Één maand ondernemer!

Leestijd: 3 minuten

In mijn vorige avontuur schreef ik ook een artikel over dat ik één maand ondernemer was. Het leek me daarom leuk, nu ik weer een nieuw ondernemers avontuur aan ga, om er weer een artikel over te schrijven. Want de tweede keer is nooit hetzelfde als een eerste keer natuurlijk. Hoe gaat het me deze keer af? Dat lees je in dit artikel!

Kleine succesjes

Natuurlijk is mijn bedrijf niet meteen booming, dat zou niet goed zijn. Maar ik zie zeker een stijgende lijn. En dat is heel mooi. Hoewel ik nu ‘vakantie’ heb en het even stil ligt, zijn de eerste shoots voor na mijn vakantie (trouwdag en huwelijksreis) alweer gepland! Het grote verschil is dat ik het nu niet helemaal alleen hoef te doen. Ik heb een fijne businesscoach aan mijn zijde die me hier en daar wat helpt of met ideeën komt. Daar ben ik heel blij mee en was ook iets wat ik in mijn eerste avontuur echt heb gemist.

Andere manier van werken

Ik doe nu en vergelijking met mijn vorige ondernemerschap iets totaal anders. Waar ik toen vooral blogde voor bedrijven of ze erin coachte ben ik nu fotograaf. Die twee dingen zijn niet echt te vergelijken. Maar ik werk nu ook heel anders.

Met mijn vorige bedrijf was ik lid van 2 ondernemersverenigingen, mijn diensten waren dan ook voornamelijk zakelijk. Nu steek ik hier geen geld in, ik vond het toen eigenlijk meer een verplichting dan dat ik het voor mijn lol deed en haalde er weinig uit. Niet per se alleen aan klanten, maar gewoon in het algemeen.

Ook ben ik iets voor mij totaal nieuws gaan doen: doelen stellen. Dit deed ik voorheen inderdaad niet. Maar ik heb toch al aardig wat doelen kunnen afstrepen. Ik heb nu eerst een doelenlijstje voor dit halfjaar gemaakt. Na mijn vakantie ga ik eens kijken wat ik allemaal precies heb gedaan (globaal weet ik er wel een paar) en wat ik nog wil bereiken. Ik was eigenlijk verrast hoe fijn het werkt om met doelen te werken!

Nieuwe plannen maken

In mijn hoofd is het eigenlijk geen vakantie. Ik ben steeds weer aan het nadenken over nieuwe ideeën. Één van die ideeën komt na mijn vakantie dan ook uit. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken! Ik hoop ook dat ik in ons zonnig oord nog op andere ideeën kom. Er borrelt een hoop, maar het wordt nog niet concreet. Dat komt vanzelf wel, nu heb ik het toch te druk met mijn aankomende bruiloft!

Hoe bevalt het me nu eigenlijk?

Ik vroeg me al snel af waarom ik ooit heb gedacht dat het voor mij beter was in de arbeidsmarkt. Ik voel me nu eindelijk weer echt als een vis in het water. Ook al had ik het er wel naar mijn zin, hier word ik pas echt blij van.
Het bevalt me dus eigenlijk prima en zeker met mijn businesscoach aan mijn zijde wordt het gewoon een succes. Ik ben overtuigd dat het een succes wordt, maar met een beetje hulp gaat dat natuurlijk iets makkelijker.

6 gedachten over “Één maand ondernemer!

  1. Wat fijn om te horen dat het je tot nu toe goed bevalt om ondernemer te zijn en dat je al shoots op de planning hebt staan 🙂 Supergoed idee, dat doelen stellen! Dat zou ik eigenlijk ook moeten doen voor mijn bedrijfje. Alleen al omdat dat het extra bijzonder maakt als je na een tijdje je doelen weet te behalen 🙂

    1. Doelen stellen werkt echt! Ik geloofde er eerst dus niet zo in. Maar als je ze opschrijft (met het handje) dan wordt het toch wat meer écht en wil je er meer naar streven. Ik gebruik daarvoor een speciaal notitieboekje waarin ik al dat soort dingen opschrijf. Ik kan het je dus zeker aanraden!

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d