Trouwen

TROUWEN | Vind je fotolocatie

Onze trouwdag is nu echt in zicht en eigenlijk is alles geregeld. Bijna tot in de puntjes. Één van de dingen die we redelijk laat hebben geregeld was de fotolocatie. Dat was toch wel een klein ‘dingetje’. Hoe wij onze fotolocatie hebben gevonden? Dat vertel ik je graag in dit artikel.

Geen speciale plek

Vaak wordt er door de fotograaf gevraagd of je een speciale plek hebt met z’n tweeën. Maar die hadden we dus niet. We besloten toen in eerste instantie foto’s te laten maken bij het natuurgebied, praktisch om de hoek. Het is een mooie omgeving met rond deze tijd heide, maar het heeft ook een zandvlakte en water. Genoeg variatie dus!

Toch liever iets anders

Ondanks dat het een prachtige plek is, wilde ik liever wat anders. Aangezien ik tegenwoordig ook zelf als fotograaf door het leven ga, kom ik daar regelmatig voor fotoshoots. Het voelde dus eigenlijk niet meer zo speciaal. Ik wilde een plek wat in elk geval voor die dag even van ons samen was.

Die plek hebben we ook gevonden. En hoe! Tijdens het passen van mijn trouwjurk vertelde de verkoopster over een fotolocatie in de buurt. Het is een prachtig aangelegde tuin, speciaal bedoeld voor o.a. fotoshoots van bruidjes. Er is een burgje, water, verschillende bloemen (er staat altijd wel wat in bloei). We konden er zelfs ook nog even een kijkje nemen. En we waren super enthousiast. Hier moeten onze foto’s worden gemaakt!

Mijn tips voor het vinden van een fotolocatie

Een fotolocatie vinden is dus niet per se voor de hand liggend, blijkt wel. Voor ons heeft het wel even wat moeite gekost. Maar, we hebben dan ook wel wat. Hoe kom je nu aan zo’n leuke locatie? Ik geef je een paar tips!

  • Hebben jullie elkaar ontmoet op een leuke plek? Denk bijvoorbeeld aan het strand, bioscoop of een leuk cafeetje. Hoe leuk is het om trouwfoto’s te maken op de plek van jullie eerste ontmoeting?
  • Hebben jullie ergens een passie voor? Bijvoorbeeld voor lezen. Zoek een mooie oude bibliotheek op. Of houden jullie van snelheid? Regel een fotoshoot met snelle auto’s.
  • Ook tropische tuinen zijn perfecte plekken voor een mooie fotoshoot. Maar ook een stadspark kan prachtig zijn!
  • Mocht je willen uitpakken, waarom laat je dan niet (ook) foto’s maken op jullie huwelijksreis. Mits je jurk in de koffer past natuurlijk 😉
  • Ga eens voor anders en kies een stoere look van een oude fabriek!

Q: Als je al getrouwd bent, hadden jullie een special plek voor de fotoshoot?


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

4 Comments

  1. Trouwen lijkt me zo leuk! Toch zou ik ook een speciale plek willen en niet zomaar een kasteel, maar ja, kan zo niks bedenken :-).

  2. Leuk artikel en BIJNA<3
    Wij hebben onze trouwfoto's in een bloementuin (ook speciaal voor bruiloften) geschoten. Nog steeds ontzettend blij mee 🙂

  3. […] Writtenbyelaine: trouwen vind je fotolocatie […]

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.