GASTBLOG | Blog waar ik het meest trots op ben – door Danielle

Gastblog trots

Er is weer een nieuwe blogger aan de beurt om te vertellen over een artikel waar ze heel trots op is. Bij het lezen van dit artikel ging het water mij wel een beetje in de mond staan. It’s all about chocolate! Nou dat is dus een reden om verder te lezen, toch?

Vertel even in het kort wie je bent?

Mijn naam is Danielle van Schaik. Ik woon vlak bij Utrecht, samen met mijn man en twee dochters. Zolang ik me kan herinneren, ben ik verslaafd aan chocolade. Een andere passie van me is schrijven. Vorig jaar kwam ik op het briljante idee om hier een mooie combinatie van te maken. Choc Check chocoladeblog is het resultaat: een foodblog dat helemaal over chocolade gaat. Reviews van (nieuwe) chocoladerepen, leuke weetjes, chocoladenieuwtjes, shoptips en natuurlijk chocoladerecepten.

Welk artikel maakt jou zo trots en waarom?

De review van Krak chocolade, een Nederlands chocolademerk, is een van mijn favoriete artikelen. Ik heb Mark Schimmel, de chocolademaker, ontmoet en hij is zo enthousiast over zijn werk. Er wordt in Nederland trouwens nog veel meer hele goede chocolade gemaakt, bijvoorbeeld door Mesjokke en The Chocolate Makers. Wat dat betreft zijn we een echt chocoladeland. De Zaanstreek was vroeger al een gebied waar heel veel chocolade werd gemaakt en Amsterdam is nog altijd de grootste cacaohaven ter wereld. Als chocoholic zit je hier dus goed.

Was dit ook een populair artikel op je blog?

Ja, dit artikel is heel veel gelezen. Ik kreeg ook hele leuke reacties op de review, zelfs vanuit de Filipijnen, van de plantage waar de cacaobonen groeien die Mark gebruikte voor zijn chocolade. Iemand heeft het artikel zelfs vertaald in het Engels.

Hoe is dit artikel tot stand gekomen?

Ik ontmoette Mark op het Origin Chocolate Event in Amsterdam. Hij verkocht er natuurlijk zijn chocoladerepen, maar deed ook mee aan de chocolademelkwedstrijd, waarbij het publiek mocht proeven en stemmen. Hij won er de eerste prijs met zijn ‘Drinkchocolade’, gemaakt van cacaobonen uit Mexico. Een terechte winnaar, want het was by far de beste chocolademelk van alle deelnemers. Ik vond het een goede aanleiding om ook de Krak chocoladerepen te testen. En die vond ik eigenlijk nog lekkerder dan de chocolademelk.

Zou je nog eens een soortgelijk artikel schrijven?

Zeker! Ik schrijf vaak over de wat onbekendere chocolademerken, en dan vooral over chocolade die van boon tot reep op de ambachtelijke manier is gemaakt. De chocoladewereld is zoveel groter dan KitKat en Mars, en bean to bar-chocolade is zo ongelooflijk lekker! Bovendien hebben kleinschalige chocolademakers meestal rechtstreeks contact met de cacaoboeren en betalen ze ook meer voor de cacao. Dat is dan weer beter voor de boeren. Niet dat ik geen ‘gewone’ chocolade meer eet hoor. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op Lindt en Leonidas. Maar een goede, handgemaakte kwaliteitschocolade zoals Krak, dat is echt genieten.

Welk ander blog zou je even in het zonnetje willen zetten?

Als echte chocoholic ben ik natuurlijk gek op chocoladetaartjes en -toetjes. Het recept voor de Chocolade crumble is dan ook een van mijn favoriete blogartikelen. Hier kun je me ’s nachts voor wakker maken. Lauwwarm is ‘ie het allerlekkerst, met een bolletje vanilleijs, hmmm…..!

 

Danielle, ik wil je heel erg bedanken voor je bijdrage in deze blogreeks. Ik heb nu wel gigantisch veel zin in chocola, haha!

Dit waren de vorige gastblogs in deze reeks:

#1 Blog waar ik het meest trots op ben – door Sara

# 2 Blog waar ik het meest trots op ben – door Janine

2 comments / Add your comment below

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: