Een nieuw hoofdstuk #2 | De zoektocht naar een nieuwe baan

In mijn maandoverzicht vertelde ik al dat ik een artikel wilde wijden aan de drastische verandering in mijn leven. Namelijk het stoppen met mijn eigen bedrijf. Maar ik heb veel te vertellen en ik wil jullie graag meenemen met mijn reis, dus heb ik besloten er een blogreeks van te maken. De blogreeks kun je herkennen met de naam “Een nieuw hoofdstuk”.

Inmiddels is het tijd voor het volgende deel van deze blogreeks. Namelijk de zoektocht naar een nieuwe baan. Hoe gaat dat? Vond ik het lastig tot nu toe? Wat gaat er door mij heen? Deze keer neem ik je mee in mijn hoofd en hoe het gaat.

Opgeruimd hoofd

Een knoop doorhakken is natuurlijk één ding. Het heeft een hoop goed gedaan. Zo kwam er een hoop ruimte in mijn hoofd. Maar ook wel vragen. Hoe snel zal ik een baan vinden? Wat voor een baan ga ik vinden? Zal ik iets in de buurt vinden? Hoe zal ik het ervaren?

Soms werd ik er een beetje zenuwachtig van, van al die gedachten. Maar ik ben niet iemand die zich snel aan de kant laat zetten. Gelukkig ook niet meer door zulke gedachten. Dus ik zette gewoon door.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Nu is het zo dat ik afstand heb tot de arbeidsmarkt door mijn fibromyalgie, waardoor ik een uitkering ontvang. Dat maakt het lang niet altijd zo makkelijk om ‘gewoon’ te solliciteren. Hoewel ik de bekende vacature site’s en LinkedIn in de gaten hield, durfde ik niet echt ergens op te reageren.

Maar doordat ik die uitkering heb, heb ik ook ondersteuning bij het vinden van een passende baan. Ik kan oprecht zeggen dat dat één van de dingen is waar ik heel blij van word. En wat ook in het verleden eerder een succes was geweest.

Dus ik heb contact op genomen met de bekende uitkeringsinstantie en de boel werd eigenlijk al meteen in gang gezet. Dat zulke dingen dan ineens zo snel kunnen gaan, geeft een ietsie pietsie beetje error in mijn hoofd. Maar dan probeer ik me er ook maar aan over te geven. Dit wil ik, dit is het beste voor mij.

Foto door Ylanite Koppens: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/drie-witte-keramische-potten-met-groene-bladplanten-in-de-buurt-van-open-notebook-met-klikpen-bovenop-796602/

En dan gebeurt het ineens

Dat ik een keer een uitnodiging zou krijgen, daar had ik wel aan gedacht. Maar nog geen twee weken na het contact met de uitkeringsinstantie, dát had ik dan weer niet gedacht. Daar zat ik dan in het zonovergoten Rhodos op een terrasje. Met klamme handjes – ik weet niet zeker of dat nou door de temperatuur kwam… – hing ik aan de telefoon. Ik kreeg een uitnodiging voor een kennismaking bij een gemeente bij mij in de buurt. Ik sprong een gat in de lucht!

Natuurlijk heb nog niks. Maar de afdeling waar het om ging en werken bij een gemeente waren eigenlijk de twee perfecte dingen. Je zou haast zeggen; te perfect. Ondanks dat het nog even zou duren voor ik de afspraak had, doordat ik met mijn reet in de zon zat en de desbetreffende gesprekspartner ook genoot van een vakantie, bedacht ik me alweer van alles.

Momenteel zit ik natuurlijk zonder auto. Maar in mijn dorp is het OV niet heel erg goed. We hebben geen treinstation, dus je kan alleen met de bus. Nu zou ik, als het niet anders is, dan ook wel de bus pakken. Maar ik hoop dat – als het wat wordt – mijn auto dan klaar is. Dat zou het allerfijnste zijn!

Edit: Inmiddels is mijn baan definitief en zal ik binnenkort werkzaam zijn op de communicatie afdeling van een gemeente!

10 comments / Add your comment below

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: