesteren. Heel veel sterkte!

    1. Dankjewel. Die herinneringen blijven zeker. En dat zijn gelukkig allemaal hele mooie herinneringen. Zo verdrietig dat we er niet meer konden maken 🙁

  2. Heel heftig, kan me niet voorstellen hoe erg zoiets binnenkomt bij zo’n telefoontje… Nog veel sterkte gewenst..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggers liken dit: