Algemeen

Wat wandelen met je doet

Wandelen, als je mij een aantal jaar geleden had gezegd dat ik het fijn zou vinden, had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Maar tegenwoordig vind ik wandelen heel fijn. Ik kan door fibromyalgie niet altijd ver wandelen, maar een blokje om is eigenlijk ook al goed.

Het wandelen kan veel voor je doen. En ik vertel wat wandelen met mij vooral doet. Ben je benieuwd wat ik haal uit het wandelen? Lees dan snel verder.

Uit je hoofd

Voor mij is wandelen een heel goed middel om uit mijn hoofd te gaan. Zeker als ik in het bos ga wandelen. Ook helpt het enorm om even wat dingen op een rijtje te krijgen. Alsof je letterlijk stap voor stap afstand neemt van wat er speelt en je er weer een frisse blik op hebt.

Fijne gesprekken

Ik wandel veel met mijn hubby en dat levert vaak mooie en diepe gesprekken op. Gek genoeg hebben we die gesprekken doorgaans niet zo vaak. Maar dus wel als we gaan wandelen. We leren elkaar nog steeds beter kennen en ontdekken mooie dingen van elkaar. Dat is zo fijn!

Creativiteit slaat op hol

Ik merk ook dat ik creatiever word. Of in elk geval merk ik dat er ruimte vrij komt om weer creatiever te zijn. Ik krijg weer ideeën voor mijn blog of om te fotograferen. Vaak al gaande weg schiet ik met mijn telefoon nog wel eens wat plaatjes.

Een betere conditie

Naast wandelen zwem ik (in principe) elke week. Maar het komt ook wel eens voor dat het zwemmen niet lukt. Dan is wandelen een prima alternatief. Ik heb ook echt gemerkt dat, naast het zwemmen, wandelen bijdraagt aan mijn conditie. En ik kan je vertellen dat ik lang geen conditie had. Het gaat nu steeds beter wat betreft conditie en dat is heel fijn (en belangrijk).

En het leuke is dat je ook nog eens mooie plekjes ontdekt

Het maakt me echt blij

Ik las dus dat het goed schijnt te zijn voor je humeur. En dat kan ik zó erg beamen. Na een wandeling, groot of klein, voel ik me altijd tien keer beter. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat het niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook zeker voor je brein.

Goed voor mijn darmen

Ik heb al heel lang last van een prikkelbare darm. Super vervelend kan dat zijn en soms ook nog eens enorm pijnlijk. Maar beweging, en dus wandelen, is wel goed voor je spijsvertering. Ik ga een stuk makkelijker naar de wc als ik gewandeld heb.

Genoeg motivatie

Eigenlijk geeft dit lijstje wel aan dat er (voor mij) genoeg motivatie is om te gaan wandelen. Ik zit beter in mijn vel, krijg alles weer op een rijtje, het doet ook nog eens wat voor mijn conditie en ik word er blij van.

Ik denk dat wandelen voor iedereen wel haalbaar is. Natuurlijk moet je alles opbouwen. Dus ook wandelen. Ik maak geen enorme wandelingen. Zo rond de 6 kilometer is wel de max op dit moment. Maar dat is helemaal prima.

De lat laag leggen

Leg vooral de lat niet te hoog als je wilt beginnen met wandelen. Begin eens in je woonplaats of zoek kleine routes uit in het bos. Ik begon ook met een route van 3 kilometer. Inmiddels loop ik het dubbele.

Maar een blokje om doe ik ook gerust. Het is niet ver, niet veel en niet te zwaar. Maar wel even fijn om uit huis te zijn en uit je vaste gedachten.

Wandel jij graag?


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

10 Comments

 1. ja absoluut! Hoewel ik nu meer van het hardlopen ben: ik ga elke ochtend hardlopen. Maar dat komt op hetzelfde neer qua effect. En ik herken ook het loskomen van ideeën en inspiratie.

  1. Heerlijk he! En de snelheid veranderd inderdaad niks aan het resultaat 😀

 2. Heerlijk he? Ik wandel regelmatig en heb nu ook wandel-dates met mijn beste vriendinnetje. Die woont nu een tijdje in het na gelegen dorp dus is fijn elkaar zo even vaker te spreken en lekker te genieten van de natuur. Ik hou ervan, net als skaten doe ik het erg graag. Van de week nog in mijn eentje gewandeld, heerlijk!

  1. Fijn dat je iemand dichtbij hebt wonen om mee te wandelen! Ik ga vaak even na het eten met manlief lopen. En als ik thuis werk in mijn pauze ook wel eens een klein rondje (als het droog is).

 3. Is al even geleden, hopelijk kunnen we ze terug doen.
  Voor we kinderen hadden (3 en 5 jaar) deden we wandeltochten van 12 a 18 kilometer ongeveer

  1. Zou leuk zijn als je met de kinderen ook kunt gaan wandelen. Al zullen dat niet zulke grote wandelingen zijn. Maar kleine wandelingen zijn ook fijn!

 4. Wandelen heeft inderdaad zoveel positieve effecten op je lichaam en geest. Fijn dat jij er inmiddels ook van kan genieten en het zo goed hebt weten op te bouwen. Ik wandel ook graag, maar heb helaas van de week gehoord dat ik het voorlopig niet mag.

  1. Wat balen zeg, dat je voorlopig niet mag wandelen. Hoezo mag het niet? Hopelijk ben je weer snel aan de wandel!

   1. Ik zal er nog een blog over schrijven, maar lang verhaal kort zijn er afwijkingen in mijn heupen gevonden en wil de arts de schade beperken. Dus tot er een behandelplan is (als er al een behandeloptie is) mag ik alleen fietsen.

    1. Bah, dat klinkt klote zeg! Sterkte <3

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.