Deze liedjes zijn nog altijd van toepassing

Leestijd: 2 minuten

Ik hou van muziek. Mijn muzieksmaak gaat alleen alle kanten op. Over het algemeen luister ik voornamelijk Engelstalig. Maar ook sommige Nederlandstalige nummers kan ik waarderen.
Ik was eigenlijk door mijn spotify aan het bladeren naar nieuwe liedjes voor mijn afspeellijst voor in de auto toen ik werd geïnspireerd tot dit artikel. Er zijn natuurlijk hele mooie liedjes gemaakt de afgelopen tijd. Ook liedjes met echt een boodschap of inhoud die nog steeds van toepassing zijn. Deze liedjes wil ik graag met je delen.

Het duo bestaat inmiddels niet meer, maar één ding is zeker: dit lied is tot de dag van vandaag nog actueel.

Net als de bovenstaande heren heeft Frank Boeijen ook echt een lied gemaakt wat nog steeds heel erg actueel is. Hoe knap is dat na al die jaren? Maar hoe erg is het dat het nog steeds zo is?

Even wat anders, maar dit nummer is ook enorm tijdloos! Ik heb het nummer gedraaid op mijn bruiloft met de dans met mijn vader. Ja, lekker cliché inderdaad. Maar op de één of andere manier hoorde dat gewoon zo.

Dit nummer zal misschien niet voor iedereen gelden, maar ik herken mij ZO erg in dit liedje dat het eigenlijk eng is. Ook mijn vader heeft dat met zijn eigen vader. Daarom vind ik dit ook zo’n mooi nummer.

Ik weet niet of jullie het dou JURK! kennen? In elk geval zijn dat Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Ik heb ze een paar keer ook live gezien (aanrader!) en dit nummer is altijd één van mijn favorieten geweest. Ik herken mezelf er een beetje in van vroeger. En ik denk dat ik niet enige ben.

Om nog een beetje in herhaling te vallen met het vorige lied, deze hoort er ook echt bij. En heeft zeker vroegâh veel voor mij persoonlijk betekend.

Nu heb ik natuurlijk een greep nummers met een betekenis (en toevallig, op 1 na, allemaal Nederlandstalig). Maar welk nummer heeft voor jou persoonlijk veel betekenis? Laat het me weten in de reacties!

4 gedachten over “Deze liedjes zijn nog altijd van toepassing

  1. De meeste liedjes hierboven die ken ik wel… Ik heb vooral veel met de muziek van Westlife, BSB en P!NK. Ook een stukje jeugd. En uiteraard ons trouwnummer (wat uiteindelijk een ander nummer werd door een foutje van mij, oeps) en liedjes die me doen denken aan ons kindje, toen het niet lukte telkens draaide ik veel dezelfde muziek met voor mij betekenis om vol te houden. Mooi dat zulke nummers na jaren nog steeds spreken.

  2. Dit is het land van blijft inderdaad een mooi nummer. En het nummer papa is ook een nummer wat steeds meer emotionele lading voor me heeft. Verder is dit totaal niet mijn muzieksmaak, geef mij maar rock en metal.

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d