Persoonlijk

Je kunt niet iedereen tevreden houden | Kletsblog

Leestijd: 3 minuten
Bron

Mensen tevreden houden, het is misschien wel één van de grootste energiezuigers die je je kunt bedenken. En ik zeg eerlijk dat ik er ook lang schuldig aan was. Mezelf wegcijferen om anderen tevreden te houden. Maar eigenlijk is dit het slechtste wat je kunt doen natuurlijk. Als je ja tegen een ander zegt, zeg je nee tegen jezelf, hoor je wel eens. En eigenlijk klopt dat best wel!

Tevreden met jezelf

Ik kon mezelf makkelijk op plaats 10 zetten. Iedereen ging voor en grenzen had ik niet. WRONG! Natuurlijk heb ik ook grenzen. Iedereen heeft grenzen. Ik liet alleen iedereen over deze grenzen heen walsen om de goede lieve vrede te bewaren. Maar dat is echt niet houdbaar voor jezelf. Je kunt nu eenmaal niet iedereen tevreden houden. Maar je moet wel tevreden zijn met jezelf.

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik dat tot voor kort ook niet echt was. Wel steeds een beetje meer. Maar nu kan ik echt oprecht zeggen dat ik blij ben met wie ik ben. Ik ben helemaal oké met mezelf en zelfs op mijn slechte dagen kan ik niet meer boos zijn op mijn lijf (hier wil ik nog uitgebreid een artikel over schrijven).

Bron

Blijf trouw aan jezelf

Hoeveel lieve mensen je ook om je heen hebt, uiteindelijk heb je het meeste met jezelf te maken. De hele dag door ben je omringt met jezelf. Jij maakt bepaalde keuzes in het leven. Je doet bepaalde dingen in het leven.
Blijf, in wat je dan ook doet, trouw aan jezelf. Doe die dingen niet omdat anderen dat van je verwachten of zelfs eisen. Maar vraag jezelf regelmatig af of je nog in ‘connectie’ staat met jezelf. Het klinkt wellicht wat zweverig, maar uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat dat echt werkt (voor mij & wie weet ook voor jou).

Ik vraag mezelf meer dan eens af of dat hoe ik doe en wat ik doe is zoals ik echt ben. Wanneer ik er aan twijfel check ik dit echt even bij mezelf. Alsof je incheckt bij een hotel. Kan ik inchecken? Dan zit ik goed. Maar kan ik niet inchecken, dan moet ik wat veranderen.

Ik hou van mij

Het is best gek om dit te zeggen (ja nog steeds), maar ik hou van wie ik ben. Met al mijn gebreken, met een lijf die af en toe mij in de steek laat, met mijn doorzettingsvermogen waarmee ik soms mezelf helemaal gek kan maken. Ik hou ook van het stukje onzekerheid in mij, dat geeft me kracht en maakt me scherp. Ik hou van de zorgzame kant en de kant waar ik altijd een luisterend oor bied.

Ja, ik hou van mij. Gewoon omdat ik mezelf heb gevonden (zonder daarvoor naar Azië te reizen 😉) En heb geaccepteerd wie ik ben als persoon. Ik mag er zijn.

En jij ook❤️.

6 gedachten over “Je kunt niet iedereen tevreden houden | Kletsblog

  1. Goed gezegd. Helaas wordt aan het grenzen stellen en het acepteren van die bij anderen in Nederland op school weinig aandacht aan besteed. En het is wel heel belankerijk.

    1. Dat ben ik helemaal met je eens. Zo jammer eigenlijk. Zelfs in mijn tijd (nu klink ik gelijk als een ouwe taart 😛 ) was dat al niet… Gelukkig groei je ook als mens en kun je zelf dingen aanleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggers liken dit: