Gastblog

Simone gaat voor culinair – Koken met Marley Spoon

Leestijd: 3 minuten

Vorige week mocht ik de foodbox van Marley Spoon uitproberen. Wauw, dat vond ik toch wel erg bijzonder. Ik was altijd wel benieuwd naar zo’n foodbox en hoe ik dat zou ervaren. Ik kreeg de dag voor dat ik de foodbox zou ontvangen een smsje waarin stond in welk tijdsbestek ik mijn foodbox zou kunnen ontvangen. Altijd fijn dat hij ook prima op tijd was! Zo nieuwsgierig als ik was, opende ik na de foto’s van hierboven snel de zakken om te kijken wat er allemaal in zat. Het zag er goed uit. Hoe het verder was? Dat lees je in dit artikel.

Toch een beetje lastig

Toen de foodbox kwam, wist ik natuurlijk niet dat ik buikgriep zou krijgen. Ik zat al helemaal in de stress dat ik alles – hoppa – aan de prullenbak kon geven. Gelukkig was ik snel genoeg weer wat op de been en kon ik aan de slag. Ik had twee recepten uitgekozen, namelijk Kroatische Worstjes en Pasta met Chipolataworst. Ik koos voor het eerste recept. Het klaarmaken hiervan zou 40 min. duren. Maar dat was in mijn geval wel langer. Ik ben geen heuze kokin of culinair aangelegd. Daarnaast zou ik zo’n lang recept ook niet snel maken op een doordeweekse dag. Tenzij ik niet zou werken… Dit recept was voor mij dan ook echt een uitdaging en zat ook wel wat frustratie in. Soms begreep ik niet heel goed wat ze bedoelden. Ik hoopte maar dat het zou smaken na al dat zwoegen in de keuken.

Helaas waren alleen de worstjes lekker. De salade, wat ik meer rauwkost vond, vond ik (en vriend) echt niet lekker. We vonden dat er weinig smaak aan zat en met het sausje wat erbij zat probeerden we het lekkerder te maken. Dit recept was dus helaas niet zo’n succes.

Nog een recept te gaan

Poging twee met het pastarecept. Pasta gaat er bij mij eigenlijk altijd wel in, dus ik had goede hoop. Dit recept was dan ook eenvoudig en vlot gemaakt. Wat een verademing was dat! Met zo’n 30 minuutjes was het klaar en het rook al goed. Dat beloofde wat. Het maakte me in elk geval een stuk blijer, zo’n vlug recept.
Na het opscheppen proefde ik een heerlijke smaak. Ja! Hier word ik dus blij van. Een makkelijk recept, maar ZO lekker. Wel was het ontzettend veel en hebben we er maar liefst 2 keer van kunnen eten, wat overigens geen straf was. Dat probleem kom ik trouwens overal tegen, ook in de supermarkt hebben ze zulke grote porties, waar wij makkelijk twee keer van kunnen eten. Soms is dat makkelijk, maar soms ook niet altijd.

Voor herhaling vatbaar?

Nu is de grote vraag of ik nog eens een foodbox zou nemen natuurlijk. En wat ik er van vond. Over het algemeen vond ik het erg leuk om weer eens iets anders te proberen. Ik ben met regelmaat op zoek naar nieuwe recepten, omdat sommige dingen mij al gauw vervelen (ik heb afwisseling nodig in mijn avondeten, jongens 😛 ). Dit zou voor mij een reden kunnen zijn om dus een foodbox abonnement te nemen. Toch heeft het mij niet weten te overtuigen. Het eerste recept was mij écht te ingewikkeld en smaakte niet goed. Ik vind het gewoon zonde om de prullenbak zoveel eten te geven. Daarnaast vond ik het ook te ingewikkeld voor eventjes op een doordeweekse werkdag. Ik ben dan moe en ik wil gewoon iets makkelijks hebben om klaar te maken. Plus, een echte keukenprinses ben ik eigenlijk ook niet. Jammer, maar toch leuk dat ik nu deze ervaring heb!

Q: Heb jij al wel eens een foodbox geprobeerd en hoe vond je dat?

7 gedachten over “Simone gaat voor culinair – Koken met Marley Spoon

  1. Leuk! Ik heb een keer de mathijs maaltijdbox mogen proberen, die vond ik ook erg goed. Maar zou het niet snel weer doen eigenlijk. Vriend is een lastige eter, en voor het geld kan ik beter zelf mijn boodschappen doen eigenlijk.

    1. Ja, het is inderdaad niet goedkoop. Voor mij en mijn vriend is het ook lastig om recepten uit te zoeken omdat we niet alles lekker vinden (de ene dat wel maar de ander weer niet enz.)…

  2. Jammer dat het niet zo’n succes was, omdat je onder andere best wel veel overhield en er veel tijd in het koken ging zitten. Bij mij zijn het vooral de kosten die me ervan weerhouden om zo’n abonnement op een maaltijdbox te nemen. Dan zoek ik liever zelf op Allerhande een recept uit dat ik eventueel aan mijn smaak en hoeveelheden kan aanpassen 🙂

  3. Neen, nog nooit geprobeerd. Ik denk ook niet dat ik dat snel zou doen. Ik ga liever eens een weekmenu van een site plukken of zoek zelf een recept op dan dat ik een foodbox probeer. Ik ben niet zo van de verrassingen 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggers liken dit: