Het valt me even zwaar… | Persoonlijk

Foto door Pixabay op Pexels.com

Ik vind het lastig om hier over te praten. Ik weet dat ik niet alleen ben, dat het vast allemaal wel weer goed komt. Maar ik kan gewoon even niet meer. Ik kan er even niet meer in geloven. Het lukt me gewoon even niet om (overal) enthousiast te zijn. Ondanks dat ik het heel lastig vind, ga ik het toch delen. Ik ben vast niet de enige…

Stil…

Weet je, het is de afgelopen twee jaar enorm stil. Eigenlijk lijkt het alleen maar stiller te worden. De sociale contacten zijn enorm verminderd. Leuke business gerelateerde events zijn uitgesteld of helemaal afgelast. Mijn wereld is al niet zo groot, en nu is het helemaal klein geworden.

Ik doe mijn best mijn sociale kring te behouden, onderhouden en ook wat aan te vullen. Maar naast C. zijn er nog veel andere factoren waardoor dat misschien niet zo makkelijk gaat. Vriendinnen stichten een gezin waar meer tijd in gaat zitten, vriendinnen hebben een drukke baan… en zo zijn er genoeg redenen te noemen waardoor het minder is. En dat vind ik jammer, al kan ik het ze totaal niet kwalijk nemen. Maar ik zou het ook graag drukker willen hebben.

Even niet

Ik kon me – met ups and downs – de afgelopen twee jaar best goed houden met C. Steeds weer de hoop dat het goed zou komen. Ik heb met mijn fotografiebedrijf ook niet super slecht gedraaid. Maar het kan (en mag) altijd beter. Daarnaast is de winter enorm deprimerend, waardoor je ook geen zin hebt in een fotoshoot. Althans, zo vul ik dat maar in.

Maar het blijven steeds weer die excuses. Dan is het C. of het weer. Of ik moet meer geduld hebben of of of… Ik kan gewoon even niet meer. Het voelt op dit moment alsof ik aan een dood paard trek. En dat kost me zo ontzettend veel energie waar ik niets voor terug krijg. Ik loop alleen maar verder leeg.

Foto door Max Andrey op Pexels.com

Meer er op uit

Het zou makkelijker zijn als er meer mogelijkheden waren om er op uit te kunnen. Maar laten we eerlijk zijn dat ik ook niet zoveel geld heb om elk weekend die hard te gaan winkelen. En soms is het ook gewoon te slecht en te koud voor een fijne (bos) wandeling.

Je merkt het misschien wel, ik zit er gewoon een beetje doorheen. En heel de situatie rondom C. heeft dat absoluut niet makkelijker gemaakt. Ik denk niet dat het er niet zou zijn als C. er niet was. Maar misschien kon ik me dan makkelijker afleiden. Dat is nu echt heel lastig.

Het mag er zijn

Me tegen dit gevoel verzetten heeft geen zin. Het is er nou eenmaal en het mag er ook zijn. Ik hoop alleen niet dat ik er in blijf hangen of dat het erger wordt. Ik heb al eens in het verleden een depressie gehad, en zo iets vergelijkbaars hoeft van mij niet nog eens.

Ik vraag me nu ergens wel af waarom ik dit nu deel. Maar het van je afschrijven is ook een begin om er mee om te gaan. In elk geval voor mij. Dus ik wil je bedanken als je dit helemaal hebt gelezen en daarvoor de tijd hebt genomen. <3

11 comments / Add your comment below

  1. Wat naar dat je je zo voelt, maar denk dat het van je afschijven al een stukje helpt. Gelukkig mag er nu weer wat meer waardoor het gevoel misschien ook wat minder gaat worden. Hopelijk is dat inmiddels al iets het geval. Goed dat je dit stukje ook deelt! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: