Er op uit

5x waarom je naar Rhodos zou moeten gaan

Ik zal meteen met de deur in huis vallen, Griekenland is mijn favoriete vakantieland. En dan specifiek Rhodos. Het is bijna ons tweede thuis geworden. We hebben bijna alles al gezien en toch verveelt het ons niet. Daarom leek het me leuk om jou te vertellen waarom je eens naar Rhodos moet gaan. Ben je benieuwd?

Algemene liefde voor Griekenland

Laat ik eerst voorop stellen dat ik echt van Griekenland hou. Ik vind het een prachtig land. Elk (ei)land heeft wel weer zijn mooie pareltjes. En het klimaat is er heerlijk. Ik kan de Grieken zelf ook erg waarderen. Ze zijn gastvrij en vertellen ook graag over hun (ei)land. Voor mij eigenlijk al genoeg redenen om een tripje naar deze bestemming te maken. Maar ik heb ook nog specifieke redenen waarom je naar Rhodos zou moeten.

Het eten

close up shot of delicious greek food on a plate
Photo by Karl Solano on Pexels.com

Het eten op Griekenland is niet overal hetzelfde. Elk eiland of elk deel van Griekenland maakt dingen net weer anders klaar. Dat is ook zo leuk aan Griekenland. Eigenlijk is dit ook wel een algemeen puntje, want ik heb op geen enkele plek in Griekenland niet lekker gegeten. Ook als vegetariër kun je hier terecht. Er is steeds meer aanbod voor mensen die liever geen vlees of vis eten. Grieken daarentegen zijn echte vlees- en viseters. Dat zal je dan ook veel op de menukaart zien. En ik adviseer je zeker om eens een specialiteit te kiezen en niet de standaard schotels. Het zal je verrassen!

Lindos

Als je het mij vraagt is dit het mooiste plaatsje van Rhodos. Een mooi wit dorpje aan het water met een mini-haven. Je kunt er naar toe met een boottocht, zoals wij dat hebben gedaan. Maar heb je een auto gehuurd, dan kun je natuurlijk ook op die manier daar komen. Uiteraard vind je in Lindos de bekende souvenirwinkels, maar als het niet te warm is, kun je helemaal naar boven lopen voor een mooi uitzicht en Akropolis van Lindos. Echter moeten wij daarvoor nog eens terug. Met bijna 40 graden wilden wij ons er niet aan wagen.
(Foto van Lindos zie bovenaan artikel)

Rhodos Stad

Rhodos 2014

Het oude gedeelte van Rhodos Stad is een absolute aanrader. Bewandel eens de stadsmuren, verdwaal hier maar lekker. Overal zijn zulke mooie plekjes. Toen wij voor het eerst in Rhodos Stad kwamen, hebben we de hele oude stad bewandeld en bekeken. Dat was enorm leuk en mooi om te zien.

Ook de terrasjes zijn erg gezellig, maar je betaalt er echt de hoofdprijs. Je wilt wat, dus voor een keertje kan het misschien wel. En natuurlijk ontbreken hier de schattige straatjes met (souvenir)winkels niet.

De 7 bronnen

Tijdens onze excursie ‘het beste van Rhodos’ kwamen we o.a. langs de Zeven Bronnen. Sowieso als je van excursies houdt of vanwege gemak, is deze excursie al een aanrader. Je komt dan waarschijnlijk ook langs de Zeven Bronnen. Je kunt er natuurlijk ook zelf heen met een gehuurde auto. Je maakt een mooie wandeling door de natuur, waar je uiteindelijk uit komt bij de bronnen. Je hebt daar niet alleen al de prachtige natuur en een waterval, maar je kunt ook een wandeling maken door een tweehonderd meters lange watertunnel. Ik zeg je eerlijk dat ik het iets te claustrofobisch vond, dus ik ben er niet in gegaan…

Kámiros

Rhodos 2014

Ook tijdens dezelfde excursie zat de bestemming Kámiros, de opgravingen. Een prachtig groot stuk met opgravingen. Je kunt er doorheen wandelen en je hebt ook nog een mooi uitzicht over het eiland. En als je geluk hebt, kom je ook lang een heel erg mooi kerkje wat aan de binnenkant prachtig geschilderd is.

Er zijn nog veel meer mooie plekjes op Rhodos, waarvan wij ook een aantal niet nog hebben gezien. Dit zijn dus echt plekjes uit eigen ervaring waarvan ik ze de moeite waard vind. Ik hoop dan ook dat ik je met dit artikel kon inspireren en enthousiasmeren om naar Rhodos, of in elk geval Griekenland, te gaan. 🙂

Ben jij al eens in Griekenland geweest? Zo ja, waar precies?


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

5 Comments

  1. Oh ik zou zo graag nog wat meer van Griekenland ontdekken ♥️ hele goede redenen om te gaan.

  2. Rhodos is zeker mooi. Ik ben daar geweest toen ik een jaar of tien was. Helaas kreeg ik een zware oorontsteking dus hebben lang niet zoveel kunnen zien als we wilden.
    Kos vind ik trouwens ook erg leuk. En Kreta! Verder staat er nog heel wat Griekenland op mijn wensenlijstje!

    1. Ik ben inderdaad ook op Kos en Kreta (2x) geweest. Zelf wil ik nog heel erg graag naar Corfu, Zakynthos en Karpathos. Maar Griekenland is sowieso tof!

  3. Mooi! Ik ben een keer op Rhodos geweest als kind, maar herinner me er (helaas) vrij weinig van, dus vind dat het bijna niet telt 😛

    1. Dat is jammer zeg. Zou je er nog eens naar toe willen? 🙂

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.