Één jaar ondernemer | Hoe bevalt het?

1jaarondernemer

De datum dat ik mijn handtekening bij de KvK zette voor mijn bedrijf begint nu echt dichterbij te komen. Sterker nog, eind volgende week ben ik officieel één jaar ondernemer. Wauw! In dit jaar is een hoop gebeurd, veranderd en heb ik veel meegemaakt op dit gebied. En het leek mij leuk om daar even een artikel over te schrijven.

Ondernemer zijn, is dat nou leuk?
Ik heb inmiddels twee artikelen geschreven over het ondernemen. Namelijk de voordelen en ook de nadelen van het ondernemen. Elk nadeel heeft natuurlijk zijn voordeel. Dat werkt ook met ondernemen zo. Ja, ik vind het heel erg leuk en nee ik zou absoluut niet voor een baas willen werken. Ik beleef er heel erg veel plezier aan. En gek genoeg, ik voel me enorm thuis tussen alle ondernemers. Zo thuis heb ik mij bij een baas nooit gevoeld. Wie weet heeft het gewoon zo moeten zijn!

Lessen geleerd
Ook is ondernemen een hoop nieuwe dingen leren, ontdekken en beproeven. Inmiddels weet ik dat niet alles zo gemakkelijk gaat. Maar ik heb bijvoorbeeld geleerd dat ik niet voor een baas kan werken. Ik kan niemand beloven dat ik morgen weer om half 9 op kantoor ben. Wel kan ik mijn klanten beloven dat er voor een bepaalde deadline iets af is. Wanneer ik daar aan werk is aan mij en hoeft niet tussen 9 uur en 5 uur. Zo komt mijn inspiratie altijd ’s avonds. Of laten we het zo stellen: dan heb ik de beste inspiratie en kan ik aan een stuk door ratelen (zoals nu :P). Dus voor mij werkt dat gewoon heel goed. Overdag kan ik natuurlijk werken aan hele andere dingen. Facebook, Twitter en LinkedIn moet ik ook bijhouden. Administratie, promotie en andere bezigheden kan ik dan doen. Als je het mij vraagt: I-de-aal!
Maar daarnaast heb ik ook geleerd dat je moet netwerken. Heel veel netwerken. Praten met iedereen. Op zich lukt dat praten wel. Maar naar de grotere meetings gaan, vind ik toch wel erg lastig. Het gaat mij steeds beter af. Laatst heb ik zelfs voor een grote groep door een microfoon gesproken over wat ik doe. Ik was er de hele avond nog verbaasd over dat ik dat echt heb gedaan. Maar kennelijk ga ik voor mijn doel en ga ik dus voor mijn bedrijf door het vuur. En doe ik ook dingen die ik moeilijk vind. Sterker nog, ik zet mezelf steeds vaker voor het blok, zodat ik mezelf dwing die dingen te doen. En dat is een enorm goede leerschool!

Klantenpercentage
Ik ga hier natuurlijk niet vertellen hoeveel klanten ik heb gehad. Wel geef ik eerlijk toe dat het niet is wat ik had gedacht dat het zou zijn. Natuurlijk is het pas mijn eerste jaar en natuurlijk moet ik nog een hele hoop leren op het gebied van ondernemen. Ik begin pas nèt! Toch zijn de mensen om mij heen enorm trots met de klanten die ik al heb gehad. En ik loop zelfs al bijna quitte met mijn investering en omzet. Dus eigenlijk gaat het zo slecht nog niet, toch?
Ik ben alleen gewoon een doener. Ik wil steeds meer doen. Waar natuurlijk voor mij ook een gevaar in zit. Want met fibromyalgie zal ik moeten blijven aanpassen. Geen dag, geen maand en geen jaar is hetzelfde. En het kan zelfs per uur verschillen. Dat is een hele lastige situatie om te ondernemen. Maar ik ken mijn lichaam goed genoeg om in te schatten wat ik wel kan. Alleen – en dit valt eigenlijk onder het stukje lessen – heb ik wel geleerd dat ik, doordat ik zo graag dingen wil blijven doen, soms te ver ga.

Hoe volgend jaar?
Volgend jaar, en dan meet ik vanaf 1 januari, hoop ik dat ik mijn nieuwe concept kan gaan gebruiken. Dat mijn nieuwe (échte) logo af is en ik een mooie – soort van – nieuwe start kan gaan maken. Ik hoop dan ook dat het nog iets meer gaat slagen. Ik ga er ook voor om meer naar meetings te gaan. Ik merk dat het loont en die berg? Die is van een Mounth Everest naar een Mont Ventoux gegaan. De berg krimpt gelukkig! 😉
Daarnaast streef ik er natuurlijk naar dat ik een echte mooie omzet kan gaan draaien.

Al met al, ik ga voor een nog beter jaar. Dit jaar was niet slecht. Maar het kan voor mijn gevoel nog wel een stukje beter. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Toch?!

13 comments / Add your comment below

  1. Het ondernemerschap vind ik zo knap. Goed dat je na een jaar al heel wat op poten hebt. Je hoort vaak dat mensen al verder hadden willen zijn na 1 jaar, maar het eerste jaar doorlopen is heel bijzonder. Er zijn er genoeg die het bijltje erbij neergooien. Al jaren zou ik het willen, maar ik durf het niet en weet ook niet waar, hoe en wanneer te beginnen. Ik denk dan altijd bij mezelf, dan zal het me tijd nog wel niet zijn.
    Heel knap dat je zo volhardend bent.

  2. Erg inspirerend Simone! Je doet het erg goed! Ik ben benieuwd naar je nieuwe huisstijl. Wie weet helpt dat je nog even wat extra! Ik herken het heel goed dat je teveel wilt. Ik ben ook zo’n ambitieuze doos haha en ik loop dan ook heel makkelijk BAM tegen de lamp. Ik droom er van ooit ook een eigen bedrijfje te hebben. Je mag er trots op zijn wat je al bereikt hebt! En volgend jaar ga jij natuurlijk knallen! En dat wel binnen jouw eigen mogelijkheden, maar je bent als ondernemer in elk geval al enorm gegroeid!

  3. Ik vind het zo tof te zien dat je deze droom hebt gevolgd! Blij dat je er nog steeds blij mee bent en het groeien van klanten komt vanzelf! Veel succes met je onderneming, ik wens je uit de grond van mijn hart er het aller beste mee!<3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: