In beeld #3 | Maart

Leestijd: 4 minuten

Voor mijn gevoel moeten we nu pas beginnen aan maart. Misschien komt dat wel door het weer van de afgelopen week. Dat was niet altijd veel soeps. Maar gelukkig lijk de zon ons weer gevonden te hebben.

Dit was een gekke maand, waarin ik de maand ziek begon (gelukkig heb ik daar geen beelden van) leuke date had met mijn beste vriendin en ook een verdrietig afscheid eind van de maand…

 • De caafjes krijgen twee keer per dag groenten. Deze ochtend begonnen ze met witlof (hun fave!), bloemkoolblad en een beetje appel.
 • Gestaag kom ik verder met deze diamond painting. Wat ik alleen zo jammer vind is die blauwe neus. Ik merk dat ik het daardoor nu minder leuk vind omdat ik hem niet zo mooi meer vind.
 • Ik ontdekte een bloemknop in mijn lidcactus. Dat vond ik wel even heel erg leuk! Op deze foto is het niet te zien, maar er zat blijkbaar ook een tweede knop.
 • Maart roert zijn staart werd wel letterlijk genomen. Ik lag ziek op de bank te kijken naar de winterse neerslag.
 • Na dik anderhalve week was ik weer opgeknapt en kon ik weer eens langs mijn beste vriendin. We hadden elkaar al een tijdje niet gezien. Het was, zoals je ziet, erg gezellig!
 • Spuit 11 had het totaal niet door dat haar eigen boek in de leeshoek op kantoor stond. Zie jij hem?

Over deze foto’s valt natuurlijk niet zo veel te zeggen, haha. Ik maak zoveel foto’s van ze. Mijn telefoonopslag staat er vol mee. Maar ik vind ze ook zo leuk en gezellig! Daarom mogen ze in dit overzicht gewoon niet ontbreken.

 • De eerste bloem kwam uit van mijn lidcactus. Zo mooi he! Jammer genoeg is het al uitgebloeid. Dacht dat ze altijd wel langer bleven, maar helaas.
 • Het was ook weer tijd voor een manicure en nieuwe gellak. Dit keer probeerde ik een all-in-one uit. Best prima en blijft goed zitten. Maar na een paar dagen werd de kleur snel dof en besloot ik er zelf nog een topcoat voor de glans over te doen.
 • Voor deze mooie lucht ben ik speciaal naar zolder gerend om vast te leggen. Ik hou van mooie luchten, alleen om deze te fotograferen is wel lastig. Meestal komt het niet zo goed over. Gelukkig deze keer wel.
 • Ik heb weer nieuwe stekjes gemaakt en in de vensterbank gezet. En je ziet het goed, ook een stekje van de lidcactus. Ik ben heel erg benieuwd of die gaat lukken!
 • Een kikker (of pad?) in de tuin is hier niet zo heel gek. Maar eentje die vast zit met zijn poot in een muizenval is minder prettig. Die foto zal ik jullie besparen, want dat was echt heel zielig. Manlief heeft hem bevrijd en samen hebben we ze naar de vijver hier iets verderop gebracht. Hopelijk heeft ie het gered, want hij leek wel zwak.
 • Lekker lang knuffelen met Sammie 🖤
 • Ik ging ook langs bij een andere vriendin. Ze is pedicure en doet ook manicures met gellak. Ik vond het wel eens leuk om mijn nagels weer eens te laten doen. Dus ik koos ook voor een kleurtje wat ikzelf niet had, lekker lente-achtig!
 • En toen gebeurde er iets wat we niet hadden zien aankomen. Op woensdagochtend at Sammie zijn groenten niet van harte, dus ik was wel alert. In de avond wilde ik hun hok gaan schoonmaken, maar hij wilde niet echt van zijn plek. Ik pakte hem op en knuffelde even met hem. Toen ik hem weer terug zette kreeg hij een stuiptrekking. Ik wist gelijk dat het foute boel was en belde de dierenarts. Maar helaas tijdens het bellen overleed hij al.

  Ik had nog nooit eerder een huisdier op een natuurlijke manier zien overlijden en was echt een aantal dagen er ontdaan van. En natuurlijk ook verdrietig. Sammie is nog geen jaar bij ons geweest. Ik weet nog goed de dag dat hij in de opvang kwam en iedereen dol op hem was. Helaas mocht hij niet zo lang bij ons zijn. Ik hoop dat hij het fijn heeft gehad bij ons. Dag lieve Sammie 🖤

8 gedachten over “In beeld #3 | Maart

 1. Ohhhh… Sammie! Wat ontzettend verdrietig zeg. Het is altijd moeilijk om een huisdier te moeten laten gaan. Sterkte en een dikke knuffel.

 2. Och sterkte met het verlies! Heel naar lijkt me dat. Ook ooit vroeger met mijn cavia gehad, niet zien gebeuren maar dat ik beneden kwam en hij was overleden. Knuffel! <3

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d