Blog

Waarom blog ik nog steeds?

pexels-photo-110473.jpeg

Oef, het is al way waaay back dat ik ben begonnen met bloggen. Ik heb geloof ik 3 of 4 blogs versleten. En toch blog ik – af en toe – nog steeds. Ik heb een tijd gedacht dat bloggen mijn hobby niet meer was. Maar er zat ergens anders een knelpunt. En inmiddels blog ik weer aardig regelmatig. Eigenlijk als ik tijd en inspiratie heb, kun je wel een blogje verwachten. Maar waarom? Heb ik dan zoveel te vertellen nog steeds?

Ik schrijf geen dagboeken

Volgens mij is het inmiddels weer hipper dan ooit: dagboek schrijven. Maar eerlijk? Dat is dus echt niet mijn ding. Sowieso met de hand schrijven is killing voor mijn reuma-handjes. Dus dat doen we dan ook liever niet. Al kun je natuurlijk ook prima op een blog dagboek schrijven. Al vind ik dat weer net iets té persoonlijk worden.
Maar ik schrijf geen dagboeken (meer) dus. Vroeger als kind en tiener wel. Hele verhalen wat ik die dag meemaakte. Teruglezen doe ik eigenlijk niet, sterker nog, ze liggen ergens op een vuilnisbelt te verpieteren. De verhalen die daar in staan waren niet de leukste helaas. Misschien dat ik daarom dan ook wel er mee gestopt ben. Ik herinner me nu liever de leukere dingen. En veel daarvan deel ik dan ook zeker hier. Er komen ook wel mindere dingen voor (tja, mijn leven is niet zo groen als het gras aan de overkant 😉 ), maar met mate.

De interactie

Wat ik ook heel erg leuk vind aan bloggen is de interactie. Hoewel dat nu – ten opzichte van jaren geleden – een stuk minder is, waardeer ik elke reactie op mijn blog enorm! Ik vind dat zo leuk. En nog leuker als daar echt gesprekken uit voort komen.
Zo gebeurt het natuurlijk wel eens dat je iets schrijft waar een ander ook ervaring mee heeft of een andere ervaring dan jij. Hoe tof is dat om dat ook te horen? Ik vind dat dus echt fantastisch, al die verhalen! <3

Mijn uitlaatklep

Maar daarnaast is mijn blog ook echt een bron van een uitlaatklep voor mij. Maar ook een bron om mijn inspiratie op gebied van ondernemen te delen en mijn ervaringen daarin en andere dingen in het leven. Mijn blog gaat over mij. Een soort geschreven reality soap. Maar dan zonder de extreme drama’s. Want daar hou ik gewoon niet zo van.

Genoeg ideeën

Ondanks dat ik niet veel post, heb ik ideeën genoeg. Maar ik kom vaak tijd te kort. Dat vind ik soms nog wel eens jammer. Maar ik wil wel meer gaan schrijven. Romy heeft mij een tijdje geleden op haar instagram geïnspireerd weer te beginnen met het schrijven van gedichten. Long time ago deed ik dit erg vaak. Maar tegenwoordig niet meer. Terwijl ik dit zo mooi vind. Dit wil ik dus graag oppakken en ook zeker met jullie delen.
Daarnaast wil ik nog meer verhalen over het ondernemen delen. Maar goed, met de crisis van nu is dat soms nog een beetje lastig. En ik wil jullie ook niet vermoeien met alleen maar artikelen over ondernemen natuurlijk. Er is zoveel moois in het leven dat ik wil delen, eigenlijk weet ik gewoon niet goed waar ik beginnen moet, haha!

Q: Als jij een blog hebt, waarom blog jij dan (nog steeds)?

 


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

2 Comments

  1. Heel erg leuk om te lezen, vooral ook omdat het voor een groot deel herkenbaar is! Mijn blog is ook echt een uitlaatklep voor mij. 🙂

  2. Bloggen is zo fijn he 🙂
    Ik doe het ook nog steeds met super veel plezier & lees hier ook nog graag.

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.