Algemeen Samenwerkingen

Als schoonmaken niet je hobby is, maar het toch moet (en makkelijker kan)

Leestijd: 3 minuten

*Dit artikel is een samenwerking met Pink Avenue

Schoonmaken, heel eerlijk gezegd is het alles behalve mijn hobby. Dit zal voor vele gelden denk ik. Maar ik vind het oprecht zonde van mijn tijd. Maar sinds kort hebben we twee nieuwe gezinsleden toegevoegd aan ons huishouden. Namelijk Sammie, een cavia. In dit artikel vertelde ik al meer over hem! Super gezellig. Maar dat vraagt ook om wat (meer) schoonmaken. En zoals ik al zei is het niet bepaald mijn hobby. Daarom is het ook maar wat fijn als je goede producten hebt.

Cavia’s zijn ook nog eens gevoelige beestjes en ook met schoonmaakproducten is het fijn als je er op kunt letten. Het is dus het beste om met natuurlijke producten schoon te maken. Ookal ben (of was?) ik daar wat sceptisch over. En toen ik de vraag kreeg of ik deze natuurlijke schoonmaakproducten wilde uitproberen, zei ik meteen ja!

Natuurlijk wasmiddel

Tja, misschien ben ik wat wantrouwend hierin. Hoe kan zo iets nou schoonmaken? Ik ging er dus een beetje sceptisch in, maar het eerste wasje met natuurlijk wasmiddel heb ik inmiddels gedraaid.

Bij het openen van de fles (die overigens groter was dan verwacht), kwam me een fijne geur tegemoet. Dat schepte hoop! Ik ging de bodembedekking (de cavia’s zitten op fleece) en wat accessoires wassen, dus ik deed een beetje wasmiddel in het laatje en zette de wasmachine aan. Voor deze wasjes gebruik ik bewust geen wasverzachter trouwens.

Toen de was eenmaal klaar was, was ik heel erg benieuwd. Zou de was zo lekker ruiken? En jawel, ik opende de deur van de wasmachine en de lekkere geur kwam me gelijk tegemoet. Ik was eigenlijk meteen al enthousiast. Alles zag er schoon uit en zo rook het ook.

Canva.com

Grote schoonmaak van het caviahok

Doordat de koppeling tussen Sammie en zijn vriendinnetje niet zo soepel ging (lees hier!), had ik van de buren een kooi te leen. Super lief dat ik deze mocht lenen, want zo werd Sammie snel weer zichzelf. Alleen ik geef natuurlijk geen vieze kooi terug. Tijd voor een goede schoonmaakbeurt dus!

Hiervoor gebruikte ik de allesreiniger, waarmee ik de onderbak van de kooi helemaal in sprayde. Dit liet ik eventjes intrekken, ik denk een klein kwartiertje.

Urine van knaagdieren is mij bekend als lastig schoon te maken, dus ik had eigenlijk ook geen hoge verwachtingen van deze allesreiniger. Ik vulde een emmer met warm water en maakte mijn microvezeldoekje goed nat.

Ik overdrijf niet als ik zeg dat het praktisch met één veeg schoon was. Ik ben echt geen poetsmeid, maar hier werd ik echt wel heel blij van. Zo maakte ik de bak goed schoon. En hij ging zelfs schoner terug dan ik hem kreeg. Dat is nog eens win-win!

Vlugge schoonmaak van de keuken met keukenreiniger

Nou als die allesreiniger dan al zo goed is, dan moet die keukenreiniger er ook maar snel aan geloven. Dus ook de keuken heeft al een paar keer een (snelle) schoonmaakbeurt gekregen. Ik vind het fijn om na het koken even het af te kunnen doen met een spray en een doekje.

Deze spray is dan ook ideaal, ruikt lekker en het ziet er meteen na het koken fris uit. Een frisse keuken werkt toch altijd net wat fijner. Nu moet ik wel zeggen dat ik een rommelkont ben met koken, dus dit moet wel echt praktisch elke dag gebeuren. Dat gaat zo véél makkelijker en sneller.

Een schoon huis is wel zo fijn!

Ik val in herhaling, maar een poetsmeid word ik ook met deze producten niet. Toch vind ik dit wel hele fijne producten die ik zo weer zou bestellen. Deze de allesreiniger en de wasmiddel zijn echt mijn favorieten.

Maak jij ook schoon met natuurlijke schoonmaakmiddelen?

Eén gedachte over “Als schoonmaken niet je hobby is, maar het toch moet (en makkelijker kan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is beschermd! Het is niet toegestaan deze content te kopiëren.
%d bloggers liken dit: