Ondernemerspraat #8 | Plannen voor 2022

Foto door Fallon Michael op Pexels.com

Het is weer tijd om plannen te gaan maken voor mijn bedrijven. Sommige noemen het doelen, anderen acties. Ik noem het liever plannen. Want ik weet inmiddels dat het leven soms bijzondere wendingen kan aannemen en dat dat soms ook invloed kan hebben op je eigen bedrijf of bedrijven.

Ik vertel je graag de plannen voor mijn beide bedrijven. Dus de plannen die ik heb voor mijn webshop en de plannen voor mijn fotografiebedrijf. Ik denk dat de plannen voor mijn webshop de grootste zijn. Maar misschien kom ik daar aan het eind van dit artikel nog op terug, haha.

Plannen voor de webshop

Laat ik als eerst met de webshop beginnen. Mijn jongste bedrijf. In maart wordt de webshop ook 1 jaar. Dat is toch ook wel weer een bijzondere mijlpaal wat ik dit jaar mag meemaken. Maar welke plannen heb ik nu uitgestippeld?

Ik start met een verzendservice
Binnenkort komen er een aantal nieuwe dingen bij. Ik start onder andere met een verzendservice. Je kunt hierbij denken aan het idee van de grote concurrenten zoals Greetz. Maar bij mij blijven de kaarten handgeschreven. Wel kun je dus via mij direct een kaartje gaan versturen.
Ik merkte dat hier vraag naar was, want het werd me al eens in mijn DM op Instagram gevraagd. Ik heb voor dit plan flink moeten puzzelen om dit werkbaar te maken en dat is gelukt.

Nieuwe producten in aantocht!
Ook zijn er nog plannen voor nieuwe producten. Één daarvan is momenteel in de maak. Er komen hele toffe onderzetters aan. Hoe en wat precies wil ik graag een verrassing houden. Ik ben bezig met een kaart voor Moederdag. Deze kaart kun je dan dus ook met de verzendservice gaan versturen! Super handig toch?
Ook wil ik rond de zomer met leuke tassen met teksten komen. Waarschijnlijk worden het canvas of katoentassen. Dus wel herbruikbaar, wat ik heel belangrijk vind!

Wenskaarten
Verder wil ik de kaarten die er nu zijn verder leeg verkopen. De populaire kaarten komen terug als wenskaarten. Momenteel zijn alle kaarten als ansichtkaarten. Maar ook door klanten wordt er vooral gevraagd naar wenskaarten. Echter is ruimte een gebrek, dus ik zal eerst even ruimte moeten maken voor deze nieuwe lading!

Kerstkaarten?
Natuurlijk ga ik dit jaar ook nadenken over kerstkaarten. Dit jaar kwam het door privéomstandigheden er niet van om daar me op te focussen. Maar wellicht kom ik dit jaar wel met leuke kerstkaarten!

En dan denk ik dat ik voorlopig wel ‘klaar’ ben met het assortiment. Ik wil dat de kaarten mijn hoofdproducten blijven. Dus daar wil ik me verder op gaan focussen ook dit jaar.

Vind je het leuk om mijn webshop te volgen? Dat kan hier op Instagram en hier op Facebook.

Plannen voor mijn fotografiebedrijf

Met mijn fotografiebedrijf begin ik gelijk goed met iets nieuws in mijn aanbod. Ik ga namelijk ook (weer) zakelijke fotografie aanbieden. De afgelopen maanden heb ik veel vragen gehad omtrent zakelijke fotografie, maar dit zat niet in mijn aanbod. Ik wil dus graag dit soort klussen ook kunnen aannemen. Dat begint deze maand al met het fotograferen van een boekpresentatie. Heel erg tof dat ik dat mag doen!

Meer fotograferen
Dit jaar wil ik graag het aantal fotoshoots gaan verdubbelen. De afgelopen twee jaar zijn hetzelfde gebleven. Daar ben ik heel blij mee, gezien de tante C crisis. Maar nu ben ik wel toe aan een groei in de fotoshoots. Ik heb het gevoel dat ik teveel nog bezig ben met randzaken. Dat klopt eigenlijk ook. De meeste fotografen fotograferen in werkelijkheid niet zoveel en hebben veel randzaken waar ze zich mee bezig houden. De randzaken die ik bedoel zijn eigenlijk administratief en marketinggericht.

Update van de website
De website heeft ook een mooie update gekregen. Hier en daar wat aanpassingen en gezorgd voor een rustiger beeld. Uiteraard staat deze al live, sinds begin deze maand. Ook mijn zakelijke aanbod heb ik hierin gelijk meegenomen.

Geen verhoging van de tarieven
Misschien zal je schrikken als ik zeg dat ik mijn tarieven niet heb verhoogd per 1 januari. Vorig jaar heb ik mijn tarieven nog gewijzigd, dat was na de zomervakantie. Dus ik vind het niet nodig om nu weer aan mijn tarieven te sleutelen terwijl ze pas een halfjaar zo staan.

Nooit meer factureren
Nog een -voor mij- belangrijk punt is dat ik niet meer zelf de facturen ga maken. Ik ben echt een verschrikking met cijfers en rekenen. Hoe vaak ik al niet vloekend achter de laptop heb gezeten om een factuur aan te maken. Man, daar zal ik maar over zwijgen. In elk geval gaat mijn man dit tot zich nemen. Hij is jarenlang accountant geweest, dus hij is daar vele malen handiger in dan ik. Ik geef toe dat ik het heel lastig vind om iets uit handen te geven, zelfs dit. Maar ik denk dat het voor mij een stuk plezieriger zal zijn.

Het grootste doel voor 2022
Mijn ogen zijn bij dit bedrijf vooral gericht op de groei van het aantal fotoshoots dit jaar. De rest staat en daar ben ik erg blij mee. Daar hoef ik weinig aan te sleutelen. Zoals ik al in een andere blog schreef: goed is ook goed. En zo voelt dat nu ook echt. Ik wil gewoon lekker vlammen met mijn fotoshoots, dat is wat ik het liefste doe op dit gebied!

Vind je het leuk om mijn fotografiebedrijf te volgen? Dat kan hier op Instagram en hier op Facebook.


Ik denk dat ik prima plannen heb voor het nieuwe jaar. Ik heb er dan ook enorm veel zin in om dit allemaal uit te gaan werken! En inderdaad, ik denk dat de plannen voor de webshop het grootst zijn. Maar dat is dan ook mijn jongste bedrijf waarmee ik echt nog wil uitbreiden. Voor wat betreft mijn fotografiebedrijf ben ik al best blij met hoe het gaat, ik wil me nu vooral richten op meer fotoshoots. Dat is op zich ook al een heel mooi doel/plan.

5 comments / Add your comment below

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: