Teatag: Welk liedje heeft een speciale herinnering?

Leestijd: 2 minuten

Het is weer thee-tijd, en dat betekent dat ik soms weer eens een leuke of interessante vraag tegen kom aan de theezakjes. Deze vind ik dan leuk om uit te werken tot een blogartikel. Zo viel mij deze vraag op. En ik heb er niet één, maar twee. En misschien nog wel meer. Maar de twee die het eerst in mij opkomen, zal ik je hier vandaag laten horen en toelichten. Heb jij ook een liedje met een speciale herinnering?

Guus Meeuwis – Jij bent de liefde

Ik begin even met dit nummer van Guus Meeuwis. Het liedje van mijn man en mij. Het liedje van onze bruiloft, waarop we onze eerste dans samen als man en vrouw deden. Het liedje wat ons altijd weer terug brengt naar ons. Naar dat speciale moment. Een herinnering voor het leven. En het liedje beschrijft ook de liefde voor elkaar. Hoe vaak ik hem ook afspeel, ik krijg áltijd kippenvel.

Ik denk dat het liedje niet meer uitleg nodig heeft, zeker niet wanneer je het kent of net hebt geluisterd. Dan is het nu tijd voor het volgende liedje, wat moeilijker is voor mij.

Racoon – Oceaan

Ik ga proberen zonder tranen dit te schrijven. Want dit liedje doet mij denken aan Jessica. Mocht je mij nog niet zo lang volgen, dan heb je misschien gemist dat mijn beste vriendin Jessica helaas 1,5 jaar geleden plotseling is overleden.

Met Jessica deelde ik veel, ze was natuurlijk niet voor niets mijn beste vriendin. Ze was tevens onze ceremoniemeester op de bruiloft, wat niemand anders zo goed had kunnen doen als zij. *pinkt traantje weg*

Ik deelde ook heel veel muziek met haar. Heel heel veel. Ik ben de tel kwijt hoe vaak we naar Groots met een zachte G zijn geweest, of gewoon naar een normaal concert van Guus Meeuwis. We hebben Ed Sheeran gezien, 3 Doors Down en nog vele andere. We zijn meerdere keren naar Racoon geweest en dit, dit was echt haar favoriete nummer. En dit was dus ook het nummer waarmee haar dienst voor haar uitvaart begon. En het nummer waarmee het assieraad die ik heb, mee is geïnspireerd.

Soms kan ik dit nummer zonder problemen luisteren, soms ook niet. Dan komt het weer ineens heel hard binnen dat ik dit nooit meer met haar kan delen. Dat we nooit meer samen naar Racoon kunnen, zoals afgelopen jaar. Dat was denk ik het moeilijkste, naast haar uitvaart, wat ik ooit heb gedaan. Maar ik wilde per se dat doen wat ze graag had gewild.

Ik besef me dat dit artikel echt twee uitersten zijn. Ik had nog veel meer nummers kunnen delen. Maar misschien doe ik dat in een ander artikel.

Nu ben ik wel benieuwd, welk liedje is voor jou speciaal? Waar heb je een bijzondere of verdrietige herinnering aan wat je altijd bij staat? Ik lees het graag terug in de reacties.

6 gedachten over “Teatag: Welk liedje heeft een speciale herinnering?

  1. Wat leuk, wij hadden Jij bent de liefde ook op onze bruiloft. Ik vind het zo’n mooi nummer. Wat een heftig verhaal over je vriendin Jessica. Oceaan is een prachtig nummer, maar krijgt zo nog meer lading. Sterkte!

  2. Wat een leuke vraag, wie weet neem ik die ook over. Wat een bijzonder toeval dat je die theevragen ook gebruikt. Ik ken beide bands maar luister hun muziek niet, Oceaan ken ik trouwens wel en vind ik heel mooi. Lang geleden schreef ik al over Het Dorp van Wim Sonneveld, ik heb dat nummer lang niet onverwacht kunnen horen omdat het me aan mijn opa en oma doet denken toen ze er nog waren.

  3. Altijd leuk dit zo te delen. Volgens mij heb ik er in het verleden wel eens een artikel over geschreven. Kan wel een nieuw jasje gebruiken dus misschien dat ik binnenkort ook eens zo’n artikel maak. Er zijn zeker wat prachtige nummers waarvan ik echt kippenvel krijg of een speciale herinnering aan heb.

    Mooie nummers heb je uitgekozen <3

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d