Waar komt de naam ‘Een uil ziet alles’ vandaan?

Als je nieuw bent op mijn blog, dan weet je wellicht niet dat ik mijn blogartikelen heb verhuisd naar hier. Mijn vorige blog leek te veel op de naam van mijn webshop, waardoor ik heb besloten dat ik een nieuwe naam moest gaan maken. Ik wilde een naam zonder dat mijn voornaam er bij kwam kijken, zodat ik hem makkelijker kan gebruiken. Maar hoe kwam deze naam ‘Een uil ziet alles’ tot stand?

Brainstormen…

Ik ben eerst flink gaan nadenken wat allemaal bij mij zou passen. Het was al gauw duidelijk dat er of een bloem of dier in de naam zou voorkomen. Dat past namelijk echt bij mij. Ik hou van bloemen en van dieren. Soms dan dacht ik echt te moeilijk. Het duurde wel even voordat ik deze doorslaggevende naam had.

Uilen vind ik mooi

Naast vlinders en konijnen, vind ik uilen ook prachtige dieren. En een uil kan nou eenmaal zijn kop 160 graden draaien. In dat opzicht kan hij alles zien. Hoog vanuit een boom idem dito. En in het donker ziet een uil ook goed zijn prooi. Maar er zat blijkbaar ook een diepere betekenis achter, die ik niet kende toen ik de naam verzon.

“Een uit staat voor (oer)oude wijsheid, geheimhouding, de magie van de maan en vrijheid.
Ook kun je een uil verbinden met stille en gecontroleerde bewegingen en heeft de uil het vermogen om door maskers heen te zien.
Een uil kan goed zien in het donker., maar let op de kleur van de ogen van de uil. Er zijn drie soorten uilen, een nachtuil, een daguil(oranjeogen) en dag uilen (gele ogen)
Uilen zijn boodschapper van voortekens en hebben het vermogen van vorm te veranderen.
Uilen hebben de link en verbinding tussen de onzichtbare (donkere)wereld en de wereld van het licht.  Een uil is comfortabel met zijn eigen schaduw.
De uil is het symbool voor wijsheid en de zoektocht naar kennis”
Bron

Mijn personal touch

Ik vind uilen gewoon echt bijzonder mooie dieren. Ze hebben iets. Trekken altijd mijn aandacht als ik ze zie (helaas niet zo vaak in het wild). Maar al met al vond ik ook dat deze naam lekker klonk. Hij blijft naar mijn idee ook wel hangen. En ik heb bewust ook gekozen voor een Nederlandse blognaam. Alles geleid naar mij, zonder direct mijn naam te gebruiken.

Q: Hoe heb jij jouw blognaam bedacht?

6 comments / Add your comment below

  1. Leuk! Zijn interessante dieren idd 🙂 Ik heb niet ver moeten zoeken, ik heb het godsgeschenk dat ik Schrijvers heet met mijn achternaam en dat kon ik niet laten liggen :p

  2. Oooh ben jij het, haha, ik zag je voorbijkomen in bloglovin en ik vroeg me al af wie er een nieuwe naam had, maar ik was er nog niet aan toegekomen om te kijken 😛 Ik vind het een leuke naam. Mijn blognaam is afgeleid van mijn voornaam + mijn vroegere blogadres (figments.web-log.nl). Die laatste is ontstaan toen ik meer dan tien jaar geleden zocht naar een mooie vertaling van ‘gedachtenspinsels’. Ik wilde niet mijn volledige voornaam gebruiken omdat ik niet wil dat iemand die mij googlet als eerste mijn blog vindt.

  3. Leuk om de achterliggende reden te horen, altijd leuk! Noa zijn favoriete dier is toevallig een uil 😉 Hij heeft ook een uilen knuffel die altijd mee naar bed gaat en leest vaak boekjes van Hoe, het uiltje.

    Mijn naam is een combi: het is deels gebaseerd op mijn favoriete tiener serie Dawson’s Creek en deels zelf verzonnen. Na 11 jaar nog steeds ontzettend blij mee en past bij me 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: