Algemeen, maandoverzicht

Maandoverzicht | Februari 2021

Wat heb ik allemaal gedaan de afgelopen maand? Blogvriendinnetje Saskia inspireerde mij om deze maandelijks terugkerend artikel toch weer in het leven te roepen. Juist vanwege de hele situatie. Om eventjes alleen de leuke dingen te lezen/zien. Dus ik neem je mee vandaag in mijn afgelopen maand, februari. Benieuwd wat mij deze maand allemaal bracht? Lees dan snel verder.

Foto 1: Man, wat was het KOUD in huis. Je zou zeggen, een nieuwbouwhuis is goed geisoleerd. Klopt, maar dan moeten wel de roosters dicht zitten. Dat klinkt als iets eenvoudigs (was het uiteindelijk ook), maar we konden het in eerste instantie niet zelf oplossen. Gelukkig kwam er iemand van het bouwbedrijf de roosters maken. Ze zaten los, waardoor ze door de werking van ons huis, naar binnen schoven en er een gleuf van een centimeter ontstond waar de ijskoude wind doorheen blies. Brrrr! Gelukkig op tijd gefixt net voor de sneeuw.

Foto 2: Mijn twee schattige grasparkieten die te weinig shine-momenten op mijn blog hebben gehad, haha! De laatste tijd lijken ze veel tammer dan ooit. Ze vliegen niet meer hysterisch door de kooi wanneer ik vlakbij kom en voer ook hele gezellige gesprekken met ze 😛

Foto 3: Er viel sneeuw. Heel veel. En budgie vond het… VER-SCHRIK-KE-LIJK! De eerste dag vond ik het eigenlijk best hilarisch. Maar met hem wandelen was de hele week een uitdaging. Niet alleen voor mezelf (als in: probeer maar eens niet op je snuit te gaan…), maar hij vond het gewoon niet leuk die witte troep. Ook vanwege de kou natuurlijk. We lieten hem maar twee keer “uit”. Wanneer hij zijn behoefte had gedaan, tilde ik hem op en droeg ik hem naar huis. Tussen de middag lieten we hem in de tuin plassen. Dat werkte op zich prima. Maar hij is nu weer blij dat hij weer lekker kan wandelen met de baasjes.

Foto 1: De sneeuw begon al wat te smelten en tot mijn verbazing zag ik overal waar gras lag, kleine kopjes van krokussen boven de sneeuw uitkomen. Niet gedacht dat die de enorme kou zouden overleven!

Foto 2: Als ie maar in/onder zijn dekentje kan liggen is alles goed natuurlijk.

Foto 3: Ik wilde het zo graag uitstellen tot de kapper eens open mocht. Maar ik was die uitgroei zo beu en het zag er nog steeds niet naar uit dat de kappers open mochten. Dus ik vroeg mijn schoonmoeder of ze een spoeling in mijn haar wilde zetten. Je raad het al; een week later werd bekend gemaakt dat de kappers weer open mochten…

Foto 1: Jaaaa daar was de zon ineens. Na een week rond de -15 te hebben gezeten was het +18. BIZAR en bizar lekker. Wat heb ik genoten zeg.

Foto 2: Na het snoeien van de tuin eventjes die beentjes omhoog. En dat kon lekker in de tuin. Man man, van mij mag het altijd lente en zomer zijn.

Foto 3: Deze foto maakte ik toen ik Budgie aan het uitlaten was in de ochtend. Ineens zag ik dit mooie moment. Hij werd zelfs gedeeld op het Instagram account van mijn wijk! 😀

Foto 1: Oke, het verhaal achter deze foto is als volgt. Budgie kwam thuis van logeren. Ik was even op zolder bezig met mijn “secret project”. Nadat ik mijn ouders had uitgezwaaid, was ik alleen Budgie ineens kwijt. Dat gebeurt overigens wel vaker. Hij lijkt soms meer op een kat, dan op een hond. Maar afin. Ik vond hem uiteindelijk op zolder, op zijn kussen in de zon. Mijn kleine zonaanbidder <3

Foto 2: Oeeehhh, dit is mijn secret project. In de comments mag je raden, maar ik verklap nog niets!

Foto 3: Ik had mijn gelnagels er al zo lang op zitten, dat ze er spontaan van af vielen. Tijd voor een nieuw kleurtje dus.

Q: Hoe was jouw maand februari? Wat was je hoogtepunt?


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

2 Comments

  1. Leuk om alle foto’s te zien en alles erbij te lezen. Gek he, de sneeuw en dan weer de zon in de afgelopen maand.
    Erg leuk deze overzichtjes dus blij dat ik je hem kunnen inspireren 🙂 Ik moest wel even lachen om de onesie foto haha.

    Op naar het Maart maand overzichtje 😉
    Fijn weekend! <3

    1. Haha, gelukkig kon jij er ook om lachen 😛 Jij ook nog een fijn weekend <3

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.