Fibromyalgie, Persoonlijk

30 dagen planken | Dat ging toch niet zo als verwacht… | Sportavonturen met fibromyalgie

woman exercising indoors

Sporten, ik heb er echt een haat-liefde verhouding mee. Ik vind namelijk vrijwel niks leuk. Maar nu ik ouder word, merk ik wel dat de kilootjes steeds makkelijker blijven plakken.
De sportschool is eerlijk gezegd ook niet zo mijn ding (en daarnaast zijn ze hier echt heel prijzig!). Daarnaast heb ik een tijdje terug ook geprobeerd thuis een workout te doen. Maar daar was ik met 10 minuten helemaal van uitgeblust (en ik moest toen nog 20 minuten…). Kortom, de zoektocht naar iets wat voor mij werkt is al even op gang. Maar of dit wat voor mij is?

Join the September 30 Day Plank Challenge and hold a 2:00 minute ...

Planken
Ik had bedacht om een maand lang te gaan planken. Ik heb echt geen idee in hoeverre dit een goed idee zou zijn. Maar ik wilde het gewoon proberen. De bovenstaande afbeelding is dan ook de challenge die ik had gedaan. Voor als je zelf deze challenge eens wilt proberen.

Hoe ging het?
Ik was echt super positief de eerste week. Het ging allemaal van een leien dakje. Ik leek er absoluut geen moeite mee te hebben. Ik begon zelfs wat af te vallen (ik was zo’n 3 kilo kwijt geraakt wat er ineens aan zat). Daar was ik best blij mee, ook al was dat niet te reden waarom ik hier mee was begonnen. In elk geval had ik helemaal het gevoel dat deze challenge voor mij was weg gelegd.

Toch ging het niet zo goed meer toen ik bij de 50 seconden zat. Ik kreeg veel last van mijn knieën en mijn schouder waar ik een lelijke blessure aan heb gehad. En merkte ook dat als je eenmaal een paar dagen rust hebt gehad, dat het oppakken ervan weer heel erg zwaar was. Nou weet ik dat forceren niet echt een goed idee is, dus ik ben er na ruime 2 weken mee gestopt. 

Balen als een stekker
Ja, dat deed ik best wel en ik vind het nog steeds balen. Het is en was namelijk een mega eenvoudige workout voor best wel wat spieren en eigenlijk hoef je niet eens zoveel te doen. Ik kreeg er ook wel een beetje een kick van. Dat heb ik eigenlijk nog nooit gehad. Dus ja, flink balen.

Toch wil ik het er niet bij laten zitten en dus heb ik besloten dat ik (als het niet meer zo gruwelijk heet is binnen) een nieuwe challenge aan te gaan. Dan wil ik me alleen focussen op mijn buikspieren. Misschien dat dat beter gaat? Ik hoop het althans!

Q: Heb jij al eens zo’n sportchallenge gedaan? Hoe ging dat en welke was het?


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

8 Comments

 1. Wat vervelend dat de challenge niet helemaal ging zoals je wilde. Maar toch kun je trots op jezelf zijn dat je het hebt geprobeerd en het een kans hebt gegeven. Als het lichamelijk niet gaat, dan kun je dat jezelf ook niet te veel verwijten.
  Ik heb zelf wel eens een 30 dagen yoga challenge gedaan. Dan doe je 30 dagen achter elkaar een yogaklasje (via YouTube). Dat was toen ik net begon met yoga, inmiddels doe ik door die challenge elke dag aan yoga, al is het maar een kwartiertje!

  1. Ja dat is helemaal waar! Yoga heb ik ook een tijd gedaan, maar nu wil ik eigenlijk graag van mijn buikje af en daar helpt yoga niet echt bij haha! Maar als dat niet gaat, dan is het maar zo. Dan maar met een buikje…

 2. Jammer dat je moest afhaken, maar je lichaam moet natuurlijk nog langer mee 😉 Ik heb eens zo’n squat-challenge van een maand gedaan. Ook ik was in het begin wel heel optimistisch, zo van: eitje, dit doe ik wel even. Viel uiteindelijk nog wel tegen, maar ik heb ‘m toch afgerond 🙂

  1. Knap dat je hem kon afronden! Dat lukte mij helaas niet. Zodra de temperaturen hier binnen wat beter zijn ga ik op zoek naar een nieuwe challenge alleen voor buikspieren. Ben benieuwd…

 3. Vervelend dat het niet zo liep als je wilde. Ik heb ook tijden aan planken gedaan maar kreeg er erge last van mijn borsten van dus ook mee gestopt. Ik doe nu aan veel wandelen, skaten en Ringfitten is echt een aanrader 🙂

  1. Ringfitten? Dat ken ik niet. Wandelen doe ik ook wel, maar met Budgie loop ik niet mega lang. Max 45 minuten. Ach, het is in elk geval iets. Alleen daar raak ik mijn buikje niet mee kwijt haha!

 4. Toen ik vroeger thuis work outs deed, volgde ik altijd de kalender van Blogilates. Ze heeft ook een beginnerskalender en voor elke dag een playlist zodat je meteen de juiste filmpjes hebt (maar denk dat ze ook van die 30 day challenges heeft). Ik vond dat wel héél fijne work outs. Zo’n dingen moet je ook opbouwen hé dus ik zou er niet te veel mee inzitten als het niet meteen helemaal lukt. Ik ben nu zwanger en het enige wat ik doe is wandelen / fietsen maar als ik na mijn bevalling weer een beetje bij mijn positieven ben, wil ik het sporten ook graag terug oppakken.

  1. Ja daar heb je ook wel een punt. Maar ik ben niet zo goed in dan te verzinnen hoe ik het wel moet opbouwen. Dit was al de rustigste/langzaam bouwende challenge die ik had gevonden. Ik ga eens kijken naar Blogilates, dat kende ik nog niet!

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.