Trouwen

Trouwen | Een locatie zoeken

Gerelateerde afbeeldingBron

Ik werd op de juiste plek en het juiste moment ten huwelijk gevraagd. Natuurlijk zei ik volmondig ‘ja’ tegen mijn lieve vriend, die door zijn knieën ging.
Maar nu begint het dan echt. We moeten op zoek gaan naar een locatie. Waar lopen we tegen aan en hoe pakken wij dit aan? Dat lees je in dit artikel.

Sfeer

Een locatie uitzoeken heb ik vooral gedaan op basis van de sfeer die ik zag in de foto’s. Ik hou bijvoorbeeld niet van het hele strakke en moderne. Deze locaties vielen dan ook meteen af. Wij gaan meer voor een landelijke en romantische stijl.
Dit is natuurlijk voor iedereen erg persoonlijk en het is maar net wat je wilt.

Wat wil je doen op de locatie?

Wanneer je op zoek gaat naar een locatie moet je je goed bedenken wat je daar wilt doen. Alleen dineren en een feest, of alleen een feest? Of wil je misschien zelfs de ceremonie, diner en het feest op één of meerdere locaties?
Niet alle op alle locaties mag er natuurlijk een huwelijksvoltrekking gehouden worden. Zoek daarom goed uit bij welke locaties dit wel mag.

Onze zoektocht

Ik ben nogal enthousiast over het trouwen, dus vrijwel direct na zijn aanzoek ben ik op zoek gegaan naar onder andere een locatie. Je hebt best veel keus. Wil je dicht bij huis of juist een bijzondere locatie elders in Nederland? Of wil je in het buitenland trouwen?
We hebben even voor de lol nagedacht over trouwen in het buitenland. Maar dan zou ik niet iedereen kunnen uitnodigen die ik zou willen i.v.m. de kosten. Dus het was vrij makkelijk dat we in Nederland gaan trouwen. Ook zullen we in de buurt van onze woonplaats gaan trouwen, zeer waarschijnlijk op locatie en niet in een Gemeentehuis.

Bezichtigen

Het is natuurlijk voor de mooiste dag van je leven. Dus wanneer je mooie locaties hebt gevonden, is het verstandig (en ook meer regel dan uitzondering) om een afspraak te maken om daar te gaan kijken. Daarnaast kun je ook gelijk je wensen voorleggen aan de locatie, zodat ze met een offerte kunnen komen.
Pin je niet vast op één locatie, maar ga meerdere bezichtigen. Je kunt van te voren niet weten of je voorgevoel juist is. Welk gevoel dat is, is moeilijk uit te leggen natuurlijk. Maar laten we vooropstellen dat het belangrijkst is dat jullie allebei het gevoel hebben dat ‘dit het is’.

Hoe ervaren wij het?

Op dit moment zijn we nog druk met het bezichtigen van potentïele trouwlocaties. Aangezien wij bij voorkeur ook willen trouwen op locatie, zoeken wij ook bewust naar een locatie waar dit is toegestaan. Deze heb ik onder andere op de site van Top Trouwlocaties gevonden (#nospon). Doordat we al wat bezichtigingen hebben gehad, weten we nu wat we o.a. belangrijk vinden bij een locatie. Het is niet alleen de locatie zelf, maar ook de klik met de persoon achter het bedrijf. De locatie kan nog zo mooi zijn, maar als er geen klik is en je niet het gevoel hebt dat ze tijd voor je hebben, houd het voor ons betreft al gauw op. Niets is zo vervelend als ze geen tijd lijken te hebben voor je, als jij beslissingen gaat nemen over jouw dag.

Daarnaast vinden we het ook heel fijn als ze met ons mee kunnen denken. We hebben namelijk nog nooit gefantaseerd over onze trouwdag. Ik kwam zelf niet veel verder dan de perfecte trouwjurk en mijn vriend de trouwauto. Alles is dus nieuw voor ons en we hebben geen idee wat allemaal mogelijk is. We hoeven geen glamourwedding, zoals je ze veel ziet. Wij houden vooral van gezellig, onbedwongen en kneuterig. Hopelijk vinden we onze perfecte locatie snel.


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

6 Comments

 1. Ik hoop met je mee dat jullie snel de perfecte locatie vinden! Dat lijkt me toch wel 1 van de belangrijkste dingen bij het organiseren van een bruiloft en lijkt me fijn als die vast staat 🙂

 2. Wij gaan in Las Vegas trouwen en geven een feest in een klein café in Rotterdam. Super veel zin in 🙂

 3. Succes met het vinden van de perfecte locatie! Wij waren er vrij snel uit, zijn getrouwd in onze oude woonplaats in het prachtige oude stadhuis die voor beide van ons betekenis had. Daarnaast gingen we ontbijten zoals je weet, op een nabijgelegen locatie. Ook inderdaad speciaal daarvoor gekozen en van te voren daar gaan (sfeer)proeven. Ik ben erg benieuwd wat jullie locatie gaat worden… Hou me op de hoogte he 😉 <3

 4. Veel geluk met vinden van jullie trouwplekje.
  Veel geluk met het regelen van jullie trouw 😉

 5. Wat ontzettend leuk om hier mee bezig te zijn! Vorige maand vierden we ons 10-jarig huwelijksjubileum. Het is dus al weer een tijd geleden dat we hier mee bezig zijn geweest :). Maar we hebben het gevierd met een paar dagen weg in een hele bijzondere accommodatie, samen met onze kinderen. En omdat de jongste 3 maanden geleden is geboren, vond ik het vooral bijzonder dat we net onze 10e jubileum met een compleet gezin konden vieren.

  Succes met het zoeken naar jullie locatie!

  1. Nog gefeliciteerd met jullie 10-jarig jubileum!

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.