Fibromyalgie Persoonlijk

30 dagen planken | Dat ging toch niet zo als verwacht… | Sportavonturen met fibromyalgie

Leestijd: 2 minuten

woman exercising indoors

Sporten, ik heb er echt een haat-liefde verhouding mee. Ik vind namelijk vrijwel niks leuk. Maar nu ik ouder word, merk ik wel dat de kilootjes steeds makkelijker blijven plakken.
De sportschool is eerlijk gezegd ook niet zo mijn ding (en daarnaast zijn ze hier echt heel prijzig!). Daarnaast heb ik een tijdje terug ook geprobeerd thuis een workout te doen. Maar daar was ik met 10 minuten helemaal van uitgeblust (en ik moest toen nog 20 minuten…). Kortom, de zoektocht naar iets wat voor mij werkt is al even op gang. Maar of dit wat voor mij is?

Join the September 30 Day Plank Challenge and hold a 2:00 minute ...

Planken
Ik had bedacht om een maand lang te gaan planken. Ik heb echt geen idee in hoeverre dit een goed idee zou zijn. Maar ik wilde het gewoon proberen. De bovenstaande afbeelding is dan ook de challenge die ik had gedaan. Voor als je zelf deze challenge eens wilt proberen.

Hoe ging het?
Ik was echt super positief de eerste week. Het ging allemaal van een leien dakje. Ik leek er absoluut geen moeite mee te hebben. Ik begon zelfs wat af te vallen (ik was zo’n 3 kilo kwijt geraakt wat er ineens aan zat). Daar was ik best blij mee, ook al was dat niet te reden waarom ik hier mee was begonnen. In elk geval had ik helemaal het gevoel dat deze challenge voor mij was weg gelegd.

Toch ging het niet zo goed meer toen ik bij de 50 seconden zat. Ik kreeg veel last van mijn knieën en mijn schouder waar ik een lelijke blessure aan heb gehad. En merkte ook dat als je eenmaal een paar dagen rust hebt gehad, dat het oppakken ervan weer heel erg zwaar was. Nou weet ik dat forceren niet echt een goed idee is, dus ik ben er na ruime 2 weken mee gestopt. 

Balen als een stekker
Ja, dat deed ik best wel en ik vind het nog steeds balen. Het is en was namelijk een mega eenvoudige workout voor best wel wat spieren en eigenlijk hoef je niet eens zoveel te doen. Ik kreeg er ook wel een beetje een kick van. Dat heb ik eigenlijk nog nooit gehad. Dus ja, flink balen.

Toch wil ik het er niet bij laten zitten en dus heb ik besloten dat ik (als het niet meer zo gruwelijk heet is binnen) een nieuwe challenge aan te gaan. Dan wil ik me alleen focussen op mijn buikspieren. Misschien dat dat beter gaat? Ik hoop het althans!

Q: Heb jij al eens zo’n sportchallenge gedaan? Hoe ging dat en welke was het?

8 gedachten over “30 dagen planken | Dat ging toch niet zo als verwacht… | Sportavonturen met fibromyalgie

 1. Wat vervelend dat de challenge niet helemaal ging zoals je wilde. Maar toch kun je trots op jezelf zijn dat je het hebt geprobeerd en het een kans hebt gegeven. Als het lichamelijk niet gaat, dan kun je dat jezelf ook niet te veel verwijten.
  Ik heb zelf wel eens een 30 dagen yoga challenge gedaan. Dan doe je 30 dagen achter elkaar een yogaklasje (via YouTube). Dat was toen ik net begon met yoga, inmiddels doe ik door die challenge elke dag aan yoga, al is het maar een kwartiertje!

  1. Ja dat is helemaal waar! Yoga heb ik ook een tijd gedaan, maar nu wil ik eigenlijk graag van mijn buikje af en daar helpt yoga niet echt bij haha! Maar als dat niet gaat, dan is het maar zo. Dan maar met een buikje…

 2. Jammer dat je moest afhaken, maar je lichaam moet natuurlijk nog langer mee 😉 Ik heb eens zo’n squat-challenge van een maand gedaan. Ook ik was in het begin wel heel optimistisch, zo van: eitje, dit doe ik wel even. Viel uiteindelijk nog wel tegen, maar ik heb ‘m toch afgerond 🙂

  1. Knap dat je hem kon afronden! Dat lukte mij helaas niet. Zodra de temperaturen hier binnen wat beter zijn ga ik op zoek naar een nieuwe challenge alleen voor buikspieren. Ben benieuwd…

 3. Vervelend dat het niet zo liep als je wilde. Ik heb ook tijden aan planken gedaan maar kreeg er erge last van mijn borsten van dus ook mee gestopt. Ik doe nu aan veel wandelen, skaten en Ringfitten is echt een aanrader 🙂

  1. Ringfitten? Dat ken ik niet. Wandelen doe ik ook wel, maar met Budgie loop ik niet mega lang. Max 45 minuten. Ach, het is in elk geval iets. Alleen daar raak ik mijn buikje niet mee kwijt haha!

 4. Toen ik vroeger thuis work outs deed, volgde ik altijd de kalender van Blogilates. Ze heeft ook een beginnerskalender en voor elke dag een playlist zodat je meteen de juiste filmpjes hebt (maar denk dat ze ook van die 30 day challenges heeft). Ik vond dat wel héél fijne work outs. Zo’n dingen moet je ook opbouwen hé dus ik zou er niet te veel mee inzitten als het niet meteen helemaal lukt. Ik ben nu zwanger en het enige wat ik doe is wandelen / fietsen maar als ik na mijn bevalling weer een beetje bij mijn positieven ben, wil ik het sporten ook graag terug oppakken.

  1. Ja daar heb je ook wel een punt. Maar ik ben niet zo goed in dan te verzinnen hoe ik het wel moet opbouwen. Dit was al de rustigste/langzaam bouwende challenge die ik had gevonden. Ik ga eens kijken naar Blogilates, dat kende ik nog niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggers liken dit: