Trouwen

Mijn Droombruiloft | Saskia’s mooiste dag op haar manier

Gerelateerde afbeelding

Bron

Saskia is al getrouwd, maar had niet per se een traditionele trouwdag. Je kunt wel stellen dat er originele momenten inzaten, wat een ander zeker kan inspireren! Ben je benieuwd hoe haar dag was? Lees dan snel verder!

Wie ben je en hoe is je huidige situatie (alleenstaand, samenwonend, verloofd of al getrouwd)?

Ik ben Saskia (ook wel Sas), uit de jaren ’80 en ben getrouwd. Verder hou ik van thrillers lezen, thee (en theemokken), eekhoorntjes, poezen & otters, skaten en heb ik een voorliefde voor Londen. In het dagelijks leven ben ik kinderleidster, mijn absolute droombaan. Ik blog al heel wat jaren met veel plezier op mijn blog: Iliveformydreams.com.

Al ruim 9 jaar wonen wij samen, nu voor zo’n 7 maanden in onze nieuwe eengezinswoning in een dorpje. We zijn op 20 Augustus 2012 getrouwd, dat maakt dat wij dit jaar alweer 5 jaar getrouwd zijn.

 

Hoe ben je ten huwelijk gevraagd? Hoe ziet je ring eruit?

Ik ben ten huwelijk gevraagd in ons oude appartement. Maar er zit zeker nog een verhaal aan vast. Mijn ring heb ik namelijk niet zomaar gekregen….

Het was kerst 2010 en er stond een pakje onder de kerstboom. Een hele zware. En ondanks dat ik altijd pietje precies ben in huis, miste ik niets op de kast. Op 30 December 2012 pakte hij het pakje (die al wéken naar me aan het roepen was) en ging op 1 knie zitten. Het was de trouwring, in een decoratie schaal van de kast af! Ik heb er 2 en had deze totaal niet gemist.

Wij hebben beide dezelfde ring, een zilveren zonder poes-pas. Ik hou daar totaal niet van. Ik ben erg blij met de keuze van mijn man en het past perfect bij mij/ons. Mijn verlovingsring is tevens onze trouwring. Toen we gingen trouwen hebben we hem laten graferen met onze namen en datum erin.

Wat voor soort bruiloft heb je gehad? Was het een hele traditionele bruiloft of toch wat moderner? Hoe zag deze dag eruit?

Wij hadden een hele mooie dag, helemaal hoe wij het wilden. Het was geen traditionele bruiloft. Zo sliepen we niet ergens anders en hebben we heel wat andere tradities lekker niet gedaan. Ik heb daarnaast de gehele planning zelf gedaan en daar ben ik best wel trots op. Hoe onze dag eruit zag?

Wij trouwende in de ochtend, om precies te zijn om half 9. In onze oude woonplaats met echt een schitterend gemeentehuis. Na de plechtigheid was het tijd om naar de 2de locatie te gaan, een restaurant. Wij gingen namelijk met al onze gasten ontbijten! Niet erg standaard maar iets waar ik achteraf erg blij mee ben. Want wat was het gezellig en we hadden prachtig weer. Dat was dus buiten zitten op een vlonder kijken naar de boten. Geweldig!

Daarna hielden wij een klein feestje bij mijn schoonouders. De gasten konden daar al heen, wij gingen samen met een vriendin ter hulp naar onze fotoshoot locatie. Het zijn echt prachtige foto’s geworden waar ik nog dagelijks van kan genieten. Daarna dus een feestje met het aansnijden van de taart bij mijn schoonouders.

Daarna had M. nog een verrassing voor mij, we gingen namelijk naar mijn (ex)werk toe! Mijn werk zat een paar straten van mijn schoonouders vandaan. De kinderen hadden tekeningen gemaakt, het was versierd en we aten een taartje.

Wij hadden ons feestje dus ‘s middags en hadden ’s avonds voor ons alleen. We zijn heerlijk uit eten gegaan en hebben nagenoten van onze bijzondere dag. 2 dagen laten gingen wij op huwelijksreis!

Wat voor bruidstaart had jij op je bruiloft?

