Algemeen

Help! Ik word burgerlijk

Leestijd: 3 minuten

Burgerlijk worden en zijn is nog wel eens een dingetje voor sommigen. Zo ook wel eens voor mij. Het geeft mee een oud gevoel. En soms schrik ik even van mezelf hoe leuk ik bepaalde burgerlijke dingen vind. Of dat nou zo erg is, dat betwijfel ik. Er zitten ook gewoon positieve kanten aan burgerlijk zijn. Dit artikel bedacht ik me letterlijk na iets burgerlijks waar ik nu toch stiekem wel plezier aan beleef. Benieuwd wat dat is en wat nog meer?

Het lijkt ook wel dat hoe ouder ik word, hoe burgerlijker ik word. Ik kan het natuurlijk mis hebben. Maar als ik er zo over nadenk, zie ik het wel groeien. En ook dat is helemaal oké. Ik ben ook veel meer thuis dan voorheen. Vroeger wilde ik altijd weg, er op uit. Nu moet ik wel zeggen dat een virus daar wel versnelt aan heeft bijgedragen, dat ik meer ben gaan genieten van het thuis zijn. Maar ik geniet dus ook van andere burgerlijke dingen.

Schoon

Ik kan dus echt blij worden als ik verschil zie wanneer ik gepoetst heb. Of als het weer zo lekker ruikt in huis. En dat in tegenstelling dat ik helemaal niet zo van poetsen zelf houd. Ik vind het meestal maar zonde van mijn tijd. Tot het eenmaal gedaan is en dan ben ik toch weer blij.

Tuinieren

Het onderwerp wat mij tot dit artikel bracht. Ik had nooit geen groene vingers (nu nog niet denk ik?) en ik vond in de tuin werken maar stom en veel werk. Ondanks dat ik wel van planten houd. Maar ik was er nooit goed in en dus is het ook niet leuk.

Nu leer ik een hele andere kant van mezelf kennen. Het gaat me zelfs best goed af. Sinds ik soms wel eens plantjes aan het stekken ben (en ook nog eens met succes) vind ik bezig zijn met plantjes steeds leuker. Inmiddels hebben we ook aardig de tuin onderhanden genomen.

Avondje thuis

Hoewel ik nooit echt een stapper was, vind ik het tegenwoordig ook gewoon fijn om thuis te zijn. Zeker sinds ik een baan in loondienst heb is dat het geval. Gewoon op de bank met een tijdschrift, boek of een film of serie die ik graag wil zien.

Rondje op de fiets

Ja, daar komt ‘ie… Fietsen vind ik dus ook heerlijk. Net als wandelen trouwens. Ook al zo’n burgerlijk ding. Maar terug naar fietsen, want sinds de elektrische fiets is het voor mij weer leuk om te fietsen. Ik pak hem graag als ik bijvoorbeeld even naar het centrum moet of naar mijn ouders wil. Ik geef toe dat ik hem nóg vaker zou kunnen pakken, maar soms is mijn luie kont nog net iets overheersender.

Is het erg om burgerlijk te zijn?

De dingen hierboven staan, zijn de dingen waarvoor ik altijd ‘bang’ was ze ooit leuk te gaan vinden. En nu, op mijn 34ste, is het dan zover dat ik dit soort dingen leuk vind. En is dat erg? Eigenlijk niet. Ik heb juist alleen maar meer dingen erbij gekregen waar ik voldoening en ontspanning uithaal. Dus ik zie het alleen maar als één grote win-situatie.

Hoe burgerlijk ben jij?

5 gedachten over “Help! Ik word burgerlijk

  1. Heerlijk toch, burgerlijk zijn? Ik vind het heerlijk om lekker om en rond het huis bezig te zijn en om ’s avonds met een boek op de bank te kruipen. En trouwens, wat is burgerlijk zijn eigenlijk? Lekker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggers liken dit: