TAG | De creatieve tag!

Leestijd: 4 minuten
Ja , dat ben ik!

Ik zag bij Saskia deze super leuke tag voorbij komen. Ik ben natuurlijk best wel creatief en heb al aardig wat creatieve werkjes op mijn naam staan. Maar wat ik allemaal precies maak en doe? Dat vertel ik hier eigenlijk nooit zo uitgebreid. Dus deze tag kwam eigenlijk als geroepen!
Ik neem je mee met deze tag in al mijn creatieve hobbys. Hoop dat je dat leuk vind en je mag deze tag natuurlijk overnemen 🙂 .

Wat maak je vooral?
Eens even kijken waar ik zal beginnen. Ik maak sieraden (hoewel momenteel niet, want al mijn knutselspullen liggen in de opslag. Ja, dat ik dat een goed idee vond begrijp ik eigenlijk ook niet….), diamond painting (dat heb ik hier wel), kaarsen maken, kaarten maken en natuurlijk fotografeer ik ook.

 

Mijn eerste Diamond Painting. Gekocht op AliExpress. Inmiddels al een aantal meer gemaakt. Er liggen nog steeds pioenrozen op mij te wachten om af te maken…

Hoelang ben je al creatief bezig?
Van kinds af aan altijd al creatief geweest. Maar tekenen heb ik nooit gekund. Wat ik wel stom vond, want dat wilde ik ook. Gek genoeg heb ik daar ook na vele pogingen ook nooit meer de moeite voor genomen. Ach, je kan niet overal goed in zijn toch?!

Waar haal ik inspiratie vandaan?
Soms van plaatjes van internet. Dat kan pinterest zijn maar ook instagram. Sieraden hou ik ook wel een beetje de trends in de gaten. Dan pies ik er niet helemaal naast, maar ik blijf wel maken wat ik mooi vind.

Een van de sieraden die ik vorig jaar maakte. Was ook erg in trek in mijn shop destijds.

Grote projecten of kleine werkjes?
Verschilt. Maar ik heb relatief meer kleine projecten dan grote. Ik hou van dingen afmaken, als het te groot is en te lang duurt verlies ik nog wel eens mijn concentratie en laat ik het links liggen.

Zelf bedacht of goed gejat?
Voornamelijk zelf bedacht. Maar ik laat me graag inspireren, zoals ik hierboven ook al schreef. Ik vind het ook leuker om met iets origineels aan te komen.

Pinterest.nl of welke.nl?
Pinterest, die andere site heb ik nog nooit van gehoord.

Een project per keer of alles door elkaar?
Per hobby doe ik meestal 1 project tegelijk. Maar wel alle hobby’s door elkaar. Volg je het nog? 😛

Welk materiaal gebruik ik het liefste?
Voor fotografie mijn Nikon D7200, voor Diamond Painting gewoon de goedkope spullen van Wish of Ali, voor kaarten maken meestal Action, voor kaarsen maken gebruik ik meestal oude kaarsen die ik weer omsmelt.

Sale of presale?
Ehm, ik hou van koopjes. Maar als ik iets wil maken en heb het er voor nodig koop ik het gewoon.

Potlood of stift?
Stift

Lijm of dubbelzijdig tape?
Dubbelzijdige tape (love is voor kaarten maken, want met lijm gaat het papier vaak krom staan).

Knippen of snijden?
Snijden. Ik krijg echt zere handen van (veel) knippen.

Hoe ziet je werkplek eruit?
Op het moment als een bouwput, want ons huis word nog gebouwd natuurlijk haha! Maar straks hoop ik dat ik een leuke plek heb waar ik kan zitten.

Georganiseerd of chaos?
Bij mij is het altijd een chaos (op mijn bureau/tafel) als ik creatief ben.

Eigen kamer of gezamenlijke ruimte?
Ik had eerst een eigen ruimte. Maar dat vond ik toch wat ongezellig, dus in onze nieuwe woning hebben we samen een kamer waar we onze hobby’s kunnen uitvoeren 😀

Genoeg plek of te krap?
Genoeg plek aan het begin, maar wanneer ik bezig ben altijd te krap haha!

Ik heb ook een keer een workshop handlettering gevolgd. Maar tekenen kan ik echt niet. Hoewel ik het wel leuk vond. Maar, niet iets voor mij verder!

Nog wat overige vragen:

Creatieve wens?
Ehm, in welke zin? Ik heb natuurlijk al van een hobby mijn werk gemaakt (fotografie). Dus die wens is al in vervulling gegaan. Ook wil ik na de verhuizing mijn sieradenshopje weer oppakken. Het plan is alleen via Instagram. Gewoon omdat ik het zo leuk vind. Maar het zou wel leuk zijn als dat ook weer zo lekker gaat lopen natuurlijk 🙂 .

Creatieve blunder? 
Die zou ik even niet zo weten. Oh nee! Ik weet nog wel wat haha. Ik begon met kaarsen maken. Super leuk om dat op je gasfornuis te doen. Maar als je dat kaarsvet wilt overgieten moet je wel GOED MIKKEN! Er kwam wat op het aanrecht terecht, wat ik niet had gezien. En toen het eenmaal hard was, kreeg ik het bijna niet weg. Het heeft er super lang op gezeten…

Creatieve tip? 
Ontdek wat je leuk vind en ga er mee aan de slag. Kijk op Instagram of Pinterest voor ideeën. En als je het leuk vind, maak dan ook eens wat voor een ander!

5 gedachten over “TAG | De creatieve tag!

  1. Haha, dat met tekenen heb ik ook, ik ben creatief en visueel ingesteld en nét dat tekenen kan ik niet, zo stom dat dit niet in één pakketje zit 😉 Leuke tag 🙂

  2. Toffe antwoorden heb je gegeven! Een tag die ik als medecreatieveling heel graag lees! Ik vind het altijd leuk als ik anderen weer met hele andere hobby’s bezig zie dan de mijne. Het zou wat zijn als we allemaal exact hetzelfde maakten. Zelf ben ik wel een tekenaar, ik teken het allerliefst. Ik ben dan weer slecht in handwerk en diamond painting vind ik heel tof om te zien. Maar zelf zou ik het niet volhouden vrees ik. Ik heb altijd het gevoel dat anderen coolere hobby’s hebben dan ik, maar eigenlijk is het geen competitie en moeten we gewoon allemaal doen wat we leuk vinden toch?

  3. Wat een ontzettend leuke tag. Ik ben zelf ook heel creatief en vind het altijd tof creaties van anderen te zien. Ik ben echter wel iemand die meerdere projecten door elkaar heeft lopen, vind ik vaak juist ook wel lekker.

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d