Persoonlijk

Wat geeft mij voldoening? | Persoonlijk

Leestijd: 3 minuten
Foto door Skitterphoto op Pexels.com

Voldoening, wat een woord. Volgens Wikipedia: voldoening = de voldoening zelfst. naamw. (v.) Uitspraak: [vɔl`dunɪŋ] tevreden gevoel. Dus dat. Maar wát geeft mij dan voldoening? En ben jij je bewust wat jou voldoening geeft? Door een stukje uit het boek ‘Steeds leuker’ van Jelle Hermus over voldoening, besloot ik hierover een blogartikel te schrijven. In dit artikel ga ik in op dingen die mij voldoening geven, zonder hier van te voren echt over nagedacht te hebben. Ik neem je dus letterlijk mee in deze ontdekking.

Een fijne wandeling

Soms is het dus gewoon heerlijk om écht een goede wandeling te maken. Dan heb ik het dus niet over dat ommetje van alle dag. Maar toch wel zeker 30 minuten aan de wandel. Alleen wandelen doe ik eigenlijk nooit, want ik heb Budgie – mijn lieve viervoeter – die graag mee gaat. Oké, niet altijd maar meestal wel😉.
Tijdens zo’n wandeling kan ik dingen lekker los laten, of juist tot goede ideeën komen. Dat laatste is in sommige gevallen ook echt heel erg fijn. Soms is het mijn ‘bevrijding’ van de dagen thuis.

Schoon huis

Ik ben misschien de laatste die een echte huisvrouw is, maar als het aan kant is vind ik dat toch wel erg fijn. Alleen om het te doen kost me vaak veel moeite en moed. Meestal krijg ik een soort vlagen dat er ineens een heleboel schoon moet en opgeruimd moet worden en daarna… ben ik voldaan. En dat gevoel is zo heerlijk. En dan heb je nog een schoon en opgeruimd huis ook. Win, win!

Geslaagde cadeautjes

Misschien wat materialistisch, maar ik vind het toch wel zo heerlijk om punten te scoren met een goed cadeau. En dan eigenlijk iets wat niet op het lijstje stond maar wat ik juist zelf bedacht heb.

Gezellige fotoshoots

Ook op werk gerelateerd vlak kan ik me zeker voldaan voelen. Gelukkig maar, anders werd het toch wel tijd om wat anders te gaan zoeken… Maar als zo’n fotoshoot er dan op zit, de sfeer goed was, ben ik écht voldaan. Daar laad ik zelfs van op. Ik ga namelijk helemaal op in het moment, wat ik heerlijk vind.

Hobby’en

Ik kan me uren vermaken met mijn hobby’s. Sterker nog, ook dat kan me voldoening geven. Niet altijd hoor. Als iets niet lukt, wil dat natuurlijk geen gevoel van tevredenheid geven. Maar een fijn artikel schrijven hier op mijn blog (zoals deze) kan me enorm veel voldoening geven. Ik vind het heel fijn om lekker te schrijven over onderwerpen die ik leuk of interessant vind.
Maar ook uren diamond painten en dat stukje wat nog niet af was afkrijgen kan een voldoening geven. Een leuk kaartje uitkiezen en opsturen kan me ook zeker voldoening geven (reminder for myself: moet ik vaker doen!).

Lastig…

Het is bizar om te zeggen dat ik het nog best lastig vind om dingen op te noemen waarvan ik een voldaan gevoel krijg. Ik denk dat hoe langer ik mezelf de tijd geef, hoe langer deze lijst zal worden. Maar het is eigenlijk bedoelt om bewust te worden van de dingen die je doet en of je die ook kunt doen om jezelf een voldaan gevoel te geven. Ik zie nu al dat ik dit allemaal te weinig doe en dat verklaard goed waarom ik me niet altijd (even) tevreden mijn bed in stap. Daar moet dus aan gewerkt worden!

Q: Heb jij vaak een voldaan gevoel?

7 gedachten over “Wat geeft mij voldoening? | Persoonlijk

  1. Soms is het gewoon heel erg simpel hé. Een goeie wandeling en onderweg eens een schattig diertje tegenkomen is soms magisch, daar kan een mens zich levendig van voelen.

    Maar dat het soms lastig is, daar kan ik over meespreken. Mindere momenten laten me soms niet toe om genoeg stil te staan bij de dingen rondom me. Oogkleppen zorgen er soms voor dat ik teveel in mijn eigen wereld zit en mij afsluit van alles. Dan is er weinig ruimte voor voldane gevoelens.

  2. Wat een mooi artikel. Zelf denk ik ook vaak na over de vraag waar ik precies voldoening van krijg. Ik haal persoonlijk voldoening uit helpen van andere mensen. Ook haal ik voldoening uit het schrijven van een goed blogartikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggers liken dit: