Brief aan Joyce #6 | Nog even over het Enneagram, werk en meer…

Leestijd: 4 minuten

Joyce en ik waren vroeger penvriendinnen en hebben elkaar leren kennen op een forum. Door de dure postzegels (en toch vaak een brief willen schrijven) stopte het helaas. Een tijdje terug sprak ik haar hier over dat ik het eigenlijk wel heel jammer vond en kwamen we op het idee om via onze blogs de brieven voort te zetten. Vandaag reageer ik op deze brief van Joyce aan mij.

Lieve Joyce,

Het gebeurt me nooit, maar ik móést meteen even op je terug reageren omdat er een paar dingen die je schreef mij enorm triggerde haha. Als eerste natuurlijk over je vader, dat vind ik heel erg vervelend om te lezen. Ik zal voor jullie duimen dat het snel beter gaat <3

Dan wil ik ook nog even reageren op je reactie op het Enneagram. Ik weet natuurlijk niet welke testen je hebt gedaan en of deze zo betrouwbaar zijn, maar je kunt er wel 2 hebben. Zo’n test is natuurlijk ook wel een momentopname. Je kunt je ook echt laten testen door een persoon. Hier heb je bijna geen invloed en dan weet je echt welke enneagram je hebt.
Dit is wat ik heb laten doen en ik heb een 9.1. Dat is de bemiddelaar met een klein beetje perfectionist.

Het klopt op zich wel wat dat betreft maar wat ik verder met deze uitkomst moet, weet ik niet zo goed. Het heeft ook even geduurd, maar inmiddels heb ik dit ook naast mij neergelegd. Ik kan er niets mee en het heeft voor mij geen toegevoegde waarde om te weten welk type ik ben. Ik ben gewoon ik.

Ik had denk ik niks over mijn werk moeten zeggen, want na mijn brief zijn de aanvragen stil gevallen. Heel vreemd. Maar dat is ook wel een beetje het nadeel van particulier, je kunt er vaak geen touw aan vast knopen. Dat maakt het wel heel moeilijk soms.
Toch gaf deze rust mij de kans een tweede bedrijf op te starten. Met dit bedrijf maak ik foto’s voor o.a. tuinontwerpers en hoveniers van hun werk zodat ze dit kunnen gebruiken op hun website, flyers en andere promotiedoeleinden. Dit is natuurlijk een tweede bedrijf en nog in opstart. Dus hiervoor moet ik nog mijn eerste klanten krijgen.
Je vroeg me nog of ik dan niet trots ben op wat ik doe. Jawel, maar een aanvraag is nog altijd geen klant. Dus ik ben wel trots maar niet apetrots. Dat komt pas als een klant tevreden bij mij is. Misschien is dat wel heel streng, geen idee…

Met mijn gezondheid gaat het gelukkig weer wat beter. Poeh, dat was wel echt even een zware periode hoor. Zag het soms even niet meer zo zitten. Gelukkig ben ik er weer bovenop. Heb ook de griep al gehad, dus ik ben weer gewapend tegen alle ziektekiemen (hoop ik dan) 😛 .
Lastig he als je lichaam andere dingen wilt dan jij? Ik hoop dat je snel in een wat stabielere periode komt. Dat zou heel fijn zijn voor je 🙂 .

Ja, dat werken en de Wajong blijft een ding, hé. Hoewel ze bezig zijn met veranderingen, juich ik liever niet te vroeg. Toch laat ik mezelf hier niet door tegenhouden.
Een paar jaar geleden, toen ik +/- 20 uur per week werkte verdiende ik ook bij, maar ik ging er eigenlijk helemaal niet op achteruit. Ik had toen echt een heel fijn inkomen. Dat mis ik nu wel. Ik kon zowel veel sparen als veel leuke dingen doen (voor mijn begrippen). Dat kan nu niet meer zoveel. Ik hoop dan ook dat ik met twee bedrijven dit wel kan gaan realiseren. Het is niet Nederlands om te zeggen: maar ik wil gewoon euro’s op mijn bankrekening 😉 . En nee, ik ben niet te beroerd om daar wat voor te doen.

Poeh, wat kijk ik uit naar onze vakantie. We blijven wel gewoon in Nederland hoor, maar we gaan echt een hele week weg. Dat is wel even geleden voor ons. We zijn er echt enorm aan toe. We gaan lekker naar Centerparcs en ook wat leuke dingen doen. Wat precies staat nog open trouwens, want dat is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van het weer.

Man o man, een tuin laten aanleggen. Wat een kriem is dat. Of eigenlijk, wat is het een kriem om iemand te vinden. De communicatie met een hovenier is al niet top. Maar we hebben er nu ook eentje gehad die een “klein rekenfoutje” had gemaakt. Een rekenfout van een paar duizend euro(!!!). We waren echt heel erg not amused, kun je begrijpen.
Dus nu weten we eigenlijk niet zo goed wat we er mee aan moeten. We weten gewoon echt even niet meer wat we willen met de tuin en vooral niet wanneer en wie dat moet gaan doen. We hebben dan ook afgesproken om dit even te laten rusten tot na onze vakantie.

Hoe gaat het met jou? Heb jij al vakantieplannen gemaakt voor dit jaar? Heb je nog leuke dingen gedaan de afgelopen tijd?

Liefs,
Simone

2 gedachten over “Brief aan Joyce #6 | Nog even over het Enneagram, werk en meer…

  1. wauw een paar duizend euro! Dan schrik je wel.. hmm wij willen ook onze achtertuin gaan aanpakken, voorlopig wachten we er nog maar eventjes mee. Ondertussen staat er al wel olijfboom dus de tuin is alweer een stuk groener haha.

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d