Een mooi inzicht dat ik kreeg tijdens een meditatie

Mediteren, als je me dat 5 jaar geleden had gezegd, dan had ik je wellicht voor gek verklaard. Een paar jaar terug ben ik er mee begonnen, toen op aanraden van mijn coach op dat moment. Maar uiteindelijk stopte ik hier mee. Niet bewust eigenlijk. De reden weet ik niet eens.
Maar inmiddels volg ik weer een coaching en ook deze coach raadde me aan om het mediteren weer op te gaan pakken. Ik mediteer nu ongeveer 2 á 3 keer per week. Dus niet elke dag, want dat lukt gewoon niet altijd. En vorige week kreeg ik een heel bijzonder inzicht…

Hoe mediteer ik?

Laat ik eerst beginnen bij het begin. Mediteren kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Sommige doen het in volledige stilte, sommige met passende muziek en anderen pakken een begeleide meditatie. Ik kies voor de laatste twee opties. Helemaal in stilte vind ik heel erg lastig. Ik denk niet dat ik dat nu al zou kunnen. Maar een meditatie met fijne muziek of een begeleide meditatie helpt bij mij echt om tot een goede meditatie te komen. Meestal mediteer ik zo’n 10 minuten. Dat doe ik ’s ochtends in bed, voor ik er uit ga om te ontbijten. Dat is voor mij momenteel het beste moment.

Wat brengt meditatie mij?

Je kan het zweverig vinden, maar ik vind mediteren absoluut niet zweverig. Mij helpt het om tot rust te komen, mijn gedachten te ordenen en even niets te hoeven. Op dat moment voel ik écht. En luister ik naar mijn eigen gevoel en gedachten. Voor mij is het de start van de dag, want tot nu toe zijn mijn beste dagen de dagen dat ik mediteer. En heel soms krijg ik een inzicht. Zoals afgelopen week.

Foto door Ylanite Koppens op Pexels.com

Een inzicht om nooit te vergeten

Toen ik begin vorige week, op maandag dat weet ik nog goed, een begeleide meditatie deed kreeg ik ineens een enorm mooi inzicht. Eentje die ik het liefst overal verkondig en op schrijf. Ik mag hem namelijk never nooit meer vergeten. Het inzicht was werk gerelateerd. Juist waar ik soms mee in de knoop zit.

En toen gebeurde het ineens. Mijn gedachten zeiden: ‘Je moet helemaal niets. Van niemand niet. Van de buurman niet, van je man niet, van het u.w.v. niet. Je dénkt dat ze vinden dat je moet. Maar dat moet je alleen maar van jezelf.’

Dit was zo’n binnenkomer. Ik moet inderdaad helemaal niks. Voor het geld niet, voor mijn man niet, niemand niet. Er viel een enorme last van mijn schouders af. Want het enige wat ik ‘moet’ is plezier hebben in wat ik doe.

Nog meer mediteren

Ik denk dat ik nu wel weet waarom ik wil mediteren. Voor dit soort momenten. Voor het hebben van een fijne dag. Voor de beste start van de dag. De bijzondere inzichten, die ik met de wereld wil delen. Dus wil je mij er aan herinneren dan ik nooit zal stoppen met mediteren?


Mediteer jij?

2 comments / Add your comment below

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: