Trouwen

TROUWEN | Onze trouwdag en huwelijksreis!

Ik heb jullie veel verteld over de voorbereidingen van onze trouwdag. Inmiddels is deze alweer achter de rug, jammer genoeg. En onze huwelijksreis ook. Het gewone leven is weer begonnen. Maar dat neemt niet weg dat ik nog heel even hier, met jullie, er op terug ga kijken! Oja, het is wel een lang artikel geworden… Sorry, not sorry! 😉

Onze trouwdag

Al een week van te voren hield ik het weer goed in de gaten. Het was wat wisselvalliger weer geworden en was bang voor hoosbuien op de bruiloft. Helaas, dat gebeurde ook. Maar wij als bruidspaar hebben daar gelukkig niets van gemerkt. We konden alles tussen de buien door doen.
Op onze dag, was ik al vroeg wakker. De zenuwen gierden echt gigantisch door mijn lijf. Het was net alsof ik een belangrijk examen moest gaan doen die dag. Maar nee, wel wat anders belangrijks, mijn ja-woord. Pas 2 uur voor dat mijn vriend man mij kwam ophalen, zakten de zenuwen weg. De kapster was er en de fotograaf. Mijn 2 beste vriendinnen kwamen mij gezelschap houden. Het was ineens een hele gezellige ochtend.

Nog even een foto van mijn jurk hoor

Toen kwam natuurlijk het moment daar dat mijn man mij kwam halen. Ik wachtte tot hij binnen was en kwam de trap af. Dat was een heel bijzonder en onbeschrijfelijk moment. Daarna hebben we gezellig geluncht met onze getuigen en ouders.

Na de lunch was het echt tijd om naar de trouwlocatie te gaan, dus hup de auto in en gaan! Wij moesten wachten op een seintje van de ceremoniemeester en toen konden we ook aanrijden. Ik weet nog goed dat ik zo verbaasd was hoeveel mensen er waren. Iedereen was er gewoon! En dat wist ik wel, want we hadden de gastenlijst zelf bijgehouden. Maar ik was gewoon ‘vergeten’ wie er allemaal zouden komen. Het was één grote verassing.

Vervolgens kwam het moment van de ceremonie en ons ja-woord. Het was op sommige momenten wel emotioneel, maar over het algemeen hield ze het luchtig. Maar de trouwambtenaar heeft het ontzettend leuk gedaan. Ik was blij dat het niet zo’n zwaar beladen speech was, want het is een dag om te lachen en niet om te huilen 😉

Toen dat allemaal achter de rug was, de handtekeningen waren gezet en de taart was aangesneden (die overigens GODDELIJK was), was het voor ons tijd voor de fotoshoot. Precies tussen de buien door en we konden zelfs wat foto’s buiten maken.

Eenmaal terug was het tijd voor eten. We hadden een lekkere barbecue met van alles er op en er aan en alles ging heel relaxt. Geen tafelindeling, maar lekker zitten waar je wilt. En daarna mocht iedereen zelf schepijs halen, wat daar zelf wordt gemaakt.

Rond 8 uur kwamen de eerste avondgasten binnen druppelen. Het feest was gezellig, af en toe een dansje, lekker gek doen en ook kunnen kletsen met de gasten. We trouwden op een woensdag, dus iedereen moest de volgende dag weer werken. Daarom ging ons feest niet door tot in de late uurtjes. Het was perfect getimed. En na het feest, sliepen we in de bed and breakfast van de trouwlocatie. <3

De huwelijksreis

Ik ben benieuwd of je tot nu toe alles hebt gelezen, haha! De zondag na onze trouwdag zijn we op het vliegtuig gestapt naar Kreta. 14 dagen lang vakantie. En wat hadden we er zin in! We keken al heel lang uit naar deze vakantie, want we waren nog niet weg geweest dit jaar en er erg aan toe.

Het was echt een top vakantie. De eerste dagen hebben we het lekker rustig aan gedaan en hebben we alvast wat leuke excursies geboekt. Zo hebben we een dagje jeepsafari gedaan. Nog nooit eerder gedaan, maar het was echt super leuk! Dit wordt nu gewoon onze vaste activiteit tijdens onze vakanties, haha. Ook hebben we een dagje op een boot doorgebracht en lekker kunnen snorkelen en zwemmen in de zee.
Toen stond er nog een boottocht naar Gramvousa op de planning, maar het weer zag er niet best uit. Deze excursie hebben we toen gecancelled, en gelukkig maar, want we hoorden dat er veel mensen onwel waren geworden op de boot omdat de zee zo ruw was. Daarnaast regende het ook nog die dag. Dus het was een goede keuze dat we die trip hebben gecancelled. Daarvoor hadden we wel een andere trip in de plaats genomen en gingen de binnenlanden van Kreta in. Dit was echt een hele leuke dag en we kregen bij de lunch zelfs een klein huwelijkspresentje. Super lief!

Ook na alle activiteiten hebben we lekker rustig aan gedaan. We zijn zelf nog naar de stad Chania geweest, was we helaas vonden tegenvallen. Na alle positieve en enthousiaste verhalen, hadden we hoge verwachtingen. Maar onze voorkeur ligt dan toch meer bij Rhodos-Stad, als we dan toch mogen vergelijken 😉 .

We hebben een geweldige tijd gehad en heel cliché: Ik zou het zo weer over willen doen <3


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

15 Comments

 1. Wat een prachtige trouwfoto’s! Alsnog gefeliciteerd met jullie huwelijk. En uhm, ik zou gegarandeerd onwel geworden zijn op die boot. 😉

  1. Dankjewel! 😀 Ja, dat kan ik me voorstellen. Ik kan er best goed tegen, maar ik kan niet tegen andere spugende mensen….

 2. Hier werdt het ook niet al te laat op onze dag. Geen verrassingen gehad als je thuis kwam ? Hier was bijna gemist van oprit. Maar al bij al viel de versiering goed mee. 😉

  1. Haha, ja het hele huis was compleet versierd door de buren. Super leuk en lief!

 3. Wat een mooie foto’s, je zag er prachtig uit ♥

 4. Gefeliciteerd met jullie huwelijk! Wat zagen jullie er prachtig uit en wat een mooie foto’s ook! Zo leuk om meer te lezen over jullie speciale dag 🙂 En zo te horen heb je ook een heel geslaagde huwelijksreis gehad. Geniet nog even van de wittebroodsweken, ook al ben je weer aan het werk.

  1. Dankjewel voor je lieve reactie Romy!☺️

 5. Super leuk om te lezen over jullie prachtige dag waar ik bij was en de foto’s te zien! Zo benieuwd ook naar de rest<3

  Huwelijksreis dus ook geslaagd, tof! Geniet nog even lekker na!

 6. Wat een prachtige foto’s van jullie samen!

 7. Gefeliciteerd en wat zagen jullie er mooi uit zeg.. heel bijzonder..

 8. […] Writtenbyelaine: trouwen onze trouwdag en huwelijksreis […]

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.