Gedichten

Nieuw gedichtenbundel op komst!

Toen mijn eerste gedichtenbundel net uit was, wist ik al gelijk wat de volgende moest zijn. Maar ik wist ook dat dit niet het makkelijkste onderwerp en bundel zou zijn. Gisteren was het inmiddels alweer 3 jaar geleden dat mijn beste vriendin overleed. Dit plotse overlijden deed enorm veel met me en het verwerken ervan was en is behoorlijk intens. Je kunt vast wel raden dat het schrijven van gedichten mij daar mee geholpen hebben.

Alle gedichten verzamelen

Toen ze net overleed heb ik enorm veel gedichten geschreven. Vooral gedichten over het ongeloof dat ze er niet meer is. Maar gelukkig kwam er na lange tijd ook wat meer berusting in. Ik merkte dat mijn gedichten wat begonnen te veranderen.

Inmiddels had ik ook behoorlijk wat gedichten geschreven en mijn eerste bundel bracht ik in december 2022 uit. Toen dacht ik al dat ik de gedichten die ik op dat moment aan het schrijven was, wel eens zou kunnen publiceren. Maar klaar met schrijven was (en ben) ik nog lange niet. Wel begon ik alvast een document aan te maken, zodat ik daar mijn gedichten kon verzamelen (extra info: ik schrijf de meeste gedichten op mijn telefoon).

Uit het diepe dal

Steeds meer kwam ik uit het diepe rauwe (of rouwe) dal. Mijn gedichten waren niet meer zo boos of onbegrepen. Het leek wel alsof ik het langzaam een (soort van) plekje kon geven. Het schrijven heeft hiermee mijn proces misschien wel eens kunnen versnellen. Het is misschien wel het meest kwetsbare wat ik ook heb geschreven. Maar ook het meest kwetsbare wat ik ooit heb gepubliceerd. In de afgelopen 3 jaar heb ik namelijk (op de aankondiging van mijn gedichtenbundel op Instagram na) geen enkel gedicht gedeeld. Hoewel ik juist graag veel deel, was ik toen daar echt nog niet klaar voor.

Maar nu kijk ik anders naar die gedichten. Ik ben niet meer daar waar ik was toen ik de eerste schreef. De gedichten in het bundel zijn dan ook echt op volgorde van mijn proces. Je kunt dus echt aan de hand van mijn gedichten lezen hoe ik door mijn rouwproces ben gegaan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen moeilijke dagen meer heb. Zo’n dag als gisteren bijvoorbeeld blijft een moeilijke dag. Net als haar verjaardag en dagen waarop er iets speelt waar ik haar normaal even kon bellen. Die dagen zullen altijd lastig blijven en dat is oké. Het verdriet mag er gewoon zijn.

Dit is een tipje van de sluier. ‘Daar ga je’ staat ook in dit nieuwe gedichtenbundel.

Binnenkort verschijnt ‘ie

Binnenkort is het zo ver. Dan zal ik mijn gedichtenbundel beschikbaar stellen en kan iedereen het lezen die dat maar wilt. Ik heb besloten om dit gedichtenbundel met ongeveer 30 gedichten als ebook te publiceren. Deze kun je dan zowel als PDF (geschikt voor o.a. computer en telefoon) downloaden als EPUB (geschikt voor e-readers).

Wil je ruim van te voren weten wanneer dit gedichtenbundel beschikbaar is? En wil je als aller eerste de onthulling van de kaft zien? Schrijf je dan in voor de mailinglijst! Je hoeft niet veel gegevens achter te laten en ik beloof je niet te spammen met info over mijn gedichtenbundel.


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

4 Comments

  1. Alweer drie jaar geleden… mooi dat het dichten je zo heeft kunnen helpen in je rouwproces. Ik ben benieuwd naar je nieuwe gedichtenbundel. Vind dit gedicht al erg mooi.

    1. Ja, de tijd gaat snel voorbij. Als je je inschrijft, dan weet je als eerst wanneer mijn gedichtenbundel wordt gepubliceerd! 🙂

  2. Hoewel de aanleiding heel verdrietig is, is het wel heel mooi. Ze was vast trots op je geweest.

    1. Dat denk ik ook. ❤

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.