Tea Topic

Teatopic: Wat motiveert jou?

Leestijd: 2 minuten

Ik ben een aardige theeverbruiker en omdat we vaak thee hebben van Pickwick (die met de leuke vragen), leek het mij leuk om die vragen af en toe eens uit te werken tot een blogartikel.
In deze eerste Tea Topic gaat het over wat mij motiveert. Ben je benieuwd naar mijn antwoord? Dan weet je wat je moet doen 😉

Dit is wel een erg open vraag. Want in welk opzicht motiveer ik mij? Hoe word deze vraag bedoeld, is mijn eerste reactie. Maar laat ik uitgaan van het algemeen. Wat motiveert me?

Budgie motiveert me elke dag weer mijn bed uit te komen. Met zijn schattige pluizebol kijkt hij me elke dag weer lief aan en wil hij graag een rondje lopen. Een blokje om hoor, niet te ver. We zijn net wakker natuurlijk ;-).
Daarna heb ik zin om weer aan de slag te gaan voor mijn eigen bedrijf, of eigenlijk bedrijven. Maar ik ben het meest aan het werk voor mijn hoofdbedrijf, Simone Haneveer Fotografie. Afhankelijk van de dag heb ik een dagplanning. Zo ben ik op maandag standaard bezig met het inplannen van content op mijn social media kanalen. Schrijf ik later in de week een nieuw blogartikel voor de week er op en wanneer ik shoots heb bewerk ik deze ook nog en zorg ik ervoor dat de klant zijn/haar keuze kan maken welke foto’s ze willen ontvangen.

Het motiveert me hier elke dag mee bezig te zijn, omdat ik absoluut niet stil kan zitten. Ook motiveert het me omdat ik het allerliefst zonder wajonguitkering kan leven. Ik doe dan ook mijn uiterste best om van mijn bedrijf een succes te maken. Nu maakt COVID19 dit wel een beetje erg lastig. Het is moeilijk om fotoshoots te doen. Het mag wel, maar natuurlijk met gepaste afstand. Maar ik weet dat ik als fotograaf niet én met het perfecte plaatje bezig kan zijn en dan ook nog denken aan de afstand. Dus ik heb voor nu besloten alleen mini windowshoots te doen. Hoewel ik eigenlijk geen mini shoots meer zou doen, word ik nu dan wel in deze positie gebracht.

Daarentegen motiveert het me ook omdat ik weet hoe belangrijk het is om herinneringen te maken. Zo keek ik in de eerste weken hele oude foto’s terug. Al die herinneringen die terug kwamen. Lang niet altijd de beste herinneringen, maar ze zijn het wel.
Het is bijzonder en leuk om zo’n groot archief te hebben. Maar misschien is dat ook wel een gek tikje van mij als fotograaf. Ik kan gewoon geen foto’s weg doen. Hoe lelijk sommige ook zijn. Er zit toch een bepaalde emotie aan vast. dat vind ik ook echt heel erg bijzonder aan het maken van foto’s. Soms ben ik best nieuwsgierig hoe vaak iemand nog de foto’s die ik heb mogen maken erbij pakt. Ik hoop dat deze mensen er ook met hele fijne herinneringen op terugkijken, net zoals ik dat doe <3

Q: Wat motiveert jou? Wat motiveert jou op dit moment om toch uit bed te komen? Om aan je dag te beginnen?