Er op uit, Hond en puppy

Eerste vakantie met Zoë

Voor alles is een eerste keer. Zo ook de eerste keer op vakantie met Zoë. Ik schreef al eerder een artikel over wat we meenamen op vakantie voor haar. Maar nu doe ik verslag hoe onze vakantie was.

Een prima autorit

Het lijkt alsof ze los in de auto ligt, maar natuurlijk zat ze vast met een gordel!

Zoë doet het altijd al goed in de auto. Maar zo lang als we nu in de auto moesten zitten, hadden we nog niet eerder gedaan. Ze heeft eigenlijk de hele weg geslapen of lekker lang uit gelegen. Super fijn dat dat zo goed ging. Dat was natuurlijk toch nog een beetje afwachten. Na ongeveer 2,5 uur in de auto zitten kwamen we aan op onze bestemming in Drenthe.

Op ontdekkingstocht

Gelukkig was Zoë net zo enthousiast als wij toen we bij het huisje waren. Alles werd natuurlijk uitvoerig besnuffeld. Ze was ook rondjes door het huisje aan het rennen. Alles was natuurlijk helemaal nieuw en leuk! Maar ik bleef niet lang met haar in het huisje, want het was ook even tijd voor een wandeling. Terwijl R. de auto leeg haalde, gingen we even een rondje lopen. Dat was natuurlijk ook zó leuk!

Uitjes

R. en ik hebben niet veel uitstapjes gemaakt. We zijn een keer met Zoë naar Emmen geweest. Dat was voor haar erg indrukwekkend. Ook omdat ze bestormd werd door een behoorlijk grote hond. Ik schrok daar zelf ook van, want we zagen hem niet aankomen (kwam van achteren). Altijd vervelend zulke momenten, maar gelukkig herstelde ze snel.

Alles in de gaten houden op het terras

Na een rondje in het centrum hebben we nog even een drankje gedaan op het terras. Dat hebben we vanwege het lange slechte weer nog niet eerder met haar kunnen doen. In het begin moest er wel even een blafje van af natuurlijk. Maar daarna was ze vooral druk met kijken wat er allemaal gebeurde op het plein.

Ook zonder Zoë zijn we eventjes weg geweest. Zo zijn we twee keer een paar uur gaan zwemmen. We zijn een paar keer gaan poolen en hebben gegeten op het park. We probeerden in elk geval zo gewoon mogelijk te doen, net als thuis. En dat was aardig gelukt. Ook het alleen blijven deed ze super goed.

Samen een ijsje halen

We wilden ook wel eens een ijsje natuurlijk. We namen haar dan mee naar de dome en ik bleef buiten met haar zitten. Dan kon ze daar ook eens kijken wat er allemaal gebeurde. We merkten dat het op een vreemde plek allemaal veel makkelijker ging dan in onze eigen woonplaats. Of misschien is dat wel toeval geweest.

Uitgeteld de eerste avond op de bank… ❤

Voor herhaling vatbaar?

Zo’n vakantie als deze is voor ons zeker voor herhaling vatbaar. Maar misschien wel een klein beetje langer. We waren nu een midweekje weg, maar voor mijn gevoel ben ik dan niet echt weg geweest. Toch was het lekker om er even uit te zijn geweest. De volgende bestemming kan best eens bij de buurlanden zijn. Wie weet!


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

11 Comments

 1. Wat fijn dat de eerste vakantie zo goed ging!

  1. Ja, echt heel fijn! Voor herhaling vatbaar 😀

 2. Superfijn dat het zo goed ging! En leuk ook dat je in Drenthe was 😀

  1. Ja, we gaan er graag op vakantie als we in Nederland blijven!😄

 3. Wat fijn dat het allemaal goed is gegaan. Wat een dotje is het ook ❤️.

  1. Ja ze is heel lief (en een echte pup haha!)❤

 4. Fijn dat het goed gegaan is. Lekker dat jullie er even tussenuit zijn geweest!

  1. Heel fijn! Kijk al uit naar een volgende keer 😀

 5. Dat klinkt wel heel relaxt. Fijn dat het zo goed ging!

 6. Fijn dat het zo’n goede vakantie was <3

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.