De verschillen van mij als ondernemer, toen en nu

In 2014 startte ik mijn eerste bedrijf. Hoera! Ik was ondernemer. Wat ondernemen inhield, dat wist ik niet. Tevens was het op dat moment ook de enige manier voor mij om in elk geval wat te betekenen in deze maatschappij. Ik vond dat heel erg belangrijk en zo geschiedde.
Maar in 2017 stopte ik definitief. Ik was al een half jaar niet meer actief aan het ondernemen en wilde de arbeidsmarkt weer op. Dat bleek toch niet zo makkelijk te gaan en inmiddels weer een jaar later ben ik nu alweer bijna 3 maanden opnieuw ondernemer. Ik heb mijn gedrag en manier van werken veranderd, maar hoe en wat? Dat vertel ik in dit artikel.

Van bezigheidstherapie naar een baan

Mijn vorige eigen bedrijf was meer een soort bezigheidstherapie. Dat klinkt neerbuigend. Maar dat bedoel ik niet zo. Ik kon op dat moment niet meer. Er zat ook gewoon op dat moment niet meer in. Plus, ik startte in de crisis, iets wat ook zeker niet meewerkte.
Ik wist, toen ik hiermee begon, dat dit echt anders moest. Ik wilde geen bezigheidstherapie meer doen. Nee, ik wilde nu echt werken.

Effectief op zoek naar klanten

Oke, de kop voor deze alinea klopt niet helemaal. Maar een betere kon ik eigenlijk niet bedenken. Wat ik de vorige keer niet (goed) deed, was op zoek gaan naar klanten. Ik was wel lid van een ondernemersvereniging, maar veel haalde ik daar niet uit. Hoewel ondernemers toen wel mijn klanten waren.
Nu ben ik geen lid van een ondernemersvereniging. En ik ben ook eerlijk als ik zeg dat ik dat ook niet van plan ben om te gaan doen. Tevens zitten mijn klanten vooral in de particuliere sector.
Mijn klanten haal ik nu uit marketingacties. Zo heb ik een actie gehad via Social Deal, wat erg lekker liep. Hiermee krijg je misschien niet je ideale klant, maar wel naamsbekendheid. Mijn ervaring met Facebook Advertising is helaas gewoon niet zo goed. Dus daarom dat ik deze keus heb gemaakt. Wellicht dat ik binnenkort nog ga adverteren op een drukbezochte website van mijn regio.

Eerlijk zijn in wat je kunt

Voorheen wilde ik mensen pleasen. Maar ik heb daarvan echt geleerd dat ik het daarmee mezelf soms zo moeilijk kan maken. Dat is helemaal niet nodig. Ik moet gewoon blijven doen waar ik goed in ben. Een uitstapje maken naar iets anders, dat kan natuurlijk best. Wie weet ontdek je een andere kant van jezelf. Maar overal ‘ja’ op zeggen, dat doe ik niet meer.

Ook ik heb grenzen

Een beetje een vervolg op het bovenstaande, maar ik geef nu ook mijn grenzen aan. Er zijn genoeg mensen die denken dat ik Hans Klok ben, maar helaas, ik kan nog steeds niet toveren πŸ˜‰ . Ik heb een duidelijke manier van werken, wat ook vermeld staat op mijn website. Daar ga ik niet van af wijken.

Q: Ik ben benieuwd hoeveel ondernemers mijn blog lezen, so hands up! En ik ben benieuwd hoe jij het ervaart om ondernemer te zijn. πŸ™‚

3 comments / Add your comment below

  1. Wat goed dat je het nu op een andere manier aanpakt en zo te horen echt heel goed bezig bent met je onderneming! Ik kan me voorstellen dat dit soort deals een goede manier zijn om bekendheid te krijgen. Ik vind het wel een slimme manier eigenlijk en het kost waarschijnlijk ook minder dan Facebook advertising πŸ™‚
    Ik ben sinds kort ook ondernemer, naast mijn baan op de universiteit. Het bevalt me heel goed en ik merk ook dat ik steeds weer wat meer leer. Ondernemen is ook eigenlijk alleen al een heel leuk en leerzaam proces om door te maken πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: