Gastblog

GASTBLOG | Blog waar ik het meest trots op ben – door Saskia

Leestijd: 3 minuten

Gastblog trots

Vandaag is het tijd voor de laatste die een gastblog plaatst op mijn blog. Ik vond het een zeer geslaagde rubriek weer, als ik voor mezelf mag spreken. En ik hoop dat jullie het ook erg leuk vonden. Zelf ben ik er inmiddels over uit dat ik toch geen vaste gastblogger wil, maar wellicht doe ik in de toekomst weer een soortgelijke rubriek.

Goed genoeg over mij, want nu vertelt Saskia wat over haar blog en het artikel waarop ze trots is. Ben jij ook zo benieuwd welk artikel dat het is? Lees dan snel verder!

Vertel even in het kort wie je bent?

Hallo! Ik ben Saskia (maar je mag me Sas noemen, zoals iedereen) en kom uit de jaren ’80. Ik woon samen met onze 2 katten en mijn lieve man in onze fijne eengezinswoning vlakbij het platteland. In het dagelijks leven heb ik mijn droombaan gevonden: kinderleidster.
Het liefste zit ik de hele dag met mijn neus in een boek en een lekkere mok thee voor mijn neus. Ik kan genieten van series/films kijken, bloggen, afspreken met vriendinnen of quility time met mijn man. Ik heb een voorliefde voor Londen, eekhoorntjes, otters en ben een fulltime levensgenietser! Live your life to the fullest..

Welk artikel maakt jou zo trots en waarom?
In 2014 plaatste ik na lang twijfelen een heel persoonlijk artikel. De reacties waren overweldigend en zo herkenbaar bij sommige lezers. Ik heb het over het artikel over mijn dyscalculie.

Kort gezegd: Heb ik mijn hele leven al problemen met rekenen en getallen in het algemeen. Wat ik hier kort beschreef was:
Dyscalculie betekent letterlijk ‘niet kunnen berekenen’. Het is net als bij dyslexie in feite een andere term voor ernstige en hardnekkige problemen bij het aanleren van bepaalde schoolse vaardigheden, die niet worden veroorzaakt door een gebrek aan intelligentie of te weinig onderwijs. Bij dyscalculie gaat het om ernstige en hardnekkige problemen met het leren en vlot/accuraat oproepen/toepassen van reken-wiskundekennis (feiten/afspraken)

  Waarom ik twijfelde over dit artikel? Het is super persoonlijk en je geeft je toch wel bloot op internet. Wat nou als er nare reacties zouden komen? Of wat nou als het totaal verkeerd begrepen zou worden? Gelukkig was dit niet het geval, en schreef ik zelfs een vervolg op het artikel.

 

Was dit ook een populair artikel op je blog?

Dat was het zeker ! De reacties waren overweldigend! Ik had nooit verwacht dat er zoveel bloggers zouden reageren en vooral dat ik niet de enige was. In mijn schoolperiode was ik echt de enige (die ervooruit kwam dan misschien) en dan voelde je je soms nog wel eens eenzaam. Of een beetje maf en anders. Want waarom schudde iedereen het zo uit zijn mouw en kwam het bij mij na hard studeren nóg niet binnen?

Daarnaast kreeg ik zelfs emailtjes van mensen om te vragen of ze delen van mijn artikel mochten gebruiken, of dat ik nog wat meer wilde vertellen omdat een moeder dat dat haar zoon/dochter dit ook had. Zo bijzonder.

 

Hoe is dit artikel tot stand gekomen?
Ondanks dat ik bewust blog en dus weinig online zet, wilde ik toch op mijn persoonlijk lifestyle blog iets vertellen over dyscalculie. Vooral omdat dit toch best we een groot deel is van mijn leven. Het leek me dan ook fijn om dit met lezers te kunnen delen.

 

Ik besloot dus te gaan typen en eigenlijk gaandeweg vloog het zo mijn vingers uit. Het was nog even een uitdaging hem bij te schaven, want ik wilde het wel zo compleet mogelijk doen zodat buitenstaanders ook makkelijk begrepen wat ik bedoelde.

 

Zou je nog eens een soortgelijk artikel schrijven?

Zeker! Vooral om dit meer bekendheid te geven. Het wordt naast Dyslectie (taalvaardigheid met dezelfde problemen) niet herkent en is eigenlijk een soort van taboe. En dit vind ik zo zonde, aangezien als er vanaf het begin erkenning is degene die er last van hebben meer ondersteuning kunnen vinden. Ik wil dan ook over een tijdje een nieuw artikel hierover plaatsen.

Daarbij schreef ik vorig jaar nog een gastartikel hierover maar ik verscheen ook in 2010 in het blad Yes met mijn artikel.

Welk ander blog zou je even in het zonnetje willen zetten?

Dat zijn er eigenlijk meerdere. Sowieso Sheila van Beineffable, een blogger die ik sinds het begin eigenlijk al volg. Ik was er een tijdje kwijt en door een reactie op mijn blog heb ik haar weer gevonden<3 Ik hou van haar blogstijl, eerlijkheid en openheid in onderwerpen. Maar ook zeker Romy van Vakervolijk, met al haar inspirerende en heerlijk positieve artikelen. Naats de blog van lief blog vriendinnetje Simone, zeker blogs die ik met heel erg veel plezier bezoek.

 

3 gedachten over “GASTBLOG | Blog waar ik het meest trots op ben – door Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is beschermd! Het is niet toegestaan deze content te kopiëren.
%d bloggers liken dit: