Hond en puppy

Op vakantie met puppy | Wat nemen we mee?

We hebben onze eerste vakantie met Zoë er op zitten. Een vakantie met kinderen geeft altijd het beeld van volle auto’s met heel veel spullen. We dachten dat dit met een puppy anders zou zijn. Maar dat viel toch tegen :P. Wat we allemaal meenamen en daadwerkelijk nodig hadden, lees je in dit artikel.

Bench met mandje

Bij ons thuis slaapt Zoë altijd standaard in de bench ’s nachts. Ook als we even weg gaan, gaat ze in de bench. Dus het was heel belangrijk dat deze met ons mee ging. We hebben de bench dan ook goed gebruikt en ze deed het ook heel goed in de bench. Eigenlijk net zoals thuis. Dus dat was heel fijn.

Eten en snacks

Natuurlijk namen we ook eten mee. We hadden nog wat natvoer van de dierenarts omdat ze net ziek was geweest. En natuurlijk haar brokjes. Gelukkig heeft ze vooral brokjes gegeten.

Speeltjes

Deze is vanzelfsprekend denk ik. In elk geval voor een speelse pup wel :P.

Puppymatjes

Hoewel Zoë inmiddels zindelijk is (hoera!!), namen we nog wel puppymatjes mee. Dit was eigenlijk meer vanwege dat ze net voor onze vakantie ziek was en behoorlijk aan de diarree. Dus dit was voor in de bench voor de nacht bedoelt. Gelukkig hebben we het niet nodig gehad!

person in track pants walking a black and white border collie outdoors
Photo by Mikayla Meeker on Pexels.com / Bij gebrek aan een foto tijdens het wandelen met Zoë

Korte en lange looplijn

Omdat we nog niet goed wisten hoe vaak we met haar op pad gingen en waarheen, hebben we er voor gekozen om zowel een uitlooplijn en een korte lijn mee te nemen. Uiteindelijk hebben we alleen de korte lijn gebruikt. Op het park waar we zaten lag enorm veel ganzenpoep en dat vind Zoë maar al te interessant (vooral op op te eten…). Dus zo konden we haar wat beter in de gaten houden. Het liep alleen niet fijn, maar dat is weer een ander verhaal.

Hondentas

We hebben ook voor haar een hondentas waar ze in kan. Maar eigenlijk hebben we dit te weinig geoefend. Dus we hebben het helaas niet kunnen gebruiken. Al was dat ook niet echt nodig.

Nachtlampje

Thuis is ze gewend dat er altijd een nachtlampje aan is. Maar dit waren we dus helemaal vergeten mee te nemen. Gelukkig konden we de tweede dag gelijk ergens een nachtlampje scoren.

Rustgevende druppels

Ook dit waren we vergeten. Maar dat komt vooral omdat we het al even niet meer gebruikten thuis. Ze was een tijdje wat angstig en toen gebruikten we natuurlijke druppels voor wat meer rust. Dit hielp echt super goed. Maar de eerste nacht was ze best onrustig. Wat natuurlijk helemaal te begrijpen is in een nieuwe en vreemde omgeving.

De volgende dag zijn we ergens nieuwe druppels gaan halen. We moesten er best een stukje voor rijden, maar het was het helemaal waard! De volgende nacht ging gelijk goed :). Ik kan het dan ook zeker aanraden om zulke druppels mee te nemen als je met je pup of hond op vakantie gaat.

Hebben we nog andere dingen gemist?

Gelukkig hebben we op de twee laatste dingen na niks gemist op vakantie. Het ging hartstikke goed daarna. We zijn toch wel weer verrast hoe belangrijk het is dat het zoveel mogelijk hetzelfde is als thuis. Dat wil ik dan ook zeker meegeven als je met je pup op vakantie gaat.


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

6 Comments

  1. Gelukkig hadden jullie bijna alles mee! Fijn dat Zoë inmiddels zindelijk is en dat jullie haar lekker mee konden nemen op vakantie.

    1. Ja, heel fijn dat ze zindelijk is. Dat scheelt zoveel!

  2. Herkenbaar. Dochterlief sleept ook altijd van alles mee voor hun hondje. Inderdaad net of je een kind bij je hebt. Ach, dat is toch ook eigenlijk een beetje zo?

    1. Ja, klopt. Het is ook wel een beetje ons kind. 🥰

  3. Hier neem ik vooral zijn boekje mee van de dierenarts, ook omwille we naar het buitenland ga en dan kan aan tonen dat hij ingeënt is tegen honden dolheid. Wij nemen vooral zijn mand mee, want daar slaap Bink steeds in en natuurlijk water voor in de auto.

    1. Daar heb je een hele goede, die had ik natuurlijk ook mee!

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.