De taart was gemaakt door de tante van M. en mijn schoonzus. Het was een simpele taart maar 4 lagen. Elke laag had een andere smaak. Daarnaast heeft de top 2 duifjes die ik nog steeds in mijn woonkamer heb staan. Onze trouwkaart had ook duifjes erop, dus dit was een soort thema van onze bruiloft.

(namen van ons zijn weggehaald i.v.m. het bewust bloggen wat ik doe)

 Hoe zag je trouwjurk eruit en waarom koos je voor deze?

Hieronder zie je een foto van mijn trouwjurk. Simpel. Zonder poes pas. Net als mijn ring, is mijn jurk echt hoe ik ben. Ik heb een aantal jurken aangehad, maar deze voelde gelijk goed. Het heeft bij het bovenlijfje plooien en onder liep de rok weid (met daaronder een hoepel om hem mooi te laten lopen). Nog steeds ben ik erg blij met mijn keuze. 

Welke bloem was je favoriet in je bruidsboeket?

Ik heb heel erg lang getwijfeld of ik überhaupt wel een boeket wilde. Op een één of andere manier trok mij dit niet zo. Totdat ik toch besloot langs te gaan, gewoon om even te kijken. Deze bloemist begreep precies wat ik bedoelde: een klein boeket met zachte kleuren. Heel erg mooi en achteraf ben ik erg blij dat ik toch een boeket was voor op de foto’s. Het boeket heb ik aan mijn beste vriendin gegeven en zelf heb ik wat bloemen bewaard. Deze zit in een lijst waar ook het trouwkussentje, de corsage van M., de trouwkaart en wat foto’s in zitten. Om terug te komen op de vraag: ik vond dus heel mijn boeket mooi.

Welk nummer was bij jullie het nummer van de openingsdans?

Nog zo’n ding wat wij lekker hebben overgeslagen haha. Wij hadden geen dans. Uiteraard hadden wij wel een liedje bij de opkomst. Deze ging trouwens nog gigantisch mis & er speelde een ander nummer. Om daarover mee te lezen kan je hier klikken.

Last but not least Welke tip wil jij mee geven aan een bride to be?

Geniet! En plan alles goed van te voren. Vind je dit lastig geef het dan uit handen. Ik had alles tot in de detail gepland. Wie foto’s zou maken naast onze professionele fotograaf. Wie zich bezig zou houden met de gasten als wij een shoot hadden, wie mijn boeket zou ophalen, een lijst met welke foto’s ik wilde op de trap van het stadhuis & met onze fotoshoot. Ik had alles van te voren bedacht, zodat ik de dag zelf super heb kunnen genieten en alles heb kunnen loslaten. Ik had totaal geen zenuwen, hoewel ik dit wel verwacht had. En nog een tip: Doe wat jullie zelf willen. Het is JULLIE dag. Trek je niets aan van wat andere willen of ervan zouden vinden. Geniet van de dag die jullie zelf hebben gekozen.

Meer lezen over onze trouwdag en alle voorbereiden & foto’s?
Kijk dan op mijn blog onder de categorie Married(life)

 

Dankjewel lieve Saskia voor je uitgebreid verhaal van jouw bruiloft. Het klinkt als de perfecte dag voor jullie. Ik vond het heel inspirerend om te lezen. Wil jij ook vertellen over jouw droombruiloft? Schrijf je hier in!


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

8 Comments

  1. Mooi. Ik vind de beste tip ook geniet en daarnaast bedenk wat jij ZELF graag wil. Hou je niet te veel vast aan de mening van anderen die vinden wat je wel of niet zou moeten doen.

    1. Daar kan ik mij inderdaad ook helemaal bij aansluiten!

  2. Heel erg bedankt dat ik aan deze mooie rubriek mee mocht doen. Het is een leuk artikel geworden<3

    1. Graag gedaan lieve Sas!

  3. Wat grappig dat die vermiste schaal niet opgevallen was! Leuk, zo’n verhaal erachter. 🙂

  4. Wat leuk om te lezen. Gewoon doen wat je zelf leuk vind. En wat leuk dat ontbijt. zou ik echt heel leuk vinden om als gast ( maar ook als bruid) mee te mogen maken op een trouwdag.

  5. Wat leuk om Saskia haar artikeltje hier voorbij te zien komen! 🙂 Klinkt als een heel mooie dag!!

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.