Fibromyalgie, Persoonlijk

Ik probeerde spinning uit | Sportavonturen met fibromyalgie

Gratis stockfoto met activiteit, avontuur, bedrijvigheid

Bron

Ik heb er maar helemaal een kopje aan gewijd, want ik heb al eerder wat geprobeerd op sportgebied. Namelijk planken. Hier schreef ik al een heel blogartikel over en dat het me eigenlijk een beetje tegen viel.
Toch bleef het in mijn hoofd zitten dat ik iets met mijn conditie wilde (en eigenlijk moet) doen. Al vaker had ik spinning voorbij zien komen, maar durfde het nooit te proberen. Tot twee weken geleden…

Meer dan 30 minuten!
De eerste proefles was ik best trots. Sowieso één van de weinige sporten waarbij ik tijdens het sporten geen pijn (van fibromyalgie) ervaar. Dat was al heel bijzonder. Ik vond de muziek heerlijk en ik kon meer dan een half uur meedoen. Side note: volle bak meedoen, dat gaat nog niet. Maar hopelijk kan ik dat opbouwen.

Eigen tempo
In tegenstelling tot zumba (wat ik ook lang heb gedaan en erg leuk vond), kun je hierbij goed je eigen tempo houden. Dat is met veel andere sporten, buiten fitness, best lastig. Ik merkte dat ik dat ook echt heel fijn vond dat ik gewoon op mijn eigen tempo oefeningen wel of niet mee kon doen of pauzes nemen als dat nodig was.
Na ongeveer 40 minuten ben ik gestopt. Ook op aanraden van de fysio, die tevens deze lessen geeft. Het was wijs om even aan te kijken hoe mijn lijf op de training zou reageren.

Nog een keer
Maar het ging echt zo goed, nauwelijks spierpijn (waarschijnlijk wel te danken aan een magnesiumtabletje) en ook kon ik de pijn die ik had niet per se afleiden aan het sporten aangezien het ook gewoon weer vochtiger is ’s nachts.
Dus ik besloot om het nog een keer te proberen. Dat deed ik van de week. Ik ging iets meer meedoen met de oefeningen en ik kon 50 minuten (!!) mee fietsen. Ik was echt suprised. Wederom hetzelfde effect op mijn lichaam.

En nu?
Het is me echt heel erg goed bevallen en vind het erg leuk. Ik kijk gewoon weer uit naar de volgende keer. Dus ik vermoed dat ik me ga inschrijven om deze lessen elke week te kunnen volgen. Hoewel ik eigenlijk niet zo van vastigheid houd, maar dit is wel beter voor mijn gezondheid & kennelijk trekt mijn lichaam het ondanks fibromyalgie het goed.

Q: Wat doe jij aan sport?


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

7 Comments

 1. Wat super fijn dat het zo bevallen is zeg! Zoals je weet (pas artikel over online gekomen haha) doe ik aan skaten, wandelen en Ringfitten. Laatste ga ik zeker weer even oppakken nu we terug zijn van vakantie en volgende week (nog vakantie) is het ook fijn weer om de skates weer uit de kast te trekken.

  1. Ja echt heel fijn! Volgende week is het echt prima weer om in de ochtend of avond even lekker een rondje te gaan skaten.

 2. Wat superfijn dat je iets hebt gevonden dat je zo bevalt! Ik doe zelf aan circuittraining in combinatie met boksen, vind ik echt heerlijk om me ook in af te reageren, haha. En ik heb een cruiser (skateboard) besteld, ben ook heel benieuwd hoe dat me gaat bevallen.

  1. Stoer, zo’n cruiser! Zou ik zelf niet durven denk ik. Iets met te onzeker voor zulke dingen haha. Wel hoop ik dat ik mede hierdoor tzt weer kan skaten 🙂

   1. Dankje, haha, en skaten is ook leuk!

 3. Wat fijn dat het spinnen je zo goed is bevallen! En supergoed dat je het sporten op deze manier zelfs 10% hebt volgehouden. Hopelijk blijft het zo goed gaan 🙂 Ik heb zelf ook ooit op de middelbare school spinning gedaan en vond het ook erg leuk. Op dit moment doe ik aan hardlopen (meestal 2x per week) en verder wandel ik elke dag en probeer ik wat aan pilates te doen.

 4. […] kant gezet. En eerlijk, ik vind het zo jammer. Want ondanks dat ik er plezier in had, wat ik nog in dit artikel in 2020 schreef, was het niet vol te houden. Ik neem je gewoon even mee in hoe en […]

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.