Gedichten Persoonlijk

Alle gedachten die door je heen gaan als je een boek wilt uitbrengen

Leestijd: 3 minuten

Ik ga een boek uitbrengen. Dat lees je goed. Niet zomaar een boek, ik heb een gedichtenbundel gemaakt. En er gebeurt veel tijdens zo’n proces. Zo gaan er ook enorm veel gedachten door je heen. Ik deel je mijn gedachten die door mij heen gingen.

“Niemand wilt dit lezen!”

Deze gedachten komt nog vaak in mij naar boven. Ook al hoor ik steeds vaker dat iemand mijn boek écht wilt hebben en ik me op dat moment toch wel trots voel, komt dat stemmetje weer om de hoek kijken.

“Pfff, waar ben ik aan begonnen?”

In sommige dingen heb ik het wel een beetje onderschat. Het kost echt heel veel tijd om een boek te maken. Ook al had ik veel gedichten al eerder geschreven de afgelopen jaar. Het uitzoeken van de gedichten, ze op een fijne manier in het boek plaatsen, lettertypes uitzoeken die fijn lezen, omslag maken, ISBN nummer aanvragen, proefdruk bestellen. En dan is hij misschien nog niet klaar. Het voelt soms een race tegen de klok, terwijl ik mezelf geen datum heb opgelegd.

“Dit is doooooodeng!”

Niet alleen het boek uitbrengen vind ik doodeng. Maar ook de gedichten die erin staan vind ik doodeng om zo te delen. Ze zijn heel persoonlijk. De gedichten gaan over mijn persoonlijke groei/ontwikkeling die ik de afgelopen 2/3 jaar heb gemaakt. Daaruit heb ik een hoop nieuwe inzichten gekregen. Dat zijn mijn gedichten geworden. Alleen je krijgt dus echt een heel persoonlijk stukje van mij te zien. Dat is gewoon echt heel erg eng.

“Angsten moet je aangaan om te overwinnen”

Deze is wel waar, en ik zeg het dan ook vaak tegen mezelf. Want anders was ik waarschijnlijk al 300x gestopt om dit tot een boek te laten groeien.

person holding white ceramci be happy painted mug
Photo by Lisa Fotios on Pexels.com

“Iedereen kan dit kopen en lezen”

Ook een gedachte wat me soms beangstigd, maar soms ook trots maakt. Mijn persoonlijke groei op papier in de vorm van gedichten. Eigenlijk kan het niet mooier. En toch is het ook weer eng dat iedereen het kan lezen.

“Anderen gaan echt baat hebben bij dit boek”

Gelukkig kan ik mezelf ook toefluisteren dat dit boek niet alleen een mooie afsluiting voor mezelf is, maar ook zeker interessant is voor anderen. Niet alleen de gedichten, maar ook de inzichten die het je kan geven.

“Snel, snel! Je doet het voor oma en ze gaat achteruit!”

Het idee om een gedichtenbundel te maken is niet nieuw. Ik speelde er een paar jaar geleden al mee. Maar de laatste tijd herinner ik me weer wat mijn oma me vroeger zei, als ik weer een verhaal of gedicht had geschreven. Ze zei dat ik boeken moest gaan schrijven. Nu mijn oma dementerend is en dat helaas achteruit holt, was dat voor mij een extra reden om gas te geven op mijn boek.

En toch komt mijn boek er

Ondanks dat mijn gedachten van hot naar her schieten. Soms de angst me aanvliegt, of de trots mij omsingelt. Het boek komt er. En nu is er zeker geen weg meer terug, want het ISBN nummer is ook aangevraagd.

Nog eventjes geduld, maar hij is dus onderweg. Ik wil ook nog een kleine boekpresentatie houden. Maar hoe en in welke vorm, dat weet ik nog niet. Daar moet ik ook nog even heel hard over nadenken.

2 gedachten over “Alle gedachten die door je heen gaan als je een boek wilt uitbrengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggers liken dit: