Mindset kan je leven (met een chronische ziekte) veranderen | Persoonlijk

Leestijd: 3 minuten
Flowesr, Lotus, Nature, Pink, Flowers, Pond, Peace
Bron

Als je mij een jaar geleden had verteld dat je met de juiste mindset een ander (en fijner) leven kon hebben, had ik je wellicht kei hard uitgelachen. Toch kom ik daar nu wel van terug. Toen net corona uitbrak, had ik een mindsetcoach onder de arm genomen. En daar ga ik je alles over vertellen…

Ik geloofde het niet…

Eerlijk? Ik geloofde het een jaar geleden niet zo. Al die mindsetgoeroe’s, ik werd er een beetje gek van. En moedeloos dat ook. Is het dan écht zo simpel als ze dat zeggen?! Wat denken ze wel niet?…. Een hoop frustratie, want eigenlijk zou ik ook wel zo’n leven willen. Een leven zonder stress, zonder dat ik me druk maak om van alles en nog wat (en om niks), zonder dat ik mezelf elke dag afstrafte op mijn lichaam. Het zal vast wel te mooi zijn om waar te zijn.

Is dat niet wat voor jou?

Ik had al eerder deze coach onder mijn arm genomen om een trauma een plekje te geven. Dat is dan ook enorm goed gelukt. Dus ik wist wel wat ze kon bereiken. Ineens stuurde ze me een berichtje, waarin ze vertelde over een nieuw traject bij haar. Of ik het zou willen uitproberen. Daar moest ik wel even over nadenken. Zowel financieel, maar ook of dat ik er klaar voor was om dit te gaan toelaten.

Uiteindelijk, na een paar weken, trok ik de stoute schoenen aan. Ik stuurde haar een berichtje dat ik het wilde proberen. Inmiddels was de corona al in het land en had ik hier dan ook alle tijd voor. Eigenlijk had ik geen betere timing kunnen hebben.
Een week later hadden we de eerste afspraak. Ik was wel kritisch natuurlijk, want ik wist hoe het de eerste keer ging. Ondanks dat dat een totaal andere coaching was.
Ik merkte niet zoveel, eigenlijk was ik al heel wat stappen voorbij het traject wat we deden. En ik vroeg me dan ook wel eens af of het zin had. Toch heb ik het traject helemaal afgerond. Met twijfels.

green plant
Bron

Geduld is een schone zaak

Geduld is nou niet echt mijn sterkste punt, daar ben ik mij echt van bewust. En ik had dat geduld echt nodig. Zo’n mindset omzetten is nou niet alsof je je telefoon even aan en uit zet. Dat moet je jezelf helemaal aanleren. Niemand kan dat voor je doen, ze kunnen je er alleen in begeleiden.

Maar ik had nooit verwacht dat ik in mijn onderbewustzijn hier toch mee bezig zou zijn. Dat mijn mindset aan het groeien was. Dat ik mezelf aanleerde niet meer te vechten tegen een lijf wat soms echt even niet wil (door in mijn geval fibromyalgie).

Ik leerde dat ik mezelf de tijd moest geven als mijn lichaam aangaf even rust nodig te hebben. Voorheen ging ik gewoon door, tot het gaatje. Ik negeerde vaak genoeg alle signalen die mijn lichaam gaf. En toen ik door had dat als ik daar nou eens naar zou luisteren, dat ik dan sneller herstel en minder pijn ervaar, was het hek natuurlijk van de dam.

Keerzijde in mijn leven

Dat was echt een keerzijde. Ik begon me steeds beter te voelen, lekkerder in mijn vel te zitten en ik wist beter dan ooit hoe ik mijn energie moet verdelen. Onbewust pakte ik dit steeds verder door, op allerlei vlakken. Zo groeide ik ook als een malle op werkgebied.

Nog regelmatig sta ik van mezelf te kijken. En moet ik echt nog even wennen aan mijn nieuwe ‘ik’. Want ik ben echt veranderd. Met mij zal je de kachel ook echt niet meer aan kunnen maken. Ik heb altijd al grenzen gehad, maar ik ging er overheen. Nu heb ik gewoon een hele duidelijke grens, waar niemand overheen kan. Ze krijgen de kans niet eens en ikzelf ook niet.

Zennnnnn

Het is gek om te zeggen, maar wel echt zoals ik het ervaar. Ik voel me eigenlijk bijna 24/7 zen. Ik voel me volkomen ontspannen. En van steeds meer mensen hoor ik dat ze het aan me zien en merken. Het is zo fijn om zo in het leven te kunnen staan. Te kunnen accepteren hoe je bent, met of zonder ‘foutjes’.

Het is nog echt wel wennen voor mezelf, maar ik ben blij dat ik een ruim half jaar geleden de moed had verzameld om dit aan te gaan. Om mezelf een beter leven te gunnen en dat het ook is gelukt.

Q: Ben jij bewust met je mindset bezig?


5 gedachten over “Mindset kan je leven (met een chronische ziekte) veranderen | Persoonlijk

  1. Mooi bericht. Ik ben niet bewust met mijn mindset bezig, maar leef wel met zorg voor mijn lichaam. Grenzen acepteer ik en verdedig ik ook.

  2. Wat ontzettend knap en waardevol dat je dat traject bent aangegaan en dat je er ook echt een mindsetswitch door hebt kunnen ervaren. Ik heb zelf ook een paar jaar geleden gemerkt dat een positieve mindset zo veel met je kan doen. Een jaar of vijf geleden zat ik niet echt lekker in mijn vel en bleef ik heel erg in dingen hangen. Op een gegeven moment ben ik gaan leren dat ik aan omstandigheden niets kon veranderen, maar dat ik wel zelf een keuze heb hoe ik ermee omga en wat voor pad ik met die omstandigheden volg. Dat heeft voor mij toen ook zo veel veranderd – in positieve zin.

    1. Mooi om ook jouw verhaal te lezen! <3 Het is inderdaad een flink leerproces die je aangaat, en hoewel ik er tot een jaar geleden niet zo van overtuigd was, ben ik blij dat ik het gedaan heb.

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d