Ondernemerspraat #3 | Als ondernemen niet over rozen gaat…

camera, filmcamera, fotocameraBron Pexels

Dat ondernemen niet altijd over rozen gaat, zal je wel begrijpen. Het gaat met ups en downs. In sommige branches heb je het minder in de hand hoe je aan klanten komt. Kortom, het is altijd een weg met hobbels en bobbels, bergopwaarts en bergafwaarts.
Op dit moment maak ik echt een down mee. En dat is erg jammer. Maar het is wel zoals het is. Wat er aan de hand is en wat ik met deze lastige situatie ga doen, vertel ik in deze nieuwe Ondernemerspraat.

Het is zo stil

Misschien had ik te veel gehoopt, verwacht… Gewild. Maar nu na de ergste periode van de c-crisis wil het nog helemaal niet lopen. Voor de crisis zat ik in een fijne stijgende lijn. Maar daar gooide een virus roet in het eten. Schrale troost is dat ik zeker niet de enige ondernemer ben. Ik vind het dan ook vreselijk om te zien hoe sommige maar net het hoofd boven water houden.

Dat ik mijn hoofd boven water hou, heb ik echt te danken aan het UWV. Zonder hen had ook ik het niet gered. Dat besef ik mij maar al te goed. Ik heb echt een luxe positie. En toch ben ik op dit moment helemaal niet gelukkig met de huidige situatie.

Nutteloos…

Dat voel ik mij. Ik voel me echt ENORM nutteloos. Ik ben absoluut niet het type dat gaat zitten wachten tot het wel weer gaat lopen. Ik hou van actie in de taxi. Daarom gooide ik nog tijdens de c-crisis het roer om qua manier van werken om meer rust te creëren. Door middel te gaan ondernemen op een manier wat mij veel beter past, in plaats van de goeroe’s te volgen en te kijken hoe anderen het doen. Dat is uitstekend gelukt. Maar het volgende probleem kwam wel om de hoek kijken: ik voel me nutteloos. 
Het enige aan werkzaamheden op dit moment is social media bijhouden en daar de planning voor maken. Daar ben ik hooguit een halve dag mee bezig. Misschien kun je je dan ook wel voorstellen dat ik me in die zin nutteloos voel.

Ik doe graag wat voor een ander

Stil zitten zit dus niet in mijn aard. Nee, ik doe graag wat voor een ander. En als ik daarmee van mijn hobby mijn beroep mag maken is dat echt fantastisch. Maar op dit moment wil het nog niet zo zijn, zoals ik had gehoopt. Ondanks dat ik er al 2 jaar kei hard voor werk. Het gaat nog niet zoals verwacht.
Dus ik heb besloten om naast mijn eigen bedrijf op zoek te gaan naar iets anders. Misschien vrijwilligerswerk of anders betaald werk. Het ligt er een beetje aan wat er op mijn pad komt.

Met deze stap hoop ik me over een tijdje weer nuttig te voelen. Want deze situatie maakt me eerlijk gezegd wel wat ongelukkig. Het is dan ook geen makkelijke stap. Je weet nooit hoe zo iets gaat uitpakken. Maar ik weet wel dat ik het op deze manier niet lang vol houd. Dus het is tijd om even verder te kijken dan alleen mijn bedrijf.

6 comments / Add your comment below

  1. Vervelend te lezen dat het niet helemaal loopt zoals je hoopt. De situatie van heden dag help daar natuurlijk ook niet lekker in mee. Ik hoop dat er snel weer wat meer schot in de zaak gaat zitten of dat er andere dingen op je pad komen (voor erbij/ernaast..)

    1. Dat is het ook, maar uiteindelijk is het wel wat het is natuurlijk. Ik zit vol in de sollicitatieprocedures en ik hoop dat ik snel goed nieuws te melden heb!

  2. Aww, wat rot om te horen dat je door het virus niet meer de inkomsten hebt waar je op had gehoopt en die je had voor de crisis. Zo heftig voor hoeveel gedoe zo’n stom virus kan zorgen voor veel ondernemers en ook voor jou dus 🙁
    Goed dat je zelf het heft in handen hebt genomen door ook op iets anders te reageren. Ik hoop dat er snel een mooie uitdaging op je pad komt waarin je, naast het fotograferen, helemaal je ei kwijt kunt <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: