5x waar ik trots op ben

Leestijd: 3 minuten

Trots zijn, ik vind dat soms nog wel eens lastig. Vooral lastig om toe te geven of kenbaar te maken. Ik schaam me er dan zelfs een beetje voor. Alsof het een schandaal is als je trots bent op jezelf. Maar dat is het natuurlijk niet. Dus vandaag is het tijd voor een lijstje met allemaal dingen waarop ik trots ben!

1. Een eigen boek

Laat ik maar hier mee beginnen. Dit is namelijk ook zo iets waarvan ik het lastig vind om te zeggen dat ik er trots op ben. Maar ik ben het wel. Een boek uitbrengen is nog zo makkelijk niet. Dat heb ik inmiddels zelf ondervonden. Zeker als je een beetje haast hebt (net zoals ik), dan kan het maar wat lastig zijn om alles in een korte tijd goed te krijgen. Maar het is wel gelukt. Het is niet een dik boek, maar ik vind dikke gedichtenbundels zelf niet uitnodigend, dus die van mij is dan ook klein maar fijn en to the point. En ja, ik ben er trots op dat ik het heb gedaan en dat deze bijna uitkomt!

2. Eigen bedrijven gehad

Ook al heb ik mijn bedrijven inmiddels al een tijd niet meer (in totaal heb ik er 3 gehad), ik ben wel trots op dat ik het zo vaak heb aangedurfd. Er zijn veel mensen die het nooit durven (of kunnen door welke omstandigheden ook). Ik heb het maar wel gedaan en ik heb er ook heel erg veel van geleerd. Misschien was dit wel de tijd van mijn grootste persoonlijke groei ooit.

3. Ik blog nog steeds

Dit vind ik ook wel even een puntje. Ik ben eerlijk gezegd te tel kwijt hoelang ik al blog, ik gok ongeveer een jaar of 12. Dat is echt al héél lang. Wel heb ik veel verschillende blogdomeinen gehad. Zowel betaald als een gratis blog. Maar met bloggen kon ik nooit (lang) stoppen. Ik heb ook veel leuke en toffe samenwerkingen gehad, maar helaas staat niet alles meer online door de vele overstappen die ik heb gemaakt.

4. Mijn doorzettingsvermogen

Ik vind het lastig om toe te geven aan mijn eigenschappen, maar eentje waar ik niet onderuit kom is mijn enorme doorzettingsvermogen. Zeker op het gebied van school en werk heb ik een enorme berg doorzettingsvermogen. Ik werd al als 17 jarige bestempeld met een wajong-uitkering door Fibromyalgie, want werken zou ik niet kunnen. Mijn toekomst zag er volgens de dokter dramatisch uit op dat gebied. Dat liet ik mij geen tweede keer zeggen. Ik heb er hard voor moeten werken, ook aan mijn gezondheid. Maar uiteindelijk werpt het zijn vruchten af.

5. Heb leren luisteren naar mijn lichaam

Misschien een gek puntje om trots op te zijn, misschien ook niet. Het was voor mij heel lang heel erg lastig om naar mijn lichaam te luisteren. Door mijn Fibromyalgie heb ik regelmatig (veel) pijn en beperkte energie. Vooral dat laatste vind ik erg lastig. Ik vind het lastig om ‘er aan toe te geven’. Dat voelde voor mij altijd als opgeven.

Inmiddels weet ik wel beter. Het is alles behalve opgeven. En nu merk ik ook dat doordat ik luister naar mijn lichaam meer kan dan ik ooit had gedacht. Het was een lange weg om te leren, maar ik ben er wel trots op dat ik dit heb kunnen bereiken.

Waar ben jij trots op?

7 gedachten over “5x waar ik trots op ben

  1. Mooie dingen om trot op te zijn! Ik kan me voorstellen dat je veel hebt geleerd van het hebben van een eigen bedrijf! Het hebben van doorzettingsvermogen en het leren luisteren naar je lichaam zijn beide wel enorm nodig bij een aandoening als fibromyalgie. Mooi dat je daar toch ook iets positiefs uit hebt weten te halen.

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d