NIEUW AVONTUUR | Ik heb (weer) mijn eigen bedrijf!

Heel bewust heb ik dit leuke nieuws eventjes stil gehouden. Ik wilde graag even zelf genieten van het moment en daarbij moest er natuurlijk een hoop geregeld worden. Maar nu het dan officieel is, vertel ik je graag het hele verhaal!

Van hobby naar werk

Het is voor iedereen toch een droom om van je hobby je werk te kunnen maken. Laten we dat maar even voorop stellen. Fotografie is één van mijn grootste hobby’s. Hoewel ik er nooit super veel over vertel. Daar moet maar eens verandering in komen!
Voor wie het niet weet, ben ik lid van een Fotoclub in mijn woonplaats. Elke keer als ik ben geweest heb ik weer zóveel nieuwe ideeën. Heel fijn, zo’n inspirerende club fotografen bij elkaar. Ondanks dat we echt heel erg verschillend fotograferen.

Door mijn hobby wilde ik ook graag mensen fotograferen. Want de bloemetjes en de bijtjes zijn voor mij inmiddels peuleschil. Ik wilde mij graag op iets nieuws richten. In het verleden heb ik ook best vaak fotoshoots gedaan, maar een beetje het geheugen opfrissen is natuurlijk nooit verkeerd.

Fotoshoots

De ene na de andere wilde graag een fotoshoot. Op dat moment had ik nog een baan, dus hield ik het als een hobby. Maar toen mijn contract niet werd verlengd, zag ik natuurlijk kansen.

Ik was natuurlijk al aan het zoeken naar vacatures in mijn vakgebied, maar dat is eigenlijk rampzalig te noemen. Ik zou Simone niet zijn als ik een ander plan bedenk. Dus het leek mij een goed idee om – opnieuw – de sprong in het diepe te wagen.

Doodeng

Ook al weet ik wel redelijk wat het is om te ondernemen, toch vind ik het weer zó spannend. Dit keer ga ik het ook helemaal anders doen. Het wordt namelijk echt een succes. Dat is mijn plan.
Gelukkig krijg ik ook hulp van een businesscoach, die mij hier en daar een schop onder mijn kont kan geven. Want laat ik eerlijk zijn: ik ben soms wel eens wat onzeker.

Wat voor shoots ga ik doen?

Aan de slag als fotograaf is natuurlijk één ding. Maar welke kant ga ik op? Er zijn zoveel mogelijkheden. Ik wil me vooral richten op de consument met fotoshoots op een (buiten)locatie. Bijvoorbeeld met vriendinnen, een zwangerschapsshoot of een newbornshoot.
Ook wil ik het regionaal houden. Ik wil op dit blog niet meer teveel over mijn gezondheid praten, maar dat is wel een reden waarom ik niet door heel het land wil en kan crossen. Zulke fotoshoots waren mij namelijk enorm goed bevallen en gelukkig ook vanaf de andere kant!

Één groot avontuur

Natuurlijk spring ik weer in een enorm avontuur. Om dit uit te spreken is alleen al best spannend, maar ik heb er ook ONGELOOFLIJK veel zin in en ik kijk heel erg uit naar alle fotoshoots die ik mag gaan verzorgen.
En ik zal jullie zeker via hier meenemen in mijn avontuur als ondernemer en mijn tips delen. Want het is natuurlijk nogal wat. Ondernemen moet je niet onderschatten. Maar het is wel héél leuk.

Q: Als jij voor jezelf mocht beginnen en er zijn geen beren op de weg, wat zou je dan willen doen?

9 comments / Add your comment below

  1. Heel erg veel succes! Ik ben benieuwd naar je nieuwe avontuur. Mocht ik kunnen, ik deed hetzelfde. Maar ik zou eerst het diploma verder willen behalen. Ik ben nu geen persoon die in een studio wil werken, maar ook liever buiten. Het is eigenlijk wel een stille droom om er ooit mijn bijberoep van te maken, maar momenteel is dat nog niet mogelijk. (en ben ik hiervoor ook veel te onzeker 😉 )

  2. Wauw, wat een mooie stap! Van harte gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Zo gaaf dat je deze stap (opnieuw) hebt gezet en hierin je eigen plan hebt getrokken. Ik wens je heel veel succes toe met je eigen onderneming 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: