Creatief

Welke hobby’s heb ik?

Ik kan me geen leven zonder hobby’s voorstellen. Het lijkt me eigenlijk best wel saai. Als ik dan ook maar even zonder zou zitten, ben ik altijd wel op zoek naar een nieuwe hobby. En ik kan je vertellen dat dat eigenlijk nooit voor komt. Ik heb best wel wat hobby’s en nu ik werk heb ik regelmatig last van keuzestress met welke hobby ik mijn tijd ga vullen. Laat ik je eens even meenemen in de hobby’s die ik heb. Wie weet zit er zelfs iets voor jou tussen om eens te proberen!

Series kijken

Voorheen was ik echt een filmliefhebber, toch kijk ik tegenwoordig liever een goede serie. Het aantal films dat ik nu nog kijk is op een hand te tellen. Momenteel wacht ik op nieuwe seizoenen van onder andere The Night Agent, Sweet Magnolia’s, Emily in Paris en Virgin River.

Diamond painting

Ondanks dat ik hier al een artikel over heb geschreven, wil ik deze toch nog even hier benoemen. Voor het geval dat je het gemist hebt, diamond painting is ook echt een hobby van me. Inmiddels doe ik dit alweer 5 jaar. Ik was zelf eigenlijk best verbaasd dat dit alweer zolang is. Het is een heerlijke en fijne hobby om bij te kunnen ontspannen.

The Sims

Ook een digitale hobby, maar zeker niet de minste. Ik denk dat ik deze hobby, van alle hobby’s op dit lijstje, het langst volhoud. Al vanaf Sims 1 ben ik fan en het is nooit minder geworden. Tuurlijk gaat alles met fases. Maar ik speel nog steeds met veel plezier uren lang.

Zo heb ik ook ooit ons ‘gezin’ nagemaakt met Budgie. Dat was bijzonder om daarmee te spelen. Maar op dit moment speel ik met een samengesteld gezin.

Fotografie

Momenteel ligt deze hobby wat stil. Maar dat heeft alles te maken met het slechte weer. Toch fotografeer ik al heel erg lang. Al heb ik ook een lange tussenpauze gehad. Het liefst ga ik voor macrofotografie, maar ook abstracte dingen vind ik leuk om te doen of juist ICM. Ik hou er wel van om te experimenteren met fotografie en soms eens andere technieken of genres te proberen.

Bloggen

Ik zou het bijna vergeten, maar bloggen is natuurlijk ook gewoon een hobby van me. Ik vind het heerlijk om te schrijven en te vertellen over wat er speelt en wat ik leuk vind. Zo vind ik het fantastisch om wat te delen over mijn leven maar dus ook over mijn hobby’s. Ook vind ik het leuk om elke maand weer een maandoverzicht te maken. Dat is niet alleen leuk voor jullie, maar ook voor mezelf om alle herinneringen te kunnen bundelen.

Gedichten schrijven

Om nog even door te gaan op het schrijven, is het schrijven van gedichten ook een hobby. Wel een lastige hobby, want inspiratie moet er maar net zijn. Soms lukt het maanden niet om iets op papier te krijgen en dan ineens kan ik er 3 uit mijn mouw schudden. Het blijft soms gek hoe dat werkt bij mij. Geen idee of dat ook zo geldt voor andere gedichten schrijvers? (Als je er eentje bent, laat het me weten!)

Mijn gedichten deel ik natuurlijk ook. Zowel hier op mijn blog als op mijn TikTok account. Op TikTok deel ik overigens echt alleen gedichten. Dus mocht je alleen daar in geïnteresseerd zijn, dan is het misschien wel een idee om mij daar te gaan volgen :).

Naaldvilten

Als je bang was dat gedichten schrijven het laatste was, dan kan ik je bij deze geruststellen. Sinds vorig jaar heb ik naaldvilten helemaal ontdekt. Voor kerst heb ik 3 leuke rendier-kerstballen gevilt en een grote gnoom. Maar ik heb ook een paar kleine gnooms voor lieve mensen mogen maken.

Op dit moment heb ik ook weer een leuk projectje met naaldvilten. Ik heb een Grieks huisje gemaakt (zie foto), daarbij wil ik nog een klein beetje omgeving maken en dan in een glazen pot als stolp. Ik heb het idee helemaal in mijn hoofd en ik hoop dat het minstens zo leuk is! Dan wil ik er namelijk nog meer van maken en deze uitstallen op mijn werkkamer.

Welke hobby(‘s) heb jij?


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

9 Comments

 1. Dat zijn inderdaad een hoop hobby’s. Heerlijk toch? Ik schrijf, lees en rolschaats graag ☺️.

  1. Ja, zeker fijn. Ik verveel me niet zo vaak😊 Dat zijn ook leuke hobby’s!

 2. Je hebt heel wat leuke hobby’s! Wel herkenbaar overigens dat je soms niet goed weet wat te kiezen om je tijd mee te vullen.

  1. Erg he! En dan was ik gisteren ook nog op een beurs waar ik weer een nieuwe potentiële hobby zag… Ik heb het wel laten liggen (voor alsnog).

 3. Oeh! Naaldvilten staat hier op het ooit-nog-eens-proberen-lijstje. Lijkt me erg leuk! Ik blog, ik knutsel, ik teken en sinds kort kijk ik films en korte series. En ik fotografeer ook. Maar ook alleen als het mooi weer is. Blijkt….

  1. Naaldvilten is zeker heel erg leuk! Je kunt zo ontzettend veel maken. Zowel schilderijtjes als 3D figuren. Ik ga er nog een keer een blog over schrijven. Stay tuned😉

 4. Leuk om te lezen! Ik blog, lees, hou een bullet journal bij en wandel regelmatig. Ik zou graag borduren opnieuw oppakken. Ik heb vandaag al mijn spulletjes teruggevonden dus ik ga me er morgen nog eens aan zetten.

  1. Wandelen hoop ik nu ook weer een beetje te kunnen oppakken. Het weer ziet er een stuk beter uit. Al kunnen we nog niet zo ver wandelen met onze puppy natuurlijk. Ik kijk er wel naar uit om af en toe even een lekkere wandeling met haar te maken. Knap dat je kan borduren! Ik ben benieuwd wat je gaat maken 🙂

 5. Wat leuk al die hobby’s..

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.