Algemeen, Samenwerkingen

Als schoonmaken niet je hobby is, maar het toch moet (en makkelijker kan)

*Dit artikel is een samenwerking met Pink Avenue

Schoonmaken, heel eerlijk gezegd is het alles behalve mijn hobby. Dit zal voor vele gelden denk ik. Maar ik vind het oprecht zonde van mijn tijd. Maar sinds kort hebben we twee nieuwe gezinsleden toegevoegd aan ons huishouden. Namelijk Sammie, een cavia. In dit artikel vertelde ik al meer over hem! Super gezellig. Maar dat vraagt ook om wat (meer) schoonmaken. En zoals ik al zei is het niet bepaald mijn hobby. Daarom is het ook maar wat fijn als je goede producten hebt.

Cavia’s zijn ook nog eens gevoelige beestjes en ook met schoonmaakproducten is het fijn als je er op kunt letten. Het is dus het beste om met natuurlijke producten schoon te maken. Ookal ben (of was?) ik daar wat sceptisch over. En toen ik de vraag kreeg of ik deze natuurlijke schoonmaakproducten wilde uitproberen, zei ik meteen ja!

Natuurlijk wasmiddel

Tja, misschien ben ik wat wantrouwend hierin. Hoe kan zo iets nou schoonmaken? Ik ging er dus een beetje sceptisch in, maar het eerste wasje met natuurlijk wasmiddel heb ik inmiddels gedraaid.

Bij het openen van de fles (die overigens groter was dan verwacht), kwam me een fijne geur tegemoet. Dat schepte hoop! Ik ging de bodembedekking (de cavia’s zitten op fleece) en wat accessoires wassen, dus ik deed een beetje wasmiddel in het laatje en zette de wasmachine aan. Voor deze wasjes gebruik ik bewust geen wasverzachter trouwens.

Toen de was eenmaal klaar was, was ik heel erg benieuwd. Zou de was zo lekker ruiken? En jawel, ik opende de deur van de wasmachine en de lekkere geur kwam me gelijk tegemoet. Ik was eigenlijk meteen al enthousiast. Alles zag er schoon uit en zo rook het ook.

Canva.com

Grote schoonmaak van het caviahok

Doordat de koppeling tussen Sammie en zijn vriendinnetje niet zo soepel ging (lees hier!), had ik van de buren een kooi te leen. Super lief dat ik deze mocht lenen, want zo werd Sammie snel weer zichzelf. Alleen ik geef natuurlijk geen vieze kooi terug. Tijd voor een goede schoonmaakbeurt dus!

Hiervoor gebruikte ik de allesreiniger, waarmee ik de onderbak van de kooi helemaal in sprayde. Dit liet ik eventjes intrekken, ik denk een klein kwartiertje.

Urine van knaagdieren is mij bekend als lastig schoon te maken, dus ik had eigenlijk ook geen hoge verwachtingen van deze allesreiniger. Ik vulde een emmer met warm water en maakte mijn microvezeldoekje goed nat.

Ik overdrijf niet als ik zeg dat het praktisch met één veeg schoon was. Ik ben echt geen poetsmeid, maar hier werd ik echt wel heel blij van. Zo maakte ik de bak goed schoon. En hij ging zelfs schoner terug dan ik hem kreeg. Dat is nog eens win-win!

Vlugge schoonmaak van de keuken met keukenreiniger

Nou als die allesreiniger dan al zo goed is, dan moet die keukenreiniger er ook maar snel aan geloven. Dus ook de keuken heeft al een paar keer een (snelle) schoonmaakbeurt gekregen. Ik vind het fijn om na het koken even het af te kunnen doen met een spray en een doekje.

Deze spray is dan ook ideaal, ruikt lekker en het ziet er meteen na het koken fris uit. Een frisse keuken werkt toch altijd net wat fijner. Nu moet ik wel zeggen dat ik een rommelkont ben met koken, dus dit moet wel echt praktisch elke dag gebeuren. Dat gaat zo véél makkelijker en sneller.

Een schoon huis is wel zo fijn!

Ik val in herhaling, maar een poetsmeid word ik ook met deze producten niet. Toch vind ik dit wel hele fijne producten die ik zo weer zou bestellen. Deze de allesreiniger en de wasmiddel zijn echt mijn favorieten.

Maak jij ook schoon met natuurlijke schoonmaakmiddelen?


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

1 Comment

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.