Fibromyalgie Persoonlijk

Ik probeerde spinning uit | Sportavonturen met fibromyalgie

Leestijd: 2 minuten

Gratis stockfoto met activiteit, avontuur, bedrijvigheid

Bron

Ik heb er maar helemaal een kopje aan gewijd, want ik heb al eerder wat geprobeerd op sportgebied. Namelijk planken. Hier schreef ik al een heel blogartikel over en dat het me eigenlijk een beetje tegen viel.
Toch bleef het in mijn hoofd zitten dat ik iets met mijn conditie wilde (en eigenlijk moet) doen. Al vaker had ik spinning voorbij zien komen, maar durfde het nooit te proberen. Tot twee weken geleden…

Meer dan 30 minuten!
De eerste proefles was ik best trots. Sowieso één van de weinige sporten waarbij ik tijdens het sporten geen pijn (van fibromyalgie) ervaar. Dat was al heel bijzonder. Ik vond de muziek heerlijk en ik kon meer dan een half uur meedoen. Side note: volle bak meedoen, dat gaat nog niet. Maar hopelijk kan ik dat opbouwen.

Eigen tempo
In tegenstelling tot zumba (wat ik ook lang heb gedaan en erg leuk vond), kun je hierbij goed je eigen tempo houden. Dat is met veel andere sporten, buiten fitness, best lastig. Ik merkte dat ik dat ook echt heel fijn vond dat ik gewoon op mijn eigen tempo oefeningen wel of niet mee kon doen of pauzes nemen als dat nodig was.
Na ongeveer 40 minuten ben ik gestopt. Ook op aanraden van de fysio, die tevens deze lessen geeft. Het was wijs om even aan te kijken hoe mijn lijf op de training zou reageren.

Nog een keer
Maar het ging echt zo goed, nauwelijks spierpijn (waarschijnlijk wel te danken aan een magnesiumtabletje) en ook kon ik de pijn die ik had niet per se afleiden aan het sporten aangezien het ook gewoon weer vochtiger is ’s nachts.
Dus ik besloot om het nog een keer te proberen. Dat deed ik van de week. Ik ging iets meer meedoen met de oefeningen en ik kon 50 minuten (!!) mee fietsen. Ik was echt suprised. Wederom hetzelfde effect op mijn lichaam.

En nu?
Het is me echt heel erg goed bevallen en vind het erg leuk. Ik kijk gewoon weer uit naar de volgende keer. Dus ik vermoed dat ik me ga inschrijven om deze lessen elke week te kunnen volgen. Hoewel ik eigenlijk niet zo van vastigheid houd, maar dit is wel beter voor mijn gezondheid & kennelijk trekt mijn lichaam het ondanks fibromyalgie het goed.

Q: Wat doe jij aan sport?

7 gedachten over “Ik probeerde spinning uit | Sportavonturen met fibromyalgie

  1. Wat super fijn dat het zo bevallen is zeg! Zoals je weet (pas artikel over online gekomen haha) doe ik aan skaten, wandelen en Ringfitten. Laatste ga ik zeker weer even oppakken nu we terug zijn van vakantie en volgende week (nog vakantie) is het ook fijn weer om de skates weer uit de kast te trekken.

  2. Wat superfijn dat je iets hebt gevonden dat je zo bevalt! Ik doe zelf aan circuittraining in combinatie met boksen, vind ik echt heerlijk om me ook in af te reageren, haha. En ik heb een cruiser (skateboard) besteld, ben ook heel benieuwd hoe dat me gaat bevallen.

  3. Wat fijn dat het spinnen je zo goed is bevallen! En supergoed dat je het sporten op deze manier zelfs 10% hebt volgehouden. Hopelijk blijft het zo goed gaan 🙂 Ik heb zelf ook ooit op de middelbare school spinning gedaan en vond het ook erg leuk. Op dit moment doe ik aan hardlopen (meestal 2x per week) en verder wandel ik elke dag en probeer ik wat aan pilates te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is beschermd! Het is niet toegestaan deze content te kopiëren.
%d bloggers liken dit: