Algemeen

December-hectiek & mijn wensen voor jou | Kletsblog #3

Vandaag ga ik gewoon even lekker tegen jullie aankletsen. Ik zag dat dat al héél erg lang geleden was, dus de hoogste tijd. Ik moet bekennen dat het momenteel wat rustiger hier is. En dat heeft alles te maken met die december-hectiek. Maar ik hoop dat je het leuk vind dat er weer een artikel online staat.

Druk, drukker, drukst!

Pff, wat is december toch altijd een drukke maand. En met mijn verjaardag op de dertiende erbij maakt dat niet beter natuurlijk. Aan de ene kant geniet ik er van, maar aan de andere kant vind ik een beetje rust in dit langere weekend ook niet erg. Wel grappig, dat zou ik 5 maanden geleden niet zo gezegd hebben.

De maand begon ik hartstikke ziek. Waar ik enorm van baalde, want ik had eigenlijk 1 december mijn boekpresentatie gepland staan. Die boekpresentatie heb ik maar uitgesteld voor begin 2023. Ik heb alleen nog niet echt een idee hoe ik het vorm wil gaan geven, omdat het boek natuurlijk gewoon al uit is. Het voelt een beetje raar ofzo. Maar er zijn wel mensen die er op zitten te wachten. Lastig dus. Suggesties zijn altijd welkom in de comments!

Doordat ik zo ziek wat gingen er bijna 3 weken overheen, waardoor er veel ingehaald moest worden. Op privévlak vooral. Allerlei leuke afspraken werden verschoven. Inmiddels heb ik die bijna allemaal achter de rug. En zakelijk is het ook nog even druk geweest omdat ik afwezig was. Vooral omtrent mijn contract was het wat onhandig. Maar gelukkig is alles goed gekomen.

Wat wil ik in 2023?

Ik had altijd heel veel wensen voor het nieuwe jaar. En nu heb ik ze gewoon niet echt. Momenteel ben ik gewoon echt zó blij en tevreden met hoe alles is. Wat heb ik dan nog te wensen? Ja, ik zou graag naar Bonaire willen. Ja, ik wil graag een cursus doen om mijn werk nog beter te kunnen uitvoeren. Maar voor mij hoeft dat allemaal niet per se meteen volgend jaar.

Het voelt gewoon een beetje saai zo. Maar ja, ik heb gewoon echt niks te wensen. Het beste is me dit jaar allemaal overkomen. De komst van Sammie, mijn nieuwe baan, mijn eerste gedichtenbundel die ik uitbracht…

photo of two brown wrapped gifts on wooden table
Photo by Ylanite Koppens on Pexels.com

Mijn plannen volgend jaar?

Ik ben nooit enorm van het plannen geweest. Toen ik nog mijn eigen bedrijf had, maakte ik wel plannen voor het jaar. Maar nu ik dat niet meer heb, valt er een hoop weg. Ik voel me gewoon bijna saai. Maar ik heb wel degelijk kleine plannen. Zo wil ik toch weer iets aan beweging gaan doen. Ik ga een keer met mijn schoonzus mee aquarobic’s doen. Ik ben benieuwd hoe me dat gaat bevallen. Ik vind het toch wel belangrijk om te bewegen, ook al heb ik fibromyalgie. Spinning was heel leuk dit jaar, maar ik kon toen te vaak niet door mijn eigen energie en struggles met gezondheid. Ook het tijdstip van de lessen zouden nu niet meer lukken door mijn werk. Dus tijd om iets anders te proberen.

Ook ga ik verder met het schrijven van een nieuw gedichtenbundel. Ik ben er al mee bezig. Het gaat over het rouwproces van mijn overleden beste vriendin. Maar ik ga dit proces niet pushen, dus ik ga nog geen uitspraken doen wanneer het boek zal verschijnen. Ik denk pas 2024.

En ik wil meer gaan fotograferen. Eigenlijk ben ik daar nu al wel weer mee begonnen. Ineens had ik weer zin er in. Ik zag een toffe techniek op instagram voorbij komen en ging dat ook proberen. Dat was een schot in de roos, want het is helemaal mijn ding.

Verder hoop ik vaker vriendinnen te kunnen zien. Afgelopen jaar was het een gek jaar. Ik kon een tijdje niet echt afspreken door mijn nieuwe werk omdat ik erg moest wennen en daardoor moest bijtanken op mijn vrije dagen. En anders waren ze ziek of de kinderen waren ziek. Dus ik heb ze naar mijn zin eigenlijk te weinig gezien en ik hoop dat dat komend jaar anders is.

Wat ik wens voor jou voor 2023

Ik wens voor jou een heel mooi en fijn nieuw jaar. Een jaar waarin jouw dromen (deel ze vooral!) uitkomen. Ik hoop dat je veel liefde van je naasten krijgt en dat je gelukkig en vooral ook gezond mag zijn. En als je gezondheid je (nu) in de steek laat, dan hoop ik dat je je snel beter mag voelen. Maak ze gek in 2023 en laat niet met je sollen. Jij bent jij en dat is oké.

Ik wil je ook nog bedanken dat je me dit jaar hebt gevolgd hier. Sinds juli blog ik hier en gelukkig zijn veel oude lezers meegegaan. Dank, dank, dank <3

Dit is niet het allerlaatste artikel. Ik ga ook nog een samenvatting maken van alle artikelen van dit jaar. Dat vind ik zelf leuk om terug te zien en ik hoop jij ook.


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

1 Comment

  1. Altijd leuk even een bijklets blogje! Mooi om te lezen dat je eigenlijk heel gelukkig bent op dit moment. 🙂

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.