Wat is mijn doel in het leven?

Leestijd: 3 minuten

Een doel hebben in je leven, je hoort het vaak. Veel mensen denken er over na en het lijkt tegenwoordig belangrijker dan ooit. Of ik een doel in mijn leven heb? Dat hou ik nog even voor me. Daarvoor moet je natuurlijk verder lezen😉. En ik ben natuurlijk ook benieuwd of jij een doel hebt in je leven en welke dat is. Laat dat vooral even achter bij de reacties!

Het belang van het hebben van een doel

Het is belangrijk om een doel te hebben in je leven. Tenminste, als ik Google moet geloven. Je hebt natuurlijk levensdoelen en ook doelen voor de korte(re) termijn. Zoals een sportdoel, gezondheidsdoel of gewichtsverlies. Maar ik wil het in dit artikel eigenlijk hebben over een levensdoel. Dat verklapt de titel wellicht ook. En ik kies bewust hiervoor, omdat het niet het makkelijkste onderwerp is. Ik wil hier al schrijvend achter zien te komen wat mijn levensdoel is.

Hoe kom je achter je levensdoel?

Sommige mensen hebben echt een missie. Of een passie voor iets. Of zoals je het vaker hoort, een purpose. Wat ik overigens echt een vreselijk woord vind, maar dat ter zijde. Een levensdoel is groter dan dat je alleen maar bezig bent met je gezondheid. Een levensdoel behaal je door kleine dingen in je leven te doen, zodat het je er vanzelf (nou ja, vanzelf is wel makkelijk) daar brengt waar je wilt zijn.

Een doel voor ogen houden helpt je vaak ook makkelijker uit je bed te komen. Het geeft je motivatie. En als voor jou moederschap jouw levensdoel is, dan is dat natuurlijk helemaal oké. Zo heeft ieder zijn eigen doel. Of dit nou groot is of klein.

a quote wallpaper
Photo by Leeloo Thefirst on Pexels.com

Wat is mijn doel?

Ik had heel lang een doel voor ogen (oke, eigenlijk twee doelen). En daar heb ik hard voor moeten werken. Het eerste doel was om stabiliteit te krijgen in mijn gezondheid. Dat was absoluut niet makkelijk. Ik heb er een hele lange weg voor moeten bewandelen. Maar het is wel gelukt. En hoewel het nog steeds wel eens lastig kan zijn, ben ik tevreden waar ik nu sta. En mijn tweede doel, heb ik ook aardig bereikt. Ik wilde namelijk mezelf nuttig voelen voor de maatschappij. Dat in de vorm van werk wat bij mij past. Vorig jaar begon ik met mijn werk bij een gemeente. En inmiddels ben ik al meer dan een jaar daar werkzaam. Het was best een zoektocht daar om een takenpakket samen te stellen waar we allemaal blij van werden. Maar dat is inmiddels gelukt. Ik ga oprecht met veel plezier naar mijn werk. Ik voel me nuttig en ik krijg er ook energie voor terug. Dat laatste is in mijn geval het allerbelangrijkste. Ik loop makkelijk leeg op dingen die niet leuk zijn. Dus het moet goed in evenwicht zijn. En dat is het nu dus ook.

Heb je nu dan geen levensdoel meer?

Mijn levensdoel is misschien wel, zo goed als, bereikt. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen levensdoel meer heb natuurlijk. Nu is mijn doel vooral om dit stabiel te houden. Zowel mijn gezondheid als mijn werk. Ik wil misschien ook nog eens stappen maken in mijn werk. Daarvoor moet ik dan ook nog wat leren. En dat is helemaal oke. Voor nu wil ik vooral de balans vinden en houden. Dat is altijd een uitdaging.

Bij mij wordt balans makkelijk verstoord. Door bijvoorbeeld het weer, of (minder) leuke dingen in het leven. En dat heeft vaak ook veel effect op mijn gezondheid. Omdat mijn gezondheid zo’n grote rol speelt in mijn leven, heeft dat dan dus weer effect op mijn werk. En zo is het cirkeltje weer rond. Dus ik denk dat eigenlijk vooral balans mijn levensdoel is op dit moment. Proberen die weegschaal precies in het midden te houden. Wat natuurlijk echt een kunst is als het je lukt.

Nieuw levensdoel

Mijn levensdoel had ik dus eigenlijk wel behaald. Maar er komt altijd wel weer een nieuw levensdoel. Misschien denk je zelf dat je die niet hebt. Maar als je goed naar jezelf luistert, dan heb je die zeker. En misschien weet je het nu even niet. Dat mag natuurlijk ook. Er komt vanzelf wel een moment dat het duidelijk wordt wat je doel is.

Mijn levensdoel is eigenlijk ook veranderd dit jaar. Mijn oude doelen heb ik bereikt. Maar er kwam meteen een nieuw doel voor terug. Balans. Een groot doel wat eigenlijk de rest van mijn leven belangrijk is.

Wat is jouw (levens)doel?

6 gedachten over “Wat is mijn doel in het leven?

  1. Of het echt een doel is weet ik niet, maar mijn droomt blijft toch wel altijd om een gezinnetje te hebben!
    Daarnaast is het denk ik ook mijn doel om mijn gezondheid in balans te houden en om iets te kunnen betekenen voor anderen, zowel op mijn werk als privé.
    Mooi dat jij je doelen al voor een groot deel hebt weten waar te maken. Nu inderdaad eraan blijven werken om alles in balans te houden.

  2. Mijn doel? Alles elke dag uit het leven halen wat erin zit met een positieve kijk. Soms wat lastiger dan andere dagen maar zeker haalbaar om dagelijks even bij stil te staan.

  3. Wat een mooi artikel, Simone. Mijn levensdoel is mijn mooiste leven leiden of er in ieder geval naar op weg zijn. De weg is vaak waardevoller dan het uiteindelijke doel. Streven naar geluk, elke dag (en nee, dat lukt zeker nog niet elke dag).

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d