Eigen onderneming: Al twee maanden!

Tegelwijsheid over creatieve mensen en geen rommel 2

Ik kan het mij nog zo goed herinneren, de zenuwen van het moment van inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik wist helemaal niet hoe dat zo’n inschrijving zou gaan. Maar gelukkig was dat simpeler dan gedacht.
Met een half uurtje stond ik, als eigenaresse van een eigen onderneming, buiten. Nu was het officieel. Hier schreef ik dan ook al eerder een stukje over.

Inmiddels ben ik twee maanden verder. En ik vind het erg leuk om jullie hier wat meer over te vertellen. Want hoe gaat het nu eigenlijk?

Geïnteresseerden via een ondernemersvereniging
Toen ik mijn inschrijving deed bij de Kamer van Koophandel had ik nog geen klanten. Dit kwam doordat ik mij eerst moest inschrijven voor het UWV. Dat kan natuurlijk soms wel eens lastig zijn in het begin. Toch ben ik niet ontevreden over de ontwikkelingen die inmiddels bezig zijn.

In december, vlak na mijn inschrijving, ben ik naar een Kerstborrel geweest van de plaatselijke ondernemersvereniging. Ik denk dat ik wel iedere startende ondernemer zo’n vereniging kan aanraden.
Voor mij kwamen hier gelijk hele  mooie afspraken uit en heb ik intussen ook mijn eerste offerte mogen uitbrengen. Dat was trouwens enorm spannend!

En het mooie is dat uit deze afspraken steeds weer een nieuwe afspraak komt. Ik merk dat iedereen enorm geïnteresseerd is in het bloggen. Want hoe pak je dat nou aan? Wat zijn de regels?
Veel mensen weten niet waar te beginnen en ik kan ze daar mee helpen of het zelfs van ze overnemen.

3eda065e4e6826e50232e30fdad2f8a7

Afspraak bij UWV
Een paar weken terug had ik weer een afspraak met mijn arbeidsdeskundige van het UWV. Om even bij te praten over hoe het de afgelopen twee maanden is gegaan. Ik vertelde mijn verhaal, de valkuilen die ik heb gezien en wat er tot nu toe uit voort is gekomen.
Ik heb nog nooit zo’n positief gesprek gehad bij het UWV als deze keer. Ik heb zelfs het heft in eigen hand gekregen en mag het komend half jaar zonder begeleiding verder met mijn eigen bedrijf!
Dit is echt het mooiste compliment want je kan krijgen denk ik.

Op dit moment lopen er een aantal zaken waar ik, helaas, nu nog niet zoveel over kan zeggen. Maar ik hou jullie natuurlijk – als jullie dat überhaupt leuk vinden –  op de hoogte!

12 comments / Add your comment below

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: