Trouwen | Voor de eerste keer bruidsjurken passen!

Leestijd: 3 minuten

Multiple lace wedding dresses in a rowBron

Ongeveer 3 weken geleden was het zover. Ik zou voor de allereerste keer bruidsjurken gaan passen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet zenuwachtig was. Dus laten we maar eerlijk zijn: ik was best nerveus. Ook dacht ik dat ik niet meteen mijn trouwjurk zou vinden. Ik ben namelijk een kieskeurig meisje (kuch, vrouw), dus ik wilde daarom dan ook op tijd beginnen met deze zoektocht naar dé jurk.

Is zo’n pas-sessie net zoals bij ‘Say yes to the dress’?

Zoals waarschijnlijk veel vrouwen kijk ik vaak Say Yes To The Dress. Ik vind het een heerlijk hersenloos programma. Kopje thee, iets lekkers en lekker kijken. En ondertussen bedenken waarom dat iedereen toch zo snel zijn oordeel klaar heeft over de jurk die de aanstaande bruid aanheeft. Iets waar ik me soms enorm aan kan ergeren. Ik heb dan ook de mensen die ik meenam vriendelijk verzocht geen ‘Say Yes To The Dress’-taferelen te gaan uithalen.

Dat gebeurde gelukkig ook niet. Ik weet natuurlijk ook wel wie ik meeneem. Zulke mensen zou ik namelijk niet eens mee willen nemen. Bij binnenkomst werd natuurlijk wel gevraagd naar wie de gelukkige dame was die de jurken mocht gaan passen. Vol trots zei ik natuurlijk dat ik dat was. We gingen zitten en kregen allemaal wat te drinken en ze besprak mijn wensen en het budget door. Vervolgens ging de mevrouw door de winkel en liet de jurken zien die ze me wilde laten passen. Met mijn goedkeuring werden deze in het pashokje (correctie: paszaal) gehangen.

Passen maar!

Toen er eenmaal 7 jurken hingen, besloten we dat het maar tijd werd om eens wat aan te trekken. En aan mij de keus met welke we zouden beginnen. Ik moet je zeggen, toen ik mezelf voor het eerst (en de 4 jurken daarna) in een bruidsjurk zag dat ik dat héél gek vond. Ik heb namelijk nooit een jurk aan. Geen gewone en al helemaal nog nooit een bruidsjurk. Dus hier moest ik echt heel erg aan wennen. Ik kon het me ook maar moeilijk voorstellen dat ik daadwerkelijk in een trouwjurk zou verschijnen. Maar dat gaat over iets minder dan een jaar toch echt gebeuren.

Bron

En, heb ik mijn jurk daar gevonden?

Ik gok dat jullie allemaal gelijk naar dit stukje zijn gescrolld (ik zou namelijk hetzelfde doen, haha). Jullie willen vast weten of ik daar ook mijn jurk heb gevonden. Maar helaas, ik vond daar niet mijn jurk. En ik zal eerlijk zijn: ik was wel een beetje teleurgesteld. Er was geen één jurk waar ik enigzins een fijn gevoel in/bij had. En dat vond ik niet erg hoopvol.

Een week later had ik alweer ergens anders een afspraak staan. Dat was ook weer een hele andere ervaring. Ik was inmiddels ook gewend aan mezelf met jurk. Dat scheelde al echt een hele hoop. Daarnaast was de tweede jurk die ik aanhad uiteindelijk dé jurk. Hoe hij er uitziet, blijft nog even een jaar lekker geheim (sorry, not sorry!). Dus ik zou zeggen: hou mijn blog in de gaten, over een jaar laat ik hem zien!

8 gedachten over “Trouwen | Voor de eerste keer bruidsjurken passen!

  1. Ahh super leuk dat je bent gaan passen én dat je zelfs je jurk al gevonden hebt. Het lijkt mij ook best wel spannend om zoiets te gaan doen, het is toch niet iets dat je dagelijks draagt. Ben heel benieuwd naar je keuze!

  2. Het lijkt mij ook zo’n bijzonder moment om trouwjurken te gaan passen. Gelukkig had je geen Say Yes to the Dress-taferelen, maar ik kan me je frustratie na de eerste passessies wel voorstellen. Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen. Je begrijpt dat ik nu wel héél benieuwd ben welke het is geworden 🙂

  3. Héérlijk trouwjurken passen! Mijn favoriete zaak is Alberto Axu: https://albertoaxu.com Waar ze samen met je al je wensen bespreken én kijken naar je figuur om écht jou eigen unieke trouwjurk van je dromen te creëren!

  4. Hi!

    Zelf ben ik ook erg lang bezig geweest met het uitkiezen van de perfecte bruidsjurk, dus ik weet hoe je je voelt haha. Maar leuk om te zien dat ik niet de enige ben en je je jurk hebt gevonden! Hele leuke blog met hele mooie foto’s!

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d