Column

Brief aan de zon | Column

Goh zon, wat ben ik blij dat je er bent. Maar je hebt wel lang op je laten wachten. Poeh… Mijn lijf kon het niet echt meer handelen. Zoveel moodswings als jij had, had mijn lijf nou ook. En ik kan je vertellen dat ik daar wel een beetje klaar mee was.

Maar nu je er toch bent, hoop ik wel dat je even lekker blijft plakken. En stiekem hoop ik dat er weer gezeurd kan worden op dat het te droog is. Want ik snak er naar. Ik ben waarschijnlijk de enige die blij word van de opwarming van de aarde. Althans, als het dan ook daadwerkelijk opwarmt en vooral ook droger wordt. Voor nu lijkt het er meer op dat we van het ene extreme in het andere extreme gaan. Dat vind ik dan ook weer niet zo prettig. Ik en mijn lijf houden van continu hetzelfde. En bij voorkeur droog en zonnig. Het hoeft echt geen 30 graden te worden hoor. 25 graden vind ik in Nederland eigenlijk al genoeg.

En los van mijn eigen gezondheid, merk ik dat de mensen ook een stuk vriendelijker en gezelliger zijn. Dus ook daarom mag je van mij wel even wat langer blijven. Ik denk dat we allemaal toe waren aan een beetje licht (letterlijk) en warmte. Ik hoorde zelfs dat er heel veel lastminute vakanties naar zonnigere bestemmingen waren geboekt. En ik kan ze geen ongelijk geven. Jij was niet hier. Zo zie je maar hoe belangrijk je bent.

woman doing hand heart sign
Photo by Hassan OUAJBIR on Pexels.com

Nu kunnen we eindelijk ons vitamine D weer een beetje op peil brengen. Namelijk zo’n 60% van alle Nederlanders heeft in de winter een te kort aan vitamine D. Dat vind ik best wel veel en als jij dan zo lang weg blijft… Poeh. Dat is me wat!

Maar laat ik het positief bekijken. Want je bent er nu toch en ik wil niet ondankbaar zijn. Dat ben ik ook helemaal niet zelfs. Ik ben je enorm dankbaar! Het is fijn dat je er weer bent. Ik heb mijn zonnebril weer uit de kast gehaald, mijn jurkjes hangen in de kast (ja, ik draag jurkjes!) en kan ik ook mijn nieuwe sandalen aan. Even hak op de tak: is er een beter woord voor sandalen? Het klinkt zó suf!

Oja, en ik zal nog even doorgaan. Want ik weet niet waarom, maar ik lees het liefst in de buitenlucht. Lekker op mijn bankje in de tuin, zonnetje erbij en ik lees lekker wat hoofdstukken weg. En ik maak woordzoekers, iets wat ik eigenlijk ook alleen op vakantie doe. Eigenlijk doe ik veel dingen waardoor ik een klein beetje een vakantiegevoel krijg. Dat is het fijnste gevoel wat er is. Toch?

Nou zon, ik hoop dat ik je genoeg heb weten te overtuigen dat je nog even moet blijven. Dankjewel alvast!


Ontdek meer van Gelukkigdedertiende.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

6 Comments

 1. Heerlijk, de zon! Daar wordt iedereen vrolijker van. En voor zover ik weet zijn sandalen gewoon sandalen, je zult het ermee moeten doen 😛

  1. Hé, das nou jammer 😛 Hopelijk heeft iemand nog een suggestie haha!

 2. Hopelijk wordt de zon heel blij van deze ode en laat ze zich regelmatig zien!
  Het is wel echt zo dat iedereen altijd vrolijker is als de zon schijnt.

  1. Volgens mij word jij ook wel blij van dit column, dus ik ga er ook van uit dat de zon ook blij wordt hiervan!

 3. Vandaag de hele dag regen. Ik mis de zon nu al.

  1. Klopt, daarom is deze ode ook belangrijk. Ik heb gehoord dat ze het heeft gelezen en belooft haar best te doen 😉

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